Şimdi Ara

Ofis içi kablosuz erişim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kablosuz olarak yaklaşık 17 cihazın bağlı olduğu (laptop+yazıcılar) 140m2 lik ofiste ttnetin vermiş olduğu TPLİNK TD-854w marka modemi kullanmaktayız. Kablosuz bağlantılarda zaman zaman problemler yaşıyoruz. sabit bağlı olan laptoplarda bir sıkıntı yok fakat şu an mesela 2 adet laptopu daha bağlamak istiyorum, ağı görüyor ama bu ağa bağlanılamıyor hatası alıyorum. Bazen ise ağa bağlı bazı cihazlarda bağlantı gidiyor bir süre sonra tekrar geliyor.
    Benim aklıma gelen mevcut kullandığımız modemin ağdaki bilgisayar sayısına göre yetersiz kalması. Fakat biraz araştırdığım kadarı ile modemlere bağlanabilecek cihaz sayısı 200 civarlarında olabiliyor genel olarak.
    Tp linki aradım, bu sorunu anlattım. Onlarda kullandığım modemin max 15 bağlantıya izin verdiğini, başka bir modem almam gerektiğini söylüyorlar. Biraz saçma geldi açıkçası.
    Sizin düşünceleriniz nelerdir. Bağlı olan ve bağlamaya çalıştığım cihazların sinyal kalitesinde bir sıkıntı yok. Hepsi ful çekiyor.
    Bu ağın kapasitesi ile alakalı bir durum mudur ? Bu kapasiteyi nasıl artırabilirim? Access point bu işlevi görür mü ?
    Şimdiden teşekkürler

• Tp-Link doğru bilgi vermiş. Giriş seviyesinde bir modem kullanıyorsunuz. Bahsettiğiniz modemi bende bir ara kullanmıştım.
    Modemin kapasite limitleri bu kadar. Ya modem değişecek yada wireless router alınacak.

Belki şöyle birşey deneyebilirsiniz. Elinizde hazırda cat5 kablo var ise sabit kullanılan bilgisayarları modeme kablolu bağlayın. Modemde 4 port var. Böylece 4 bilgisayarlık kablosuz aygıt boşluğu elde edebilirsiniz. Sadece bir fikir olarak söylüyorum. Kesin sonuç verirmi bilemem.

(Hazırda kablo yoksa kabloya harcama yapmayın, onun yerine modem veya router alırsınız)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Tp-Link doğru bilgi vermiş. Giriş seviyesinde bir modem kullanıyorsunuz. Bahsettiğiniz modemi bende bir ara kullanmıştım.
    Modemin kapasite limitleri bu kadar. Ya modem değişecek yada wireless router alınacak.

Belki şöyle birşey deneyebilirsiniz. Elinizde hazırda cat5 kablo var ise sabit kullanılan bilgisayarları modeme kablolu bağlayın. Modemde 4 port var. Böylece 4 bilgisayarlık kablosuz aygıt boşluğu elde edebilirsiniz. Sadece bir fikir olarak söylüyorum. Kesin sonuç verirmi bilemem.

(Hazırda kablo yoksa kabloya harcama yapmayın, onun yerine modem veya router alırsınız)

Cevabınız için teşekkürler öncelikle.Peki wireless router tam olarak ne işe yarıyor. Kesin olarak belirttiğim soruna çözüm sağlar mı, yok yere para verip almak istemiyorum çünkü. Modemi mi değiştirmem gerekir yoksa. Router bağlamak bir anlamda wireless kapasitesini artırmaya mı yarıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mcmvq

quote:

Tp-Link doğru bilgi vermiş. Giriş seviyesinde bir modem kullanıyorsunuz. Bahsettiğiniz modemi bende bir ara kullanmıştım.

Cevabınız için teşekkürler öncelikle.Peki wireless router tam olarak ne işe yarıyor. Kesin olarak belirttiğim soruna çözüm sağlar mı, yok yere para verip almak istemiyorum çünkü. Modemi mi değiştirmem gerekir yoksa. Router bağlamak bir anlamda wireless kapasitesini artırmaya mı yarıyor ?

Wireless router aynen dediğiniz gibi wireless kapasitesini artırmayı ve daha iyi ağ yönetmeyi sağlar. Modemlerinde router özelliği bulunur. Modemlerin router kapasitesi fiyat-kalite ile doğru orantılıdır genelde.

Bütçe ne kadar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcmvq

quote:

Wireless router aynen dediğiniz gibi wireless kapasitesini artırmayı ve daha iyi ağ yönetmeyi sağlar. Modemlerinde router özelliği bulunur. Modemlerin router kapasitesi fiyat-kalite ile doğru orantılıdır genelde.

Bütçe ne kadar?

300 tlyi geçmeyecek şekilde olursa iyi olur. Çünkü ofis için alacağız. Patrona da bunu uygun şekilde izah edebileceğimiz bir tutar olmalı. Bu konuda fazla teknik bilgiye sahip değilim o yüzden wireless router alırken hangisinin ne kadar işime yarayacağını tam bilmiyorum. Ya da router yerine direk sağlam bir model almam daha mı iyi olur sizce ?

mesela şöyle bir modeme göz gezdirdim az önce:

http://www.hepsiburada.com/asus-dsl-n16-300mbps-ewan-vpn-ebeyn-kontrolu-destekli-vdsl-adsl-fiber-modem-router-p-BD804525

Bu aynı zamanda isizn dedğiniz gibi router özelliğine de sahip midir ?

Yoksa mevcut modemimin üzerine sadece router özellikli bir cihaz mı alayım? bunun gibi :

http://www.teknosa.com/urunler/125430374/tp-link-tl-wr841n-300mbps-wireless-router

• mcmvq M kullanıcısına yanıt
    İleriye dönük fiber-wan, vdsl2 gibi destekleri olması bakımından sizin bütçenize uygun olarak linkteki asus modemi alabilirsiniz. Hediyesiz olanı 250TL civarı alınabiliyor.

http://www.hepsiburada.com/asus-dsl-n17u-300mbps-torrent-bulut-vpn-ewan-3g-4g-dlna-ebeveyn-kontrolu-destekli-adsl2-vdsl-fiber-destekli-gigabit-modem-router-p-BD803273

Diğer model olarak Tp-Link vr200 alabilirsiniz. Henüz yeni piyasaya çıkmış bir modem. Kullanıcı yorumu henüz yok. Özellik olarak 802.11ac fazlası var Asus'tan.

http://www.tp-link.com.tr/products/details/cat-15_Archer-VR200.html
    http://www.akakce.com/modem-adsl/en-ucuz-tp-link-archer-vr200-fiyati,6023427.html

Son olarak Türk telekom'un ücretsiz modem kamp. var. Belki ilgilenirsiniz diye kamp. detay linkini ekliyorum:

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Sayfalar/ucretsiz-Hizli-Modem-Kampanyasi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 18 Nisan 2016; 20:48:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.