Şimdi Ara

ofis için kablolu ve kablosuz ag kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır bu konulardan uzak kaldım

şimdi binada ethernet üzerinden adsl hizmedi var şimdi biz kendi agımızı kumak istiyoruz.

1 adet masa üstü ve laptopları kendi oluşturacagımız aga katmak istiyoruz .
    En önemlisi 2 det ethernet cıkışlı yazıcı ile 2 adet usb cıkışlı yazıcıyıda ortak kullanmak istiyoruz.
    usb yazıcılardan birini masa üstünden digerisi print server özellikli bir routerden kullabiliriz diye düşünüyorum bu iş için hangi aletleri almalıyız

usr 9108 ile çalıştıramadım . usr 5461 benim işimi cözermi yardımlarınızı bekliyorum

Ag kurulumu nasıl yapmalıyım ki cihazlar bir birini görsün

Bütün makinalarda win xp yüklü

masa üstü+ laptoplar+ ethernet cıkışlı yazıcı ve usb yazıcı agda olsun istiyoruz

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 8 Ocak 2008; 11:18:10 >

• konu hakkında fikri olan arkadaşların yardımını bekliyorum
  • usr 5461 istedin herseyi karsilar. usb den printerda takilabiliyor ama her printerla olmuyor bazilarinda surucu problemi oluyor. printer disinda ag kurulumu icin yapman gereken tek sey adsl den gelen kabloyu 5461 in wan girisine takacan. 4 adet lan girisinden 4 pc yi kablolu bagliyabilirsin. 4den fazla kablo gerekirse herhangi lan cikisindan birine switch takman yeterli olur. wireless'a istedin kadar laptop takabilirsin ama wireless in guvenlik ayarlarini iyi yapman lazim. bi guvenlik acigi yaratma. cihazin kurulumunda zor bir sey yok. sadece printer'i routera baglamak ugrastirabilir onun disinda nerdiyse hic ayar yapmana bile gerek yok kablolari tak calissin. usr 5461 alteratif alabilcen usb portlu modeller asus 500g serisi asus 500w ve linksys 300n. asus 500w ve linksys 300n biraz pahalidir ama gigabit ethernet ve 300mbit 802.11n wireless lari var.
  • usr 5461 ile kablosuz dosya ve ethernet cıkışlı yazıcı paylaşım ayarlarını nasıl yapabilirim .
  • kablosuz dosyadan kastin routerin usb sine hardisk baglamak herhalde. hardiskin yada flash diskin dosya tipi cok onemli flashlar fat zaten sorun olmaz ama ntfs partionli hardisk takarsan acmaz. hardiskin fat32 olmasi lazim. usr da bilemem ama asusda hardisk takilinca otomatik ftp'de tamai aciliyor samba ayarlari yapincada ag paylasimindan girilebiliyor. printer konusunda yardimci olamiyacam hic denemedim.
  • kablosuz dosyadan kasıt laptoplarda dosya paylaşımı yapmak istiyoruz

birde ethernet cıkışlı yazıcıyı usr 5461 e nasıl tanıtacam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.