Şimdi Ara

Windows 10 Not Defteri programındaki Türkçe karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
16.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir çok siteye baktım ama aradığım cevabı tam olarak bulamadım ne yazık ki. sorunum şu; windows 10 yükledikten sonra bs player ile indirdiğim filmin alt yazısını yüklüyorum ancak alt yazıda türkçe karakter sorunu çıkıyor. indirilen alt yazıyı not defteri ile açınca yine türkçe karakter sıkıntısını görüyorum. ancak sıfırdan yeni bir not defteri açıp türkçe karakterleri yazınca ve bunu kaydedince hiçbir sorun olmuyor.

diğer sitelerde yazan çözümlerden biri alt yazıyı not defteri ile açıp unicode veya utf-8 şeklinde farklı kaydetmekti. onu denedim ancak olmadı. çünkü dosyanın artık orijinal halinde türkçe karakter sıkıntısı var.

yardımlarınızı bekliyorum.

• Denetim masasına gir saat dil bölgeye tıkla, dil kısmının altında giriş yöntemlerini değiştire tıkla, tarih, saat ve sayı biçimlerini değiştire tıkla, bölge diye bi ekran açılıcak yukardan yönetimsele tıkla, unicode olmayan proglama dili kısmından sistem yerel ayarını değiştire tıkla ordan türkçe(türkiye) seçeneğini bul tıkla yeniden başlatmanı isteyecek, yeniden başlat ve problem çözüldü.

Tam 3 saat çözümünü aradım dil paketleri sildim yükledim, internetteki yığınla gereksiz metodu denedim en son kendim buldum. İlerde unutma ihtimalime karşı yazıyorum vede aynı sorunu yaşayanlara çözüm olsun.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10 Not Defteri'nde Türkçe Karakter Sorunu

Windows 10'un yerleşik metin düzenleyicisi Not Defteri'nde, Türkçe karakterlerin düzgün görüntülenmediği yaygın bir sorun yaşanmaktadır. Bu sorun, Unicode desteğinin olmamasından kaynaklanmaktadır.

Not Defteri'nde Türkçe Karakter Sorununu Çözme

Bu sorunu çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Not Defteri++ gibi Unicode destekli bir metin düzenleyici kullan.
    • Not Defteri'nde "Dosya" > "Farklı Kaydet"e tıkla.
    • "Kodlama" açılır menüsünden "UTF-8" seçeneğini seç.
    • Dosyayı kaydet ve yeniden aç.

Alternatif olarak, sorunu şu şekilde de çözebilirsin:

• Windows Denetim Masası'na git.
    • "Bölge ve Dil" seçeneğine tıkla.
    • "Yönetim" sekmesine git.
    • "Unicode olmayan programlar için varsayılan dil" seçeneğinde "Türkçe (Türkiye)"'yi seç.

Diğer Öneriler

• En son Windows güncellemelerini yükle.
    • Sistem yazı tiplerini güncelle.
    • Virüs taraması yap.

Bu çözümler, Windows 10 Not Defteri'ndeki Türkçe karakter sorununu gidermene yardımcı olacaktır. Sorun devam ederse, işletim sistemiyle ilgili daha ciddi bir sorun olabilir ve teknik destek almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Not defterli uygulaması ANSI karakter kodlamasını kullanıyor, eğer sorun yaşıyorsan tavsiyem alt yazı dosyasını normal not defteri uygulamasıyla değilde Notepad++ ile düzenlemen, bu program dosyayı kaydederken karakter kodlamasını yeni türe çevirebiliyor, birde örneğin KMPlayerde alt yazılı film izlerken KMPlayer'in ayarlarındanda altyazı kodlama ayarının yapılmış olması gerekiyor, benzer bir ayar BSPlayer'dede varsa o ayarıda alt yazının olduğu metin belgesiyle aynı karekter kodlamasından kullanmalısın.
  • Tesekkurler, denedikten sonra yorumumu yaparim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: roccopolo

Tesekkurler, denedikten sonra yorumumu yaparim

Denetim masasına gir saat dil bölgeye tıkla, dil kısmının altında giriş yöntemlerini değiştire tıkla, tarih, saat ve sayı biçimlerini değiştire tıkla, bölge diye bi ekran açılıcak yukardan yönetimsele tıkla, unicode olmayan proglama dili kısmından sistem yerel ayarını değiştire tıkla ordan türkçe(türkiye) seçeneğini bul tıkla yeniden başlatmanı isteyecek, yeniden başlat ve problem çözüldü.

Tam 3 saat çözümünü aradım dil paketleri sildim yükledim, internetteki yığınla gereksiz metodu denedim en son kendim buldum. İlerde unutma ihtimalime karşı yazıyorum vede aynı sorunu yaşayanlara çözüm olsun.
  • asdass kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Allah razı olsun. Süper oldu bu. Ufak birşey ama aylardır mide bulandırıyordu. Sayende şakk diye bitti
    Ya sen adam kere adamsın. Şu anki durumunun % 1 i kadar adam olsan yine adam olacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: danteauditore

Ya sen adam kere adamsın. Şu anki durumunun % 1 i kadar adam olsan yine adam olacaksın

Eyvallah. Nasıl can sıkan bi problem olduğunu biliyorum yardımcı olabildiysem ne mutlu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VLC player yüklüyse ayarlar menüsünden subtitle encoding'i Turkish (Windows) yapmanız da sorunu çözecektir. Dün başıma geldi böyle hallettim.
    Kardeş allah razı olsun ya. Hem winrar programında Türkçe karakter sorunu yaşıyordum hem de bs player altyazılarda. Aramadığım yer kalmadı sayende düzeldi. Çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cavalletta -- 3 Şubat 2018; 1:41:41 >
    Sen nasıl bir kralsın ya.
    Sağolasın dediğin yöntem ile bende bu problemi giderdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdass

quote:

Orijinalden alıntı: roccopolo

Tesekkurler, denedikten sonra yorumumu yaparim

Denetim masasına gir saat dil bölgeye tıkla, dil kısmının altında giriş yöntemlerini değiştire tıkla, tarih, saat ve sayı biçimlerini değiştire tıkla, bölge diye bi ekran açılıcak yukardan yönetimsele tıkla, unicode olmayan proglama dili kısmından sistem yerel ayarını değiştire tıkla ordan türkçe(türkiye) seçeneğini bul tıkla yeniden başlatmanı isteyecek, yeniden başlat ve problem çözüldü.

Alıntıları Göster
    Sen nası bi kral oldun ya???????

Konuyu uzun bir süre sonra hortlatıyorum ama çok teşekkür etmek istedim.  

Valla konuyu ben de hortlatıyorum ama Windows 11'de de aynı problem vardı ve işe yaradı bu çözüm. 6 yıl sonradan sevgiler  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.