Şimdi Ara

ODTÜ youtube canlı yayınları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

neyse başlık sahibinin de bana katıldığını düşünüyorum içten içe ama işi bu, daha fazla sıkmayayım. hadi hayırlı işler.
    hüüüüüüüüüü
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle selamlar herkese bütün liseli kardeşlerime bu zorlu süreçlerinde başarılar ve bol şans diliyorum. Görüyorum ki boş drama yapıp, insanlar arasında kaos yaymaya çalışan insanlar gelmiş tartışmaya. Gerçekten sıkıldım böyle insanlardan. Ben Bundan 3 yıl önce ODTÜ yü kazanmak için zerre çaba göstermeyen, istemeyen ve umursamayan biriydim. Bunun sebebi kendimden önce 3 yakın akrabamın bu okulun mezunu ve akademisyeni olmasıydı. ODTÜ hiçbir zaman benim için hayal edilen bir okul olmamış, karşı mahallenin okulu gibi hissettiğim özelliği bulunmayan bir yerdi. Tercihlerimi yaparken de bu düşünce içerisinde olup ailemden farklı şeyler yapmak istedim ve tercihlerimi buna göre yaptım. Siz kader deyin, şans deyin kendimi yine de burada buldum. Madem insanlar dürüst değilmiş burada buyurun 3 senedir bu okulda olan, EE bölümünde okuyan bir öğrenciden, arkadaşın yaptığı anlamsız eleştiriye bir cevap niteliğinde dürüst yorumum.

ODTU kalabalık bir yer arkadaş bu çok basit KA LA BA LIK bunu uzatmaya, açıklamaya gerek yok. Ancak şunu anlayamayan insanlar var: Dünya daha da çok kalabalık bir yer. odtünün vizyonunu bir cümleyle özetleyebilirim “dünya vatandaşı yetiştirmek”. Yani dünyadaki tüm fikirlere saygı gösterebilecek, o fikirler içerisinde yaşayabilecek ve yaşadığı ülkeyi öne geçirebilecek insan yetiştirir. Kalabalık olmasının + olan tek yönü burada devreye giriyor çünkü her insan ayrı bir görüş ayrı bir yaklaşım demek. Odtu de 400 tane lab varsa 100 tane öğrenci topluluğu (+ bir çok da resmi olmayan topluluk var) varsa her bölümde onlarca uzmanlık alanı varsa bu okulda 20000 tane öğrenci ve 800 tane akademisyen olduğu için var. Bu okulda bulamayacağınız, geliştiremeyeceğiniz fikir yok. Yani yönelmek istediğiniz ne varsa bu okulda bulursunuz kötüsüyle de iyisiyle de..

ODTU nün eğitimine tek düze diyen birisi ancak 1. Sınıfı okumuştur (Hazırlıkta bile her sene bir önceki seneden bağımsız şeyler öğretildiği için şikâyet edenleri düşünürsek). Ve evet arkadaşlar yine hemen yeriyorum okulumu (!) 1. Sınıfta çıkmış soruları ezberleyerek çok yüksek notlar getirebilirsiniz. Ancak bu dersler temel olan yani zaten sizin de lise boyunca ezberleyerek geldiğiniz fizik kimya matematikten ötesi değil. Pekkkiiii madem mühendislik eğitimi çok ezberci, her dönem ama heeeer dönem daha zorlayıcı sorular soran, hiçbir şekilde eski soruları bulunmayan ve sadece düzenli dağıtılan ödevlere çalışarak geçebildiğin hocalardan şikâyet edenlere, zorlananlara ne diyelim onlar tek düze eğitim mi aldı şimdi? Çıkmış sorusu olan hoca ezberci, olmayan zor (kötü) hoca oluyor. Bir karar verin hangisini beğeneceğinize.

En önemlisi elektrik bölümünde cevapları olmayan ödevler dağıtılması durumuna ne diyelim? Sırf çözümünü öğrenci düşünerek ve arkadaşlarıyla tartışarak bulsun diye verilen ödevler hani. Cevabı ve çözüm yolu yok diye şikayet eden öğrenciler de var? herkesin farklı bir cevabı, çözüm yolu var. Hani nerede ezberleme ??? ama sonra sınavda çıkıp hocaya bunun çözüm yolunu “ezberletmemiştiniz” hocam diye yine ağlayanlar oluyor onları ne yapalım?

Benim dediklerime güvenmek sizin tercihiniz elbette, ama sırf üsteki anlamsız yorum yepyeni beyinleri kirletmek için geldiği için dayanamadım da yazdım bu kadar. Gerçek iş hayatına geçtiğiniz de bir gün anlayacaksınız ki:

1. Zamanınızı düzgün yönetmeyi beceremiyorsanız ömrünüz boyuna eğlenmeye vakti bulamazsınız çünkü iş hayatı çok daha yoğun.
    2. Çok para kazanmak istiyorsanız, çok çalışmak ya da zor bir iş yapmak zorundasınız. Eğer zor işe gelemem bunlar bana göre değil diyorsanız da o sizin bileceğiniz bir şey. Bunda ne okulunuzun ne iş vereninizin ne de kaderinizin bir suçu var.

Biraz uzun olmuş kusura bakmayın öpüyorum, sağlıklı günler

• ekin hocam tamam gidiyorum konudan daha fazla yeni hesap açmanıza gerek yok
  • owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    14 mayıs 2020

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Ben bakmıştım yurtlara şansınıza kötü bir yurda düşmüşsünüzdür belki hepsi 8 kişilik değil en kötüsü sekiz kişilik sanki daha çok. Konukevlerini geçersek 19. Yurt ve o civardakiler 4 kişilik galiba. Dereceyle girersen zaten konukevleri ücretsiz. Ne kadar avantajlıdır bilmiyorum tabi diğerlerine göre.8 kişilikte kalmanıza üzüldüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lavieenrosee L kullanıcısına yanıt
    Merhaba sana da, yukardaki arkadaş bazı konularda haklı ama çoğu kişinin bildiği şeyler zaten onlar. İşin zorluk kısmında değilim zor olması beni çok bağlamıyor sevdiğim bölümde okuyayım ve eğitim de iyi olsun bana yeter.Çok güvenilir kaynaklar değil tabi ama çekilen çoğu videoda çıkmış ezberleyin keşke çıkmışlara baksaydım gibi cümleler duyunca garipsemiştim. Hocaların hepsinin mükemmel olmasını zaten beklemiyorum ama araştırdığımda çoğunun iyi hocalar olduğunu görmüştüm ki zaten Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden bahsediyoruz.Benim içim eğitim iyi olsun yeter aslında

• ODTÜ Kıbrıs'ı değerlendirir misiniz?

• Yerlesemiyecegiz ama meslekleri taniyalim bari

• Valla ben çok güzel çıkmış ezberleyen birisi olarak 1. sınıfta her şeyi ezberleyerek geçtim ne zaman 2 oldum orada çıkmış olayı bitti çünkü çıkmış sorular kavramı mühendislik için konuşuyorum (sadece orayı biliyorum kb) servis dersler denen tüm mühendislere verilen mat, fizik vs için geçerli ileriki sınıflarda ders notu kasıyorsun full. Bir de 8 kişilik yurt ajitasyonu için de ben bizim apartman 15 katlı yaklaşık 150 kişi yaşıyoruz ajitasyonu yapabilirim sanırım. Çünkü 8 kişilik odalar dediği odalar içinde 4 ayrı oda barındırıyor (kapısı falan da var yani sistemden bağımsız, sadece bu 4 oda ortak bir ayrı koridora açılıyor) yani sadece +1 kişiyle odanı paylaşıyor beraber ders çalışıyor vs. yapıyorsun bu 4 odanın tuvaleti ortak sadece. En son bıraktığımda bu odaları yüksek puanlı öğrenciler özellikle tercih ediyordu falan filan ha 2 kişi kalıyorsun ama yine de odalar büyük değil onu da diyim.

Şuraya da odtünün sitesini bırakayım da belki bakarsın:
    yurtlar.metu.edu.tr
    ODTÜ | Yurtlar Müdürlüğü | Oda Olanakları Ve Fiyatları
    http://yurtlar.metu.edu.tr/oda-olanaklari-ve-fiyatlari

Evet yurtları ve planlarını inceledim daha önce gayet normal yurt yani zaten çok da bir beklentim yok olsaydı özelde okumak isterdim. ODTÜ'nün mühendislik eğitimi genelde övülüyor ama ezbere dayalı diyenler de oluyor. Boğaziçine göre mühendislikte fark var mı artıları eksileri neler sence?

• ODTÜ konusunda konuşamam ama Boğaziçi konusunda diyeceğim şey şu olur sıralamaya bakıp da diğerlerinden gözle görülür, elle tutulur bir fark beklemeyin. Sadece ODTÜ konusunda değil top üniversite diyeceğimiz üniler arasında da öyle bir fark yok. İş senin ileride ne yapacağına dair planlarınla alakalı örneğin ODTÜ mühendislikten mezun olursan kolaylıkla ASELSAN gibi kuruluşlara girebilirsin (ortalama şart tabii). İstanbul'da İTÜ ve özellikle Koç, Boğaziçi'nden mezun olursan start-uplarda çalışma imkanı bol bol bulursun. Yurt dışında yüksek lisans/doktora devam etmek istiyorsan ona göre düşünürsün. Kısaca eğitimden çok bu üst seviye üniversitelerde mezuniyet sonrasına odaklanıp karar vermen daha mantıklı olur. Okulların mezun ağlarını v.s içine katabilirim.
  • JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim

• Üstte arkadaş çok güzel açıklamış katılıyorum. Ayrıca bana kalırsa bir odtü mezunu daha araştırmacı ya da sanayide aktifken Boğaziçi mezunları daha çok girişimci, şirketçi kafada oluyorlar bunun nedenini ben çevre olarak görüyorum. Sen düşün 4. sınıf olmuşsun e ortalaman da iyi, istiyorsun ki hem çalışayım hem okuyayım her gün odtüden çıkıp istanbuldaki orada burada tonla ofisi bulunan şirketlere değilde ankarada güçlü sanayisi bulunan üretim yapan (Aselsan gibi) şirketlere gidiyorsun staj yapıyorsun vs kafa yapın da öyle evriliyor. Ha bir odtü mezunu olup nasa'da çalışan da var çıkıp onedio'yu kuran da. Arkadaşın da dediği gibi iş sende bitiyor aslında okul sadece bir aracı, burada önemli olan okulu sevip imkanlarını kullanmak.
    Evet kişinin kendisini ne yönde geliştireceğini de bağlı kesinlikle, teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.