Şimdi Ara

Oem parçaları kasa yerine mini buzdolabına koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasanın içine takılan parçaları kasaya takmak yerine mini buzdolabına koysak, buzluk kısmına değil 3-4 derece olann yiyeceklerin konulduğu yere. Bilgisayar sorunsuz çalışır mı? Hem toz tutmaz mikrop üremez parçaların ömrü de daha uzun olur; tabi çalışırlarsa.

• Buzdolabını yakarsın bence. Aklıma kadının birinin çalışan buzdolabının buzlarını çözsün diye buzluk kısmına saç kurutma makinesi koydup komşuya gittiği haber geldi. Evi yanmış diye haber olmuştu, bence hiç akıllıca değil. Buz dolapları aktif soğutma için değiller, öyle kullanacaksan 500+ fiyatlı faz değişim sistemlerinden alman gerek.
  • nem sorun yaratabilir ..
  • Parçaların üstünde nemlenme olacağı için parçalar zarar görebilir. Su soğutmada bile boruların dışı nemlenmeyi engellemek için köpükle kaplanıyor.
  • buzdolabının soğutma sistemini kasa içine monte edip soğutma sistemi denemeleri yapanlar oluyor..ama ne kadar başarılı bilmiyorum..
    ilgili bölümde meraklılarını bulabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_18/tt.htm
  • -mini buzdolabı donanımları soğutacak kapasitede değil kasa içinde daha serin olur
    -buz dolabı sürekli çalışırsa anında bozulur
    -buz dolabının içine sıcak tencere neden koyulmaz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogo argentino -- 26 Aralık 2010; 14:26:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazzo

Kasanın içine takılan parçaları kasaya takmak yerine mini buzdolabına koysak, buzluk kısmına değil 3-4 derece olann yiyeceklerin konulduğu yere. Bilgisayar sorunsuz çalışır mı? Hem toz tutmaz mikrop üremez parçaların ömrü de daha uzun olur; tabi çalışırlarsa.

Canım Türkiyem

• buzdolapları hiçbir zaman bilgisayar donaımlarını sogutacak güçte değillerdir..aksine eğer birkac bilgisayar donanımını buzdolabı içerisine koyarsanız bir süre sonra dolap ısınmaya başlayacaktır..çünkü mevcut sogutma gücü yeterli olmadığı gibi sürekli çalışmaya da elverişli değildir..

bu konu yerli yabancı birçok forumda bir cok farklı sekılde ele alındı ve sonuc,buzdolabı soğutma açısından bir işe yaramıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sft67

quote:

Orijinalden alıntı: tazzo

Kasanın içine takılan parçaları kasaya takmak yerine mini buzdolabına koysak, buzluk kısmına değil 3-4 derece olann yiyeceklerin konulduğu yere. Bilgisayar sorunsuz çalışır mı? Hem toz tutmaz mikrop üremez parçaların ömrü de daha uzun olur; tabi çalışırlarsa.

Canım Türkiyem

niye öyle diyosun arkadas dogru soylemiş mikrop yapmaz virüs kapmaz bi bilgisayarı olur :D:D dene arkadasım dene ben denedim daha önce yanlız çeşitli yerlerine küçük bezlere sarılı pirinç ve tuz koydum nemlenmeyi engellesin diye daha otantik olsun istersen yapı marketlerde evler için satılan nem önleyici tabletlerden kullan ben p4 2,4 işlemcimle felan denemişdim fansız soguyabiliyordu ama ben düşük devirde çalıştırtıyordum yinede bi sorun yapmadı gayette sessiz oldu ama yeni sistemimle bunu deniyemem aralarında ciddi sıcaklık farkları var çünkü daha iyi bir ufak buzdolabı bulsam çokda güzel tekrar yaparım ama para verip almak istemiyorum :D sen kafaya koyduysan yinede 1 2 tane peltier daha koyup daha iyi verim alabilirsin ama biraz ugrastırıcı gerçekden şık olsun istersen cidden çok güzel camlı felan mini buzdolaplar var :D gözümü karartsam yapıcam cidden :D

• O mini sisteme yetmez yetsede nem sorunu olur parçalarda çabuk oksitlenmeler ve zararlar meydana gelir. Akıllıca bir yöntem değil su soğutma en garantisi
  • tüm sistem için buzlanma, sıvının iletkenliği ve nem oldukça zararlı ancak sıvı soğutmanın sıvı haznesini minibuzdolabı içerisine yerleştirmek mantıklı olabilir.. ya da tüm sistemi bi hazne ile yağ içinde çalıştırılıp hazneyle beraber buzdolabına yerleştirilebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

tüm sistem için buzlanma, sıvının iletkenliği ve nem oldukça zararlı ancak sıvı soğutmanın sıvı haznesini minibuzdolabı içerisine yerleştirmek mantıklı olabilir.. ya da tüm sistemi bi hazne ile yağ içinde çalıştırılıp hazneyle beraber buzdolabına yerleştirilebilir..

evet bu daha mantıklı ;)

yağ olayına gelince yapmayı hep istemişimdir sessiz fansız bi sistem çok güzel olurdu sıfır db :D fakat parça değişim olayı yada herhangi bir arızada müdahale olayı olmadıgı için tiksinmişimdir :D sıfır ses mükkemmel sogutma için kış aylarında benim yaptıgım gibi kasanızı balkona koyabilirsiniz :D:D
  • Nem sorunu olur ve mini buzdalabının soğutma kapasitesinin yeterli olucağını düşünmüyorum.
    Hem buzdalıbına pc döşediğinde içecekleri nasıl soğutacaksınki ?
  • Soğutma olmaz olmaz ama mini buzdolabından süper bir kasa modu çıkar
  • Nem sorununu unutma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.