Şimdi Ara

odtü yü seçip büyük ihtimal hazırlık okuyacaklar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 007safak

quote:

Orijinalden alıntı: bambam38

kur olayı nası oluyo... nerden başlayacağınıza kim karar veriyo herkes aynı şeyi görmüyomu?

öğrendiğim kadarıyla kurlar 3 bölümden oluşuyor.
    1. Bölüm İngilizcenin en temel seviyelerinden başlıyor.I am/you are kısaca
    2.Bölüm tenslerden oluşuyor.
    3.Bölüm ise ki en kötüsü bu essay yazma ingilizcenin daha gelişmiş halini görmemiz anlamına geliyor.Bana kalırsa 7 eylüldeki sınav hazırlığı geçip geçemememizin yanında geçemeyenler içinde kur belirlemesi olur gibi

Hayır kur belirleme sınavı 17 sinde Temel İngilizce Bölümü Seviye Tespit ve Yerleştirme Sınavı diye geçiyor akademik takvimde

Benim önemli sorum şu ben şimdi 7 sindeki sınava girmeyeceğim ama 17 sindekine gireceğim yurtlara yerleşmemiz ayın kaçında olacak bilgisi olan var mı ona göre şimdiden ucuz uçak bileti kapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamunda

quote:

quote:

kur olayı nası oluyo... nerden başlayacağınıza kim karar veriyo herkes aynı şeyi görmüyomu?

3.Bölüm ise ki en kötüsü bu essay yazma ingilizcenin daha gelişmiş halini görmemiz anlamına geliyor.Bana kalırsa 7 eylüldeki sınav hazırlığı geçip geçemememizin yanında geçemeyenler içinde kur belirlemesi olur gibi

Hayır kur belirleme sınavı 17 sinde Temel İngilizce Bölümü Seviye Tespit ve Yerleştirme Sınavı diye geçiyor akademik takvimde

Benim önemli sorum şu ben şimdi 7 sindeki sınava girmeyeceğim ama 17 sindekine gireceğim yurtlara yerleşmemiz ayın kaçında olacak bilgisi olan var mı ona göre şimdiden ucuz uçak bileti kapayım

o zaman yanlış bilgilendirme için özür dilerim

• Bu arada ben de Havacılık ve Uzay Mühendilsiği bölümündeyim

Hazırlık hakkında bilgi vermesi için şu linki önereyim size kurlar ve genel kural işleyişleri hakkında herşey yazıyor neredeyse

http://dbe.metu.edu.tr/student/duyurular/KurallarIsleyis2009-2010.pdf

Bu arada akademik takvim:http://www.oidb.metu.edu.tr/acadcal12.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamunda -- 11 Ağustos 2012; 15:04:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne demek hocam özüre ne gerek var Bu arada 7 sindeki sınav 17 sindekine göre daha zorlayıcı oluyomuş sanırım 17 si daha kolay diye okumuştum bi yerlerde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne demek hocam özüre ne gerek var Bu arada 7 sindeki sınav 17 sindekine göre daha zorlayıcı oluyomuş sanırım 17 si daha kolay diye okumuştum bi yerlerde

Tavsiyen için çok teşekkür ederim hocam.Bende Küresel ve uluslarası ilişkiler bölümünde olacağım tabii geçebilirsem :)

• 7 sinde ve 17 sinde sınav var diyosunuz ya hangisine katılmak zorunlu... yani hazırlık okumak istiyorum ben kesinlikle onun için 7 sindekine girmem mecburimi.. özellkleri ne isimleri ne bu sınavların
  • quote:

7 sinde ve 17 sinde sınav var diyosunuz ya hangisine katılmak zorunlu... yani hazırlık okumak istiyorum ben kesinlikle onun için 7 sindekine girmem mecburimi.. özellkleri ne isimleri ne bu sınavların

Hocam 7 sindeki sınav Proficency yani hazırlık atlama sınavı buna ben de girmeyeceğim hazırlığı atlamak istiyorum çünkü. 17 sindeki ise kur belirleme sınavı buna gireceğim çünkü üst kurdan başlamak daha avantajlı. Ben odtüyü aradığımda bana böyle dediler benim bilgim bu kadar.
  • bakın beyler bu konuda bilgim var.eğer 2 sınava da girmezseniz en kötü kurdan başlarsınız.ama iyi kurlar için 2. sınava(kur belirleme) girmek şart değil aslında.benim arkadaşım geçen yıl sadece atlama sınavına geçti.bir iddası yoktu tabi atlayamadı ama intermediate(ortanca kur) den başladı.yani birine girseniz yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyxx

bakın beyler bu konuda bilgim var.eğer 2 sınava da girmezseniz en kötü kurdan başlarsınız.ama iyi kurlar için 2. sınava(kur belirleme) girmek şart değil aslında.benim arkadaşım geçen yıl sadece atlama sınavına geçti.bir iddası yoktu tabi atlayamadı ama intermediate(ortanca kur) den başladı.yani birine girseniz yeterli

ilk sınava girmezsek ikinci sınava girersek en kötü kurdan mı başlıyoruz?
  • quote:

quote:

bakın beyler bu konuda bilgim var.eğer 2 sınava da girmezseniz en kötü kurdan başlarsınız.ama iyi kurlar için 2. sınava(kur belirleme) girmek şart değil aslında.benim arkadaşım geçen yıl sadece atlama sınavına geçti.bir iddası yoktu tabi atlayamadı ama intermediate(ortanca kur) den başladı.yani birine girseniz yeterli

hayır ya öyle demedim.esas kur belirleyici sınav 2. sidir zaten.ona girmen gerekli normalde.ama buna girmesen de eğer ilk sınava girmişsen orda yaptığın başarıyı dikkate alıyorlar ve hakkın olan kura yerleştiriyorlar
    ayrıca dersler başladıktan 2 hafta sonra bir üst kura geçebiliyorsun demişti orda okuyan arkadaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyxx -- 11 Ağustos 2012; 16:33:50 >

• bilgileriniz için çok teşekkürler anladım.. peki şimdi benim ingilizce çok çok kötü en kötü kurdan mı başlanmalı nası yapmalıyım sizce...
  • quote:

bilgileriniz için çok teşekkürler anladım.. peki şimdi benim ingilizce çok çok kötü en kötü kurdan mı başlanmalı nası yapmalıyım sizce...

sen karar vermiyorsun ki ona.hiçbir sınava girmezsen çok yüksek ihtimalle en düşük kurdasın gerçi.ama ordaki ders yoğunluğu çekilmez,öğleden sonra da yani çift vardiyalı gidecen okula
  • quote:

quote:

quote:

hayır ya öyle demedim.esas kur belirleyici sınav 2. sidir zaten.ona girmen gerekli normalde.ama buna girmesen de eğer ilk sınava girmişsen orda yaptığın başarıyı dikkate alıyorlar ve hakkın olan kura yerleştiriyorlar
    ayrıca dersler başladıktan 2 hafta sonra bir üst kura geçebiliyorsun demişti orda okuyan arkadaşım

Kur belirleme sınavı tek sınav.
    2 aşamalı sınav seviye belirleme değil hazırlık geçme sınavı.
    Zaten topu topu 4 kur var.İyi kur ya da kötü kur farketmiyor tek seviye tespit sınavı var kurları belirlemek için.
    Öğrenciler kafalarına göre kur atlamıyorlar öğretim üyeleri eğer öğrenci iyiyse ama sınava girmemişse mesela onu üst kura alıyorlar.(İlk iki hafta kur atlama meselesi)
    Aşağıda ODTÜ'de hazırlık okuyacaklar için genel bilgiler ve sık sorulan sorular mevcut.Aynı zamanda sanırım harç ücretleri mevcut.Ama kalkarsa harçlar ödemezsiniz büyük ihtimalle.,
    http://www.dbe.metu.edu.tr/cert/sp_genel.htm
    http://www.dbe.metu.edu.tr/cert/sss_sp.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 11 Ağustos 2012; 16:45:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hckr

quote:

quote:

quote:

Kur belirleme sınavı tek sınav.
    2 aşamalı sınav seviye belirleme değil hazırlık geçme sınavı.
    Zaten topu topu 4 kur var.İyi kur ya da kötü kur farketmiyor tek seviye tespit sınavı var kurları belirlemek için.
    Aşağıda ODTÜ'de hazırlık okuyacaklar için genel bilgiler ve sık sorulan sorular mevcut.Aynı zamanda sanırım harç ücretleri mevcut.Ama kalkarsa harçlar ödemezsiniz büyük ihtimalle.,
    http://www.dbe.metu.edu.tr/cert/sp_genel.htm
    http://www.dbe.metu.edu.tr/cert/sss_sp.htm

1. sınav dediğim proficiency yani ingilizce yeterlilik sınavı.
    2. sınav dediğim de kur belirleme sınavı oluyor.
    normalde hazırlık okuyacağında 2. sınava girmen gerekir iyi kurdan başlamak için.fakat sadece 1. sınava yani profa girmişsen de onu dikkate alıp seni hak ettiğin kurdan yerleştiriyorlar.canlı örnekler var bu yıl 1. sınıf bilgisayar mühendisliğine başlayacak.
    bu arada aklıma geldi niye smileylere laf atmadın gene

• ben 2008 girişliydim
    ingilizcem az çok vardı ama hazırlıkta hiç çalışmadım hiç bi ödevi yapmadım ve yatarak geçtim diyebilirim :)
    ama derslere girerdim ve iyi not alırdım midterm (yani vize) sınavlarına giderken otobüste hand-outlara bakardım ve 80den aşağı almazdım :)
    ben derslere girmenizi ve hocanın söylediği herşeyi anlayıp iyi not almanızı tavsiye ederim
    yoksa piyasada bissürü "alakasız" kıtap var, alırsın çalışırsın ama onun içinden 10% sınavda çıkar o yüzden bi işe yaramaz
    hatta bazı konular aklını bile karıştırır
    kelimeler için zaten yine had-out veriyolar onları adam akıllı ezberle bi sorun yaşamazsın
  • Bende hazırlık okuyacağım, havacılık bölümüm
  • Peki yüzdeye vurursak kaç kişi en alt seviyeden başlar ?
  • odtü türkçe eğitim verip hazırlığı olsaydı az kişi kalırdı.bence dersler ingilizce olduğu için kalan çok kişi olacak
  • geçenin çok az bulunduğu güzide okuluma hoş geldiniz .. beginner olamamaya çalışın ben oldum hayatım kaydı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerospace engineer

geçenin çok az bulunduğu güzide okuluma hoş geldiniz .. beginner olamamaya çalışın ben oldum hayatım kaydı :(

neden hocam?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.