Şimdi Ara

Ofis için düşük bütçeli sistem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu sene kardeşim üniversiteyi kazandı, evdeki masaüstünü ikinci el olarak satıp babam için ofise yeni bir makine alıp, ofisteki eskiyi evde kullansın diye getirmeyi düşünüyoruz.
    önceliğim kesinlikle sorun çıkartmayacak bir cihaz olması yönünde, babam yılların muhasebecisi olup bilgisayar ile arası pek iyi değil. bilgisayarcı mükellefi bulunuyor fakat ona söylediği anda dükkana gelecek makineyi hayal etmek istemiyorum.
    monitör, çevre birimleri ve harddisk bulunuyor. muhasebeci olduğu için harddisk değiştirmesi programlardan ötürü biraz sıkıntılı bir durum. bilgisayarda windows xp bulunacak.
    üst seviye parçalar hakkında biraz bilgim bulunuyor fakat daha önce hesaplı bir sistem toplamak ile işim olmadığı için neler alınmalı pek bir fikrim yok. bütçe olarak pek sıkıntı yok, diğer bilgisayarın ikinci eli 1400-1500 lira civari yapıyor. ofis için 600-700 lira bandında bir makine toplamayı düşünüyorum. gerekirse biraz daha yukarıya çekebilirim bütçeyi... şimdiden yardımlarınınz için sağolun...

• http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3220-3-ghz-4gb-ddr3-500-gb-hdd-intel-hd-graphics-win-81.html?srt=UP

Al ugrasma ofis ortaminda bisey oldumu servise yollarsin hallederler hafta sonu indirime girer 800tl olur daha ucuzada toplanir ama :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3220-3-ghz-4gb-ddr3-500-gb-hdd-intel-hd-graphics-win-81.html?srt=UP

Al ugrasma ofis ortaminda bisey oldumu servise yollarsin hallederler hafta sonu indirime girer 800tl olur daha ucuzada toplanir ama :)

o makineyi bedava verseler alıp harddiski takmam.casperdan hayırlı birşey çıkmaz. yıllar önce cihazdan kaynaklanan sorun ile harddisk dahil makinedeki çoğu parça arıza vermişti, 3 aylık muhasebe evrakları tekrardan yazıldı.
    800TLden daha ucuza toplanmamasi için pek sebep göremiyorum, lazım olanlar anakart, işlemci, ram, kasa. belki çok düşük bir ekran kartı. monitör cd rom falan hepsi duruyor.

• Gigabyte h81 s2pv anakart
    Intel pentium g3258 islemci
    4gb gskill 1600mhz ram
    1tb western digital blue
    Thermaltake v2 350watt kasa

Daha uygun o zaman senin icin :)

• quote:

Gigabyte h81 s2pv anakart
    4gb gskill 1600mhz ram
    1tb western digital blue

doğrudur, nette biraz araştırdığımda işlemci aradığım fiyat aralığında en çok tavsiye edilenlerden birisiydi, ram ve harddisk için tonlarca varyasyon var herhangi birisi işimi görür, anakart konusunda sizin önerdiğiniz anakarta bi göz atarım.diğer sistemlerde ekran kartı bulunduğu için on-boardlarla ilgili bilgim yok. bu cihazda on-board olarak sıkıntı yaşar mıyım? oyun %1 ihtimalle bile kurulmaz, okey+ bulunuyor makinede birtek

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihilanth

quote:

Gigabyte h81 s2pv anakart
    4gb gskill 1600mhz ram
    1tb western digital blue

doğrudur, nette biraz araştırdığımda işlemci aradığım fiyat aralığında en çok tavsiye edilenlerden birisiydi, ram ve harddisk için tonlarca varyasyon var herhangi birisi işimi görür, anakart konusunda sizin önerdiğiniz anakarta bi göz atarım.diğer sistemlerde ekran kartı bulunduğu için on-boardlarla ilgili bilgim yok. bu cihazda on-board olarak sıkıntı yaşar mıyım? oyun %1 ihtimalle bile kurulmaz, okey+ bulunuyor makinede birtek

4k video dahi izlersin monitör olduktan sonra hiçbir sorun yaratmaz onboard kartı hatta pes 14 bile atarsın yani :)

• arayışım devam ediyor. ofiste kullanmak için amd sistem tavsiye eder misiniz?
  •  Ofis için düşük bütçeli sistem lazım
  • teşekkürler, amd sistem ile intel sistem arasında pek fiyat farkı yokmuş. aşağı yukarı tavsiyeler benzer olduğuna göre buna benzer birşey toplayacağım gibi duruyor.
  • A6 6400k
    A8 6600k

Ikilisinden birini almalisin :) eski nesil apu alma :)

• quote:

A6 6400k
    A8 6600k

Ikilisinden birini almalisin :) eski nesil apu alma :)

tavsiye için teşekkürler. sitelerde 5400e pek denk gelmedim zaten, genelde 6400 bulunuyor.
    aslında yukarıda topladığınız sistemde g3258 bulunduğu için sormama gerek yok fakat son kararı vermek için g3258 mi işimi daha çok görür 6400k türevi birşey mi? ben kurulduktan sonra unutulacak bir sistem arıyorum,minimum sorun yaşattığı sürece performans farklılıkları hiç önemli değil.şuan iş yerinde p4 makine bulunuyor. internete girerken bile eziyet çekiyorum
    Depolama sistemi olarak muhasebede sürekli veri girişi olduğundan işletim sisteminin kurulacağı bir ssd + muhasebe programlarının olacağı düşük boyutlu bir eski usül hdd'li sistem kurmayı düşünüyordum. hard disk olarak kullanılan bölümde çıkacak en ufak hatanın maliyetinin altından kalkmak epey zor.

• G3258 tek cekirdek performansiyla ofis yazilimlarinda ezici ustunluk kurar ayrica onerdigim anakartin sata kontrolcusu daha iyidir benim sistem daha uygun :) sandisk standart yada benzeri bir ssd alinip yanina 120gb> basit ucuza 20-30 tlye bir sata disk alinip devam edilir disk alinirken hdtune ve hddlife yazilimlariyla testleri istenilmelidir durumu iyiyse alinmalidir...

• sakin western digital alma.
    arkadasimin bbilg 300gb durup dururken ariza yapti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

G3258 tek cekirdek performansiyla ofis yazilimlarinda ezici ustunluk kurar ayrica onerdigim anakartin sata kontrolcusu daha iyidir benim sistem daha uygun :) sandisk standart yada benzeri bir ssd alinip yanina 120gb> basit ucuza 20-30 tlye bir sata disk alinip devam edilir disk alinirken hdtune ve hddlife yazilimlariyla testleri istenilmelidir durumu iyiyse alinmalidir...

tekrardan cevabın için sağolasın. mekanik harddisk konusunda sıkıntım yok, satılacak cihazda 2tb + 500 gb şeklinde iki harddisk var. 500lük olanı kullanmayı düşünüyorum. ayrıca diğer cihazdaki ramlerden birisinide kullanacağım için kafadan 200 lira üzerinde bir masraftan kurtuluyorum.

Gigabyte h81 -s2pv
    Intel pentium g3258
    Psu'su kendinden olan bir kasa
    500 gb hdd bende var zaten
    4 gb 1333mhz ram
    120 gb sandisk, kingston, corsair veya samsung ssd
    ortalama 700 lira civarı bir fiyata yeterli ve makul bir sistem gibi gözüküyor.

• 2tb olan dursun 500u sat bence...

Ve sistem oldukca oturdu suan ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.