Şimdi Ara

ODTÜ VS BİLKENT VS KOÇ FİZİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
3
Favori
12.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bilkent Fizik için eklediğin liste bayağı eski bi liste. İnternet sitesi yenilenmemiş. 2012 veya 2013 mezunlarına ait.

Aşağıdaki mesajda bi arkadaş, listedekilerin kendisinden iki dönem üstte olduklarından bahsetmiş. Bu mesajı da 2014'te atmış.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/94001158

Daha güncel şeyler araştır, bambaşka sonuçlar olduğunu anımsıyorum.

Bence fen fakültesi için
    Koç>BOUN>ODTÜ>Bilkent

öğrenci için
    İstanbul>Ankara

not: Bilkentte 7 ay ve BOUN'da 4 ay öğrenciliği olmuş birisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themontana

Bilkent Fizik için eklediğin liste bayağı eski bi liste. İnternet sitesi yenilenmemiş. 2012 veya 2013 mezunlarına ait.

Aşağıdaki mesajda bi arkadaş, listedekilerin kendisinden iki dönem üstte olduklarından bahsetmiş. Bu mesajı da 2014'te atmış.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/94001158

Daha güncel şeyler araştır, bambaşka sonuçlar olduğunu anımsıyorum.

Bence fen fakültesi için
    Koç>BOUN>ODTÜ>Bilkent

öğrenci için
    İstanbul>Ankara

not: Bilkentte 7 ay ve BOUN'da 4 ay öğrenciliği olmuş birisi.
    Mesajnız için teşekkürler. Liste evet eski fakat başka kaynak bulamadım ekleyecek eğer siz güncelini bulursanız seve seve eklerim.

• odtüde fizik 7 yıldır
    not:odtü kimyaspor

bu arada fen bilimleri olarak sıralama yapmak anlamsız Kimyada odtü ve itü açık ara boun koç bilkentten daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herr Professor

odtüde fizik 7 yıldır
    not:odtü kimyaspor

bu arada fen bilimleri olarak sıralama yapmak anlamsız Kimyada odtü ve itü açık ara boun koç bilkentten daha iyi
    odtü mü diyorsunuz hocam yani
  • Bence bilkent veya koc ikisi arasinda ucurum yoktur hangisi sana yakin geliyosa ona git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence temel bilimler gibi araştırma üzerine kurulu bir bölüm için koç gibi butik üniversiteleri çok düşünme. İnternetten bu üniversitelerin paper sayılarına alıntı sayılarına ve etkilerine bak. Aşağıdaki linklerde ranking indicatorlara bakarak fikir sahibi olabilirsin. Örneğin ikinci linkte bilkent ve odtü aynı 301-350 bandında aynı başarıyı göstermişler(isim sırasına göre dizili) ama Koç yok. Ayrıca webometrics arwu gibi üniversitenin akademik üretkenliğini ölçen sıralamalara yine bakabilirsin. Koç gibi küçük üniversitelerin o sıralamalarda olmadığını göreceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

Bence temel bilimler gibi araştırma üzerine kurulu bir bölüm için koç gibi butik üniversiteleri çok düşünme. İnternetten bu üniversitelerin paper sayılarına alıntı sayılarına ve etkilerine bak. Aşağıdaki linklerde ranking indicatorlara bakarak fikir sahibi olabilirsin. Örneğin ikinci linkte bilkent ve odtü aynı 301-350 bandında aynı başarıyı göstermişler(isim sırasına göre dizili) ama Koç yok. Ayrıca webometrics arwu gibi üniversitenin akademik üretkenliğini ölçen sıralamalara yine bakabilirsin. Koç gibi küçük üniversitelerin o sıralamalarda olmadığını göreceksin.

https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/natural-sciences
    https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2018/physics-astronomy
    https://www.usnews.com/education/best-global-universities/search?country=turkey&subject=physics&name=
    teşekkürler çok yararlı bilgiler vermişsiniz. Hemen konuya ekliyorum.

• Emekli Amiral kullanıcısına yanıt
    Üniversite okumazsa ? :’)

• quote:

Orijinalden alıntı: Deus Vult

odtü mü diyorsunuz hocam yani

Alıntıları Göster
    tabiki hocam temel bilim odtüde okunur
    genel değil makale, akademisyen ve lab sayılarına bakarsanız en iyi sırada odtü olduğunu görürsünüz.
  • Bilkent tavsiye ederim
  • odtü fiziği 7 yılda bitirmiş bir hocam var arkadaşı hala okuyormuş
  • Vallahi puanım yetmeyeceği için Bilkent ve koca giremeyeceğim. İstanbul dışı olmayacağı için de İTÜ fizik mühendisliği seçeneklerim arasında son zamanlarda en yüksek secenegim, tyt 90-95 ayt27-33arasi fiziğe fazlasiyla ilgim ve biraz da yetenegim var, hazir bulmuşken İTÜ de okunur mu sizce?

• orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    hocam bence sırf puanınız yetiyor diye yazmayın ki ilgim var demişsiniz. itü nasıl bilmiyorum ama fiziğe olan ilginizden emin değilseniz yazmanızı önermem ben yine de daha uzman arkadaşlara bırakıyorum yorumu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orhun_kandemir kullanıcısına yanıt
    Fizik eğitimi çok ağırdır, ilginizden emin değilseniz hiç bulaşmayın derim. Fizik mühendisliği de uygulamalı fizik gibi bir şeydir, birçok alandan bilgi edinirsiniz ama hiçbir konuda uzman olmazsınız eğer ki akademik hayata devam etmeyecekseniz.

• Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler, sanırım bilgisyar mühendisliğinin yanında çap veya yandal olarak okuyacagim, gerçekten çok istiyorum okumayı ancak gelecek kaygısı idealimin önüne geçiyor maalesef. Mezuna bırakacağım gibi görünüyor

• Dostum ben tıp okuyorum . Bu koçun tıpçılarını vs yakından neler yaptıklarını biliyorum . Ege tıptayım bu arada . Koç biraz ayrı bir dünya . Yurt dışına gitmek isteyenin yolu koçtur . Aynı zamanda eğitim hası da odur .

Bilkent de odtüde bu konuda iyidir ama koçun yanında 0 kalırlar . Puanın yetiyorsa koç . Yani proflarıyla birebir iletişim halinde olmaları , özel üniler güzel bir yatırım var yurt dışındaki yeni teknolojileri hemen getiriyorlar , tr de kalmak istersen iş imkanı fazla . Koç daha başına buyruk bir özel . Bilkent koçun yanına falan yaklaşamaz . O mühendislikteki tıptaki puan farkı boşa değil .

Ama koçta okumak da kolay değil . Etrafın çok zengin insanlarla olucak . %50 burslusu var zaten en son yanılmıyorsam . Hepsi deli zengin tipler . Onları görüp kendini ezik hissetmemen lazım . O insanlar pek eziklicek tipler değil fakat kendin de üzülmüceksin . K tam burslulara yurt vs veriyor . Onların fiyatını , burs iptal koşulunu vs iyi öğren . Çünkü her şeyi pahalı . Yurdu mesela aylık 2k . Aynı zamanda uzakta . Arabasız pek ulaşım yok diyorlar . En mantıklısı koçu arayıp bunları öğrenmen . Mümkünse ailenle koça gitmen lazım . Sorun olursa özelden atabilirsin .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam netler kaç?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.