Şimdi Ara

Ofis kullanımı için monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ofis kullanımı için kullanacağım mümkün olduğunca gözü az yoran bir monitör arayışı içindeyim.

- Oyun ve film için kullanılmayacak.
    - Word, excel, powerpoint gibi ofis uygulamalarında,
    - Pdf gibi belge okumada,
    - İnternette gezinme için kullanılacak.

Bu zamana kadar yaptığım araştırmada ofis kullanımı için monitörün tepki süresinin yüksek olması tavsiye edilmiş. 6-7-8 ms gibi. Piksel aralığının düşük olması tavsiye edilmiş 0.24-0.25 gibi. Ayrıca çok büyük ekran tavsiye edilmemiş max 21-24 inch. Benim şahsi kullanımdan kaynaklı deneyimim hdmi yerine dvi bağlantı fontları daha düzgün görüntülüyor.
    LG ve Samsung monitörlerde Flicker Safe özelliği var. Göz yorgunluğunu azaltır deniyor. (galiba BENQ monitörlerde de var). Ne kadar faydalıdır bilemiyorum.
    IPS monitörler için yazı karakterlerini bulanıklaştırıyor deniyor ama...? benim gönlüm gene de ,IPS veya benzerlerinden yana

Bu kriterler ışığında benim bulabildiklerim aşağıda;

1. 5ms ve hdmi olması soru işareti
    LG 22MP55HQ-P 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD IPS Led Monitör

2. Bu IPS panel değil
    BenQ VW2245Z 21.5" 6ms GtG (Analog+DVI) Full HD Led Monitör

3. Bu acaba bu mudur dediğim
    Dell P2214H 21.5" 8ms (Analog+DVI+Display+USB) Full HD IPS Led Monitör

4. Bu piksel aralığı 0.27 ve 8ms ama 19.5" acaba okumak için daha iyi midir? Ayrıca yukarıdaki Dell gibi bunun da pivot özelliği var
    Dell P2014H 19.5" 8ms (Analog+DVI+Display+USB) IPS Led Monitör

Bu monitörlerden biri veya bunların dışında gözü yorma açısından bildiğiniz memnun olduğunuz başka herhangi bir IPS/LED monitör tavsiyeniz varsa, paylaşabilirseniz sevinirim.
    Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conanait -- 17 Şubat 2015; 13:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: conanait

Herkese Selamlar,

Ofis kullanımı için kullanacağım mümkün olduğunca gözü az yoran bir monitör arayışı içindeyim.

- Oyun ve film için kullanılmayacak.
    - Word, excel, powerpoint gibi ofis uygulamalarında,
    - Pdf gibi belge okumada,
    - İnternette gezinme için kullanılacak.

Bu zamana kadar yaptığım araştırmada ofis kullanımı için monitörün tepki süresinin yüksek olması tavsiye edilmiş. 6-7-8 ms gibi. Piksel aralığının düşük olması tavsiye edilmiş 0.24-0.25 gibi. Ayrıca çok büyük ekran tavsiye edilmemiş max 21-24 inch. Benim şahsi kullanımdan kaynaklı deneyimim hdmi yerine dvi bağlantı fontları daha düzgün görüntülüyor.
    LG ve Samsung monitörlerde Flicker Safe özelliği var. Göz yorgunluğunu azaltır deniyor. (galiba BENQ monitörlerde de var). Ne kadar faydalıdır bilemiyorum.
    IPS monitörler için yazı karakterlerini bulanıklaştırıyor deniyor ama...? benim gönlüm gene de ,IPS veya benzerlerinden yana

Bu kriterler ışığında benim bulabildiklerim aşağıda;

1. 5ms ve hdmi olması soru işareti
    LG 22MP55HQ-P 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD IPS Led Monitör

2. Bu IPS panel değil
    BenQ VW2245Z 21.5" 6ms GtG (Analog+DVI) Full HD Led Monitör

3. Bu acaba bu mudur dediğim
    Dell P2214H 21.5" 8ms (Analog+DVI+Display+USB) Full HD IPS Led Monitör

4. Bu piksel aralığı 0.27 ve 8ms ama 19.5" acaba okumak için daha iyi midir? Ayrıca yukarıdaki Dell gibi bunun da pivot özelliği var
    Dell P2014H 19.5" 8ms (Analog+DVI+Display+USB) IPS Led Monitör

Bu monitörlerden biri veya bunların dışında gözü yorma açısından bildiğiniz memnun olduğunuz başka herhangi bir IPS/LED monitör tavsiyeniz varsa, paylaşabilirseniz sevinirim.
    Tşk.

http://www.sinerji.gen.tr/dell-215-e2214h-led-monitor-5ms-full-hd-pmu32873
    http://www.sinerji.gen.tr/benq-215-rl2240he-gaming-led-monitor-1ms-sari-pmu53681

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.