Lenovo Thinkpad E330, Windows 7 Pro 64 bit laptopum var. Üstünde Office 2013 İngilizce çalışıyor. Eskiden her şey tıkırındaydı. Bilgisayara format atıldı. Şimdi Türkçe Yazım Denetimi çalışmıyor.
Dil, denetim ayarlarını yaptım - Olmadı Office 2013'ü güncelledim, son sürüm - Olmadı Office 2013 Yazım Denetimi Araçlarını kurdum (64 bit) - Olmadı. Word-->Dosya-->Dil seçeneğine giriyorum. Türkçe ve İngilizce etkin ve kurulu görünüyor. Word açıyorum. Bu metinde Türkçe kelime var. Denetimi yapılmıyor. "Denetim araçlarını indireyim mi?" diyor. (var zaten) Alakası var mı bilemiyorum ama mesela bu metni burada yazarken Türkçe denetim yapıyor. Hatalı kelimede uyarı veriyor. Ama Word'de yapmıyor. İnterneti bayağı bir karıştırdım. Derdime çare yok. Microsoft destek hattını aradım. Yukarıda yazdığım her şeyi söyleyerek derdimi anlattım. Ruhsuz bir eleman çıktı karşıma, zaten söylediklerimi sormaya başladı. Şirket IT'cisi çözemedi. Tek seçenek Microsoft'un uzaktan bilgisayarıma girmesi kaldı. Ama istemiyorum. Ya da Ofiste lisanslı Office 2010 Türkçe var. Ama 25 yıldır İngilizce versiyonunu kullanıyorum. Kurarsam maymuna döneceğim.
Çıldıracağım. Bir anlayan var mı? Derdime çare olacak biri var mı?