Şimdi Ara

ODTÜ'yü bırakıp Tıpa geçmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar odtü çevre mühendisiliğinde okuyorum zamanında gata felan birkaç tıp tutuyordu.Ama gitmedim şimdi okuyorum ama mutsuzum kafamda hep kaldı.Şimdi düşünüyorumda, okulu bırakıp yeniden mi sınava girsem ama tıplara bakınca puanları çok düştü kontenjanlar arttı uzmanlık kadroları belli şimdi uzmanlık dahada zorlaşacak bölümde kalsam kendimimi geliştirsem 3 yıl geçmesine rağmen ingilizce olması beni çok zorluyor.Bıraksam pişman olur muyum dilimin zayıflığıda beni korkutuyor bizim mezunlar genelde yurt dışına çıkar ama bunu becerebileceğimden şüpheliyim.Tıpa geçsem 4 yıl kayba değer mi ben mezun olurken doktorluk dahada zorlaşır mı.

• Sen baya bi okumuşsun hocam. Şimdi pişmanlık duyuyor olabilirisin ama 3-4 yıl sonra YGS-LYS ye çalışmak koymaz mı insana? Ayrıca GATA tıp için de brakılmaz bence ODTÜ çevre... Ben de odtüde okuyorum, 1 senen kalmış sanırım. sabretmene bak derim, kolaylıklar dilerim
  • Hocam ben yerinde olsam bırakırdım( bıraktım da, yeniden hazırlanıyorum sınava)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir hata yapma sakın.

Bitir okulu git yurt dışına.
  • Hocam aynı durumda olan bir abim var oda 3. sınıfta ve Bil Müh okumak istemiyor.Son 1 yıl daha dişinin sıkıp okul diplomasını alıp güzel sanatlar okuyacak. Benim tek tavsiyem hayallerinizin peşinde koşun.
  • Tıp okumak istiyorsan oku. Ama bunu bence okulunu bitirdikten sonra yap. Bunları yaşamış biri değilim, senin durumunda bunun ayrı bir psikolojisi vardır tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilçede yaşıyorum. Buradaki belediyede çalışan çevre mühendisi var. Diyeceğim o ki yurtdışına çıkma zorunluluğu olmasa gerek. 3. sınıf olmadığını varsayarsam eğer, senin kadar kendime güvensem bırakır tıpa hazırlanırdım.

Ben çocukluğumdan beri bilgisayar mühendisi olmak istedim. Tıp kazanacak kafam olsa bile ben doktorluk yapamam diye düşündüm. Babam lisede sahip çıkmadı, ben yine de hedefimin peşinden gidip teknik lisede bilişim okudum. Sınavsız bilgisayar programcılığına geçip önlisans mezunu oldum. DGS'ye girdim özel mühendislik kazandığım için gitmedim. Tekrar hazırlanıyorum ama, tüm bunlardan ve 7 yıllık bilgisayarcılık yapan biri olduktan sonra, 24 yaşımda, keşke babam lisede sahip çıkıp doğru bir okulu kazanmama teşvik etseydi, ben tıp okusaydım dedim kendi kendime. Ama ben temelim olmadığı için cesaret edemiyorum. En az 2 senemi alır. Ancak sen daha önce istesen kazanabildiğini söylüyorsun. Karar tamamen senin. 3. sınıfta olmak mesele değil dersen hazırlan kardeş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.