Şimdi Ara

ODTÜ ve BİLKENT *Yurtdışında Çalışan Mezun Karşılaştırması (Boğaziçi de var.)#LINKEDIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
36
Favori
19.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın, bence de sadece mühendislik değil.
  • açık öğretim hiç mi yokmuş bırakın yaa hepsi boun bilkent odtü lobisinin uydurması
  • Bilkent yazmıştım ama bu sonuçlardan sonra kafam çok karıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: benemder

Bilkent yazmıştım ama bu sonuçlardan sonra kafam çok karıştı

mezun sayılarına oranladığımızda aynı şeyler çıkıyor hemen hemen.

ha boğaziçiyle odtünün avantajı ne olur?daha fazla yurtdışında eleman var daha fazla insan bulabilirsin uğraşırsan.

bilemedim.kolay gelsin :D
  • Ulan adam burda okuyor burs alıyor devlet yurdunda yatıyor abd ye ab ye vergi ödüyor . Millet de bu ihaneti övüyor

Ulan o şirketler hintli çömezlerle dolu siz o şirkette çalışıyor diye bizimkileri övüyonuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilkent %90 yurt dışına gönderiyor yeaaaacılar nerede?

• Ben yurtdışında çalışmak istiyorum. O yüzden Bilkent'i seçtim. Çünkü hep Bilkent'in yurtdışı olanakları daha iyi dediler. Acaba atladığımız bir şey mi var. Bir şeyi bir şeye mi oranlayacağız veya başka bilgiler de mi gerekiyor? Buradan Odtü daha iyi gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benemder -- 15 Temmuz 2015; 14:29:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

Bilkent %90 yurt dışına gönderiyor yeaaaacılar nerede?

gönderiyor burssuzlar parayı basıp gidiyor

odtü ile bilentin arasında bilkentli fabnboyların abarttığı kadar fark yok ikisininde iyi kötü yönleri var ama bilkentli fanboylar bilkent tam burslu sıralamalırna bakıp odtüyü gömmeye bayılıyorlar

https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/subject-ranking/engineering-and-IT#/

bakın bilkent kaçıncı odtü kaçncı odtü 10 listenin 9 unda bilkentten önde oluyor ama yurtdışında bilkent nasıl tanınıyor ben anlamıyorum

bilkentli fanboylara göre odtüyü 2kdan sonuncu giren adam 2 2,50 ortalamayla sürünürken mit stanforda zorluk olarak denk olan biilkente 40kdan paralı giren adam 3,50 ortalama yapıyor

yav he he

edit: bilkentli arkadaşıma sordum listelerin montaj olduğunu söyledi,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımzade -- 15 Temmuz 2015; 14:37:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forum adam

Ulan adam burda okuyor burs alıyor devlet yurdunda yatıyor abd ye ab ye vergi ödüyor . Millet de bu ihaneti övüyor

Ulan o şirketler hintli çömezlerle dolu siz o şirkette çalışıyor diye bizimkileri övüyonuz

hayatta o hintli çömezlerden daha fazla bir şey başaramayan ve muhtemelen başaramayacak biri için fazla iddialı sözler.

ayrıca ortada ihanetlik bir durum yok. potansiyeli ziyan etmeme durumu var.

edit: başka bir üye çok güzel söylemiş, senin çömez deyip geçtiğin ama çok iyi derecede donanımlı adamlara böyle dayanıksız ırkçılık yaparsan yarın öbür gün türklere ırkçılık yapılıyor diye ağlamaya hakkın olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F047747E -- 16 Temmuz 2015; 15:48:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: benemder

Ben yurtdışında çalışmak istiyorum. O yüzden Bilkent'i seçtim. Çünkü hep Bilkent'in yurtdışı olanakları daha iyi dediler. Acaba atladığımız bir şey mi var. Bir şeyi bir şeye mi oranlayacağız veya başka bilgiler de mi gerekiyor? Buradan Odtü daha iyi gibi duruyor.

kendini pazarlamakla ilgili sanırım olay.bilkent daha çok uğraşıyor pazarlamak için kendini.para kazancağı için sanırım :D
  • Burada okulların kac yıldır mezun verdigide onemli.ayrıca sunuda soyliyim linkedine detaylı bakarsınız bir suru fake hesapta var mesela bu forumlarda takılan hevesli ogrenciler linkedine bakabilmek icin hesap acıp kendilerini odtu bogazici bilkentte okumuş gibi gosterip google da calısıyor diye kaydediyorlar.cunku o gordugunuz sayıdaki kisilerin detayına girerseniz bir suru kisinin ne bir fotografı var ne bir cv si var ne bir ismi var hatta rastgele sayılara bakmak sadece yuzeysel seyler ifade ediyor detaylı bakmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımzade

quote:

odtü ile bilentin arasında bilkentli fabnboyların abarttığı kadar fark yok ikisininde iyi kötü yönleri var ama bilkentli fanboylar bilkent tam burslu sıralamalırna bakıp odtüyü gömmeye bayılıyorlar

https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/subject-ranking/engineering-and-IT#/

bakın bilkent kaçıncı odtü kaçncı odtü 10 listenin 9 unda bilkentten önde oluyor ama yurtdışında bilkent nasıl tanınıyor ben anlamıyorum

bilkentli fanboylara göre odtüyü 2kdan sonuncu giren adam 2 2,50 ortalamayla sürünürken mit stanforda zorluk olarak denk olan biilkente 40kdan paralı giren adam 3,50 ortalama yapıyor

yav he he

bu tür listeleri çok kafana takma. qs e göre de türkiyenin en saygın üniversitesi itü. hatta öyle ki saygınlığı ilk yüzde. şimdi bana itünün saygınlığının boun odtü bilkentten fazla olduğunu söylersen bi tarafımla gülerim.

• sanki 1000 tane çalışan var.
    parayla yurt dışına çıkıp staj yapınca hemen çalışıyor oluyor zaten.
    internetten google, microsoft, oracle, vmmare gibi şirketlerde çalışan 20 küsür kişiyle mesajlaştım
    odtü, bilkent yanında kayseri, çanakkele, sakarya gibi yerlerden giden çok vardı.
    adamlar sanki oooo bu çocuk lys'de 5 bine girmiş bunu alalım diyor.
    iktisat okuyan, lise mezunu kişiler bile vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi format159 -- 15 Temmuz 2015; 14:41:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

quote:

yav he he

bu tür listeleri çok kafana takma. qs e göre de türkiyenin en saygın üniversitesi itü. hatta öyle ki saygınlığı ilk yüzde. şimdi bana itünün saygınlığının boun odtü bilkentten fazla olduğunu söylersen bi tarafımla gülerim.

belki daha fazladır nereden biliyorsun, argümanların ne ?

• quote:

Orijinalden alıntı: format159

sanki 1000 tane çalışan var.
    parayla yurt dışına çıkıp staj yapınca hemen çalışıyor oluyor zaten.
    internetten google, microsoft, oracle, vmmare gibi şirketlerde çalışan 20 küsür kişiyle mesajlaştım
    odtü, bilkent yanında kayseri, çanakkele, sakarya gibi yerlerden giden çok vardı.
    adamlar sanki oooo bu çocuk lys'de 5 bine girmiş bunu alalım diyor.
    iktisat okuyan, lise mezunu kişiler bile vardı.

parayla yurt dışına çıktı tamam, ama öyle hemen staja kabul ediliyor mu sanki. ayrıca geri kalan kısmın konuyla alakası ne?

• donanımzade kullanıcısına yanıt
    google ambassador diye bi saçmalık var biliyo musun:D onu da sayıyor bu site. üniversite hazırlık öğrencileri bile yapıyor o işi yurt odasında. arkadaş işin kolayına kaçmış google diye aratmış. amerikada diye aratırsa daha iyi olur. çakallar sizi:D google demek yurtdışı mı demek ? hadi hepsini geçtim ehrkesin linkedin hesabı mı var? ya olmayanlar :D sdfasfdasdfasdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 15 Temmuz 2015; 14:47:48 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

quote:

quote:

yav he he

belki daha fazladır nereden biliyorsun, argümanların ne ?

• saçma bir karşılaştırma. odtü her sene bilkentin 2 katı kadar adam alıyor. mezun sayısına göre düşünmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

google ambassador diye bi saçmalık var biliyo musun:D onu da sayıyor bu site. üniversite hazırlık öğrencileri bile yapıyor o işi yurt odasında. arkadaş işin kolayına kaçmış google diye aratmış. amerikada diye aratırsa daha iyi olur. çakallar sizi:D google demek yurtdışı mı demek ? hadi hepsini geçtim ehrkesin linkedin hesabı mı var? ya olmayanlar :D sdfasfdasdfasdf

apple ambassador?oracle ambassador?facebook ambassador?intel ambassador?nvidia ambassador?ebay ambassador?

arkadaş ne değişik adamsınız ya :D
  • yurt dışında fizik vb. dışında odtü, boğaziçi, itü, hacetepe, gazi fark etmiyor fazla.
    benim tavsiyem babanız ayda 2000 lira alıyorsa yurt dışına gitmek için üniversite seçmeyin.
    sonra internette burs kazandım uçak, barınma için para lazım diye kampanya açarlar.
    yazılım alanında türkiye çok kötü bir yerde.
    adamlar 5 yaşında algoritma görüyor. biz 20 yaşında başlayıp 4 yılda süper olacağız.
    bu işi amerika tasarlar hintli, japon, koreli vb. coderlar tamamlar.
    ülkenin en bilgili kişileri pardus yaptı sonuç ortada.
    biz ara eleman ülkesiyiz mucit çıkaramayız boşuna dememişler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.