Type-C ile telefonunu windows bilgisayara bağlayıp sorunsuz kullanan var mı? Bendeki iPhone 12'yi masaüstü bilgisayar görmüyor. Sadece telefon şarj oluyor ama dosya aktarımı vs yapamıyorum çünkü telefon cihazı tanımıyor. Apple destek ile görüştüğümde bunun genel bir sorun olduğunu söylediler ama size de sormak istedim. Normal USB'de sorun yokmuş ama Type-C'de böyle bir sorun varmış siz de kontrol edebilir misiniz?
Bence güzel fırsat. Kullanıcı yorumlarına çok bakamadım ama fiyat uygun geldi.
Arkadaşlar selam. Monitor ASUS VG249Q 144 HZ 1 MS IPS. Dun Geforce Experience güncelliyim dedim fakat güncelledikten sonra fark ettim ki internette gezerken scroll'u(mouse tekerleğini) hızlıca yukarı aşağı yaptıgımda ekranda yazıların bulunduğu bazı yazılar böyle dalgalanma mı desem kıpırdama mı desem o tarz bişi oluyo. Dikkatli bakmak gerekiyo yani oyle aman ekran çok kötü hale filan gelmiyo sadece dediğim gibi hızlıca yukarı asagı yaptıgımda yazıların dalgalandıgını fark edıyorum. Sanki hertz sorunu oluşuyor gibi. 144 hz'de kullanıyorum monitoru. Nvidia denetim masasından da 144 hz şeklinde ayarlı. Uygulamayı güncellemeden önce boyle bir şey yoktu veya ben dikkat etmemişim dicem de normalde dikkatli biriyim. Bu program böyle bir şeye sebep olabilir mi onu da bilmiyorum ama gıcığıma gitmiyor da değil. İnternette hiç benzer bi konu bulamadım. Belki aranızdan fikir paylaşmak isteyen çıkar.
Arkadaslar yarin ikinci el masaustu sistem alicam birinden. Bilgisayar bilesenlerinin neyini kontrol etmem gerektigini bilmiyorum. Yani kasayi acip islemci, ram , anakarta vs bakicam ama bozuk mudur degil midir veya neye nasil bakmaliyim? Yardimci olabilir misiniz?
QP, Sinerji?
Selam,
Hazir sistem olarak kendime gore ozellestirdigim birkac sistem var bu iki sitede. QP'deki sistem 8 bin, Sinerji'deki 9 bin. Iki site de normalde bilindik, guvenilir siteler. Fakat son sikayetlere baktigimizda inanilmaz sikayet var. Urun gonderilmiyor, bozuk urun satiyorlar vs. Bugun ikisine de ulasamadim. Karsimda muhattap bulamadim yani. 10 Mart'a kadar kesinlikle bir bilgisayar edinmem lazim. Normalde butun parcalari kendim toplarim ama ekran karti eksik kaliyor malunumuz. Dolayisiyla ben de ekran kartli oldugu icin hazir sistemlere yoneldim ve kendime gore ozellestirdim dedigim gibi.
Size sorum 8-9 bini riske mi atmis olurum bu iki firmadan birinden siparis verirsem? Laptoplar cok daha risksiz bu sorunlara karsi cunku 7-8 parcadan bahsediyoruz.
Kafam gercekten cok karisik fakat bir an once karar verip harekete gecmem lazim. Zaman akiyor... Yorum yapacaklara simdiden tesekkurler.
Hocam merhaba. Universite 3.siniftayim. 1.5 sene kaldi mezun olmama. Eilmde msi laptop var 6 yildir kullaniyorum fakat aldigimdan beri sorunlu. Donanimsal sikinti diyelim ve 6 yildir bu noktaya iyi geldim yine(Amerika'dan almistim ve burada servise filan da vermedim, aptallik resmen). Her neyse ilk donemi kazasiz belasiz atlattim fakat ikinci donemi riske atmamam lazim zira laptop ciddi sikintili.
Yillardir sadece cs go oynarim. Yuksek ekran kartinin gerekli oldugunu dusunmuyorum ki zaten islemciyi daha cok kullanan bir oyun. Onun disinda gundelik isler icin kullanicam, MATLAB, GAMS gibi programlari kullanirim. Ekran kartlariyla ilgili durumu yeni ogrendim sayilir, piyasada bulunmadiginin farkindayim. Incehesap gaming gecesinden iyi kotu bir ekran karti dusurmeyi planliyorum. RX5500 XT olabilir, GTX1650 olabilir. Aklimda GTX1660 Super veya RTX2060 almak vardi ama iste hangisi denk gelirse diyelim. Geri kalan sistem elemanlari icin sunlari dusundum:
Islemci: Ryzen 5 3600, Ryzen 5 5600X, Intel i7 10700(F) bunlardan biri. Veya i5 10400F
Ekran Karti: RX5500 XT, GTX1650, GTX1660 Super, RTX2060 hangisi denk gelirse gaming gecesinden
Anakart: B450 Tomahawk Max 700 TL
Ram: Kingston Fury 2x8 GB 3200 MHZ 597 TL
HDD ve SSD: 500'luk Sandisk M.2 SSD + 2 TB Seagate HDD 955 TL
PSU ve Kasa kismini bilmiyorum. Minimum fiyatla bu isi noktalarsam benim icin iyi olur fakat f/p urunleri onemli. Yani atiyorum bi urun 500 biri 600 liraysa fakat 600 olan 2 kat daha iyi bir urunse 600'lugu alirim dert degil. Yukarida yazdigim parcalarin F/P urunler oldugunu dusunuyorum. Anakart konusunda gelecege yonelik kimisi B550'lere bak diyor ama sanirim X570 veya Z490 gibi modeller de var ama benim anakart konusunda pek bilgim yok dedigim gibi. Sadece B450 Tomahawk'in benim isimi gorecegini biliyorum ama digerlerini al kafan rahat etsin derseniz dusunurum elbette. Simdiden yardimci olacak arkadaslar icin tesekkurler.
Arkadaslar laptop almak uzereyim fakat aslinda laptop almak istemiyorum. Masaustu sistem toplamak istersem de tasinabilirligi biraz canimi sikiyor. Sikca sehir degistiren biriyim Ankara-Izmir. Modellere bakarken su tarz urunlere denk geldim. Normalde masaustu bilgisayarin kasasini tasimak kolay degil ama bu tarz urunleri cantaya atip goturebilir miyiz ki? Kullanan arkadaslar yorum yapabilir mi? Gittigim yerlerde monitor sikintim zaten yok ama kasa onemli. Bu arada fiyati diger yerlere gore inanilmaz uygun diye dusunuyorum
Arkadaslar cok acil yardima ihtiyacim var. Bandicam uygulamasiyla ekran kaydi yapiyordum. Cok uzun suredir programi kullaniyorum fakat gecen kullandigimda niyeyse sesi kaydetmemis. Yani goruntu var ama ses yok. Ben bu videolari bir sekilde sesli hale getirebilir miyim? Ne biliyim farkli programla vs. Hic de anlamadigim konular... Boyle bir sey mumkun mu? Bunu halletmeme yardimci olan biri dilesin benden ne dilerse o kadar zor durumdayim...
Sessiz olan ekran kaydini sesli yapabilir miyim?
Arkadaslar cok acil yardima ihtiyacim var. Bandicam uygulamasiyla ekran kaydi yapiyordum. Cok uzun suredir programi kullaniyorum fakat gecen kullandigimda niyeyse sesi kaydetmemis. Yani goruntu var ama ses yok. Ben bu videolari bir sekilde sesli hale getirebilir miyim? Ne biliyim farkli programla vs. Hic de anlamadigim konular... Boyle bir sey mumkun mu? Bunu halletmeme yardimci olan biri dilesin benden ne dilerse o kadar zor durumdayim...
Ekran Karti uretim yili ve garanti durumu?
Yeni sistem topladim. Bugun geldi ekran karti. Asus'un sitesinden seri numarasiyla sorguladigimda 19/07/2023 diyor. Sizce urun kullanilmis bi urun mu? Montajini aldigim site yaptigi icin kutusu filan da yok. Bir diger konu 2019 yilinda mi yoksa 2020 yilinda mi uretildigi. Asus 3 yil garanti veriyor diye biliyorum o yuzden 2020 uretimi gibi. Fakat garanti tarihini neden 3 ay once gosteriyor onu anlamadim. Yardimci olacak varsa memnun olurum. Tesekkurler
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.000
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 49.543 (Bu ay: 419)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 249 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar