Herkese merhabalar; Öncelikle 1 ay sonra tez savunmama var. Tezim için bir sorun yaşıyorum. Word içinde kendime ait başlık stillerim bulunmaktadır. Bölüm içerisine (1.derece başlık) şekil, tablo veya çizelge eklediğimde; numaralandırma bölüm numarası ile başlamıyor. Mesela; "4. DONANIM HABER FORUMLARI" 4.bölüm başlığım bu olsun ve buna ait 4.1. ve 4.2. gibi alt başlıklarım olsun. Şimdi ben bu başlıkların içine şekil, resim, tablo eklediğimde numaralndırmanın "Şekil.4.1" veya Tablo.4.5" gibi "4" numarasının otomatik eklemesini istiyorum. Yaklaşık 60 adet şekil ve 55 tane çizelgem var. Bunların otomatik dizilmesini istiyorum. Fakat bende hepsi Şekil.0.1 ve Şekil.0.55 gibi devam ediyorum. Her bölümün numarasını nasışl atayabilirim? Bu çözüm için türkçe sitelerinde uygulama bulamadım fakat yaptıklarım şunlar;
1/Her bölüm bittiğinde bölüm sonu ekledim fakat aynı devam ediyor 2/Başvurular, şekil yazısı ekle, numaralandırma bu hep seçilidir. Fakat ayrı bir word dosyasında "WORD"ün kendi stillerini kullandığım zaman otomatik olarak tanıyor ve bölüm numarası ekliyor. Word içinde 1.derece başlık stillerini uyguladığımda tabloyu güncelle dediğimde oluyor. Ama tez için bütün başlık stillerini kendim oluşturmam gerekiyor. Yoksa başlık stillerimi word tanımıyor mu diye düşünüyorum. Fakat içindekiler tablosunda hepsi gözükmekte ve başlıklarla ilgili bir sıkıntı yaşamadım hiç.
Sorunuma ait bir resim gönderiyorum, derdimi anlattığını düşünüyorum. ilginiz için teşekkürler sadece 10 günlük sürem var! Teşekkür ederim. Saygılarımla,
Geç bir cevap ama bu şekilde bir sorun yaşayanlara Kesin çözüm,http://mehmet1903tr.blogspot.com/ adresinde özellikle şekil0.1 gibi bir hata alıyorsanız bunun çözümü anlatılmıştır. Umarım faydalanırsınız.
konuyu tam anlamadım ama şunu deneyebilirsin.
öncelikle bunu yapmadan önce boş bir klasöre 5-10 tanesini kopyala ve burda dene sonra seni uğraştırmasın :)) gerçi ctrl-z ile geri alınır ama benim yüzümden riske atma yeni klasöre birkaç kopya at orda dene :)
bu klasöre girdiğinde ctrl+a ile hepsini seçip F2 ye basınca ilkinin adını değiştirmek isteyecektir. ona şekil-01 dersen diğerlerine seri şekilde 2-3-4-5 .... atacağını düşünüyorum.