Şimdi Ara

Ofiste klima serverlar yanmasın diye öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki adet 10-12 metrekare civarı odadan olan ofisin bir odasına klima koymayı planlıyoruz.
    Arada kapı var ve hep açık.

Amaç ofis sıcaklığını biz yokken de 27 nin üstüne çıkarmaması, çünkü 30+ sıcaklarda server dağılıyor kafayı yiyiyor :) .
    Ortamın çok soğuk olmasına ihtiyacımız yok. Camlar aliminyum pencere, ama perde kapalı güneş girmesin diye.

Klima sadece soğutma amaçlı kullanılacak. Ancak yaz aylarında ofise günlerce gidilmese dahi full çalışacak.

Nasıl bir şey önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkankarakas -- 8 Ağustos 2012; 16:57:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erkankarakas

Selam arkadaşlar,

İki adet 10-12 metrekare civarı odadan olan ofisin bir odasına klima koymayı planlıyoruz.

Amaç ofis sıcaklığını biz yokken de 27 nin üstüne çıkarmaması, çünkü 30+ sıcaklarda server dağılıyor kafayı yiyiyor :) .
    Ortamın çok soğuk olmasına ihtiyacımız yok. Camlar aliminyum pencere, ama perde kapalı güneş girmesin diye.

Klima sadece soğutma amaçlı kullanılacak. Ancak yaz aylarında ofise günlerce gidilmese dahi full çalışacak.

Hocam sana Klima önerisi yapmayacağım ama şöyle bir UYARI veya EKLEME yapmak istiyorum,

SERVER için alacağınız klimada şü özelliği mutlaka isteyin ELEKTRİK GİDİP GELMESİNDE KAPANMAYACAK HER DAİM ÇALIŞACAK bir KLİMA alın. Tavsiyede bulunacak arkadaşlar bu özellikte bir klima tavsaiye etsinler ve sizde böyle bir KLİMA alın

• Server odaları için hassas kontrollü klima kullanılır. Ev veya ofis ortamı için kullanılan klimaları tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 8 Ağustos 2012; 22:43:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Selam arkadaşlar,

Hocam sana Klima önerisi yapmayacağım ama şöyle bir UYARI veya EKLEME yapmak istiyorum,

SERVER için alacağınız klimada şü özelliği mutlaka isteyin ELEKTRİK GİDİP GELMESİNDE KAPANMAYACAK HER DAİM ÇALIŞACAK bir KLİMA alın. Tavsiyede bulunacak arkadaşlar bu özellikte bir klima tavsaiye etsinler ve sizde böyle bir KLİMA alın

Hocam cidden çok önemli bir noktayı hatırlattın sağol, kesinlikle bu özellik olan bir klima almalıyım.
    Çünkü uzun süreli kesinti olmuyor ancak kısa süreli kesintiler oluyor ve bu durumlarda elektrik gelince devam edebilmesi önemli.

Ofis te 2 adet server duruyor, ancak bunlar ticari anlamda serverlar değil yani müşterilerin bağlandığı vb.
    daha çok test amaçlı kullanılan, şirket içi ( küçük bir şirket) yazılımların bulunduğu serverlar.

Ticari amaçlı, müşterilere hizmet veren serverlar olsa x firmanın server barındırma hizmeti daha akılcı olurdu.

Ama ben ona da bir bakayım fiyatlara. Bu şekilde bir çözüm ile aylık 70 civarı elektrik faturası ve başlangıçta 2000TL lik bir yatırım ile sorunu çözerim sanırım.
    Ben biraz daha klima araştırayım burdan bulduklarımı sizlere de bildiririm .

teşekkürler.

• quote:

Hocam cidden çok önemli bir noktayı hatırlattın sağol, kesinlikle bu özellik olan bir klima almalıyım.
    Çünkü uzun süreli kesinti olmuyor ancak kısa süreli kesintiler oluyor ve bu durumlarda elektrik gelince devam edebilmesi önemli.

teşekkürler.

Ben teşekkür ederim hocam

Şimdi google da araştırdım bu linki buldum

http://www.vestel.com.tr/isitici-ve-klimalar/klimalar/inverter/inverter-9-a-enerji-inverter-klima-r410a

marka olarak değilde bu özelliği arattım RESTART ÖZELLİĞİ herhalde bizim istediğimiz özellik. Frimadan firmaya belki ismi değişir bu özelliğin

Bende bizim server odalarında hangi klima var bakayım size burdan haber ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 12 Ağustos 2012; 1:49:49 >

• quote:

Selam arkadaşlar,

Erkan Bey merhabalar,

Ben merkez ofisimizdeki datacenter için Liebert Hiross hassas kontrollü klima kullanmıştım. Bu cihazlar sistem odalarının iklimlendirilmesi için en ideal çözüm bence. Alarko'nun da buna benzer cihazları vardı diye hatırlıyorum.

Ancak bu cihazların hem ilk yatırım hem de işletim (servis) maliyetleri normal klimalara oranla çok yüksek. Bu nedenle şube ve diğer ofislerdeki nispeten küçük sistem odalarında istemeyerek de olsa split klima kullanma durumunda kaldım.

Bütçe nedeniyle split klima kullanacaksanız cihazın montajını mümkün olduğunda içerideki cihazlardan (Server, UPS vs.) uzak bir noktaya yaptırmanızı öneririm. Drenaj problemi nedeniyle bir seferinde klima kaynaklı ufak bir su basması problemi yaşamıştık, klima ünitesi içerideki cihazlara yakın olmadığı için herhangi bir hasarla karşılaşmamıştık. Sonrasında klimaya bir drenaj pompası takılarak sorun çözülmüştü.

Bunun yanında acizane tavsiyem, ne tip klima kullanırsanız kullanın, klimanızın periyodik bakımlarını yaptırmayı unutmayın.

Teşekkürler,
    Murat.

• ''Elektrik Kesintilerinden Sonra Tekrar Çalışma Özelliği'' Olan Klimaları Seçin. Elektrik Gidip,Geldikten Sonra 3 dk bekleyip çalışmaya devam eder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün gece balkonda otururken sesler gelmeye başladı, bende Allah Allah dedim bizim klima çalışmayamı başladı kendi kendine diye düşünüp acaba ses bizdenmi geliyor deyip klima sigortasını kapadım, ses kesildi. Hemen salona gittim meğersem hanım salonda klimayı çalıştırmışmış :) balkona çıkıp sigortayı kaldırınca klima tekrardan çalışmaya başladı :) Demek benim klimada kesintilerden etkilenmeyenlerdenmiş :) Bir özelliğini daha öğrenmiş bulundum UĞUR klimanın :) Diğer modelleri nasıl bilmiyorum ama
  • Size daha ince bir ayrıntı vereyim.Auto restart özelliğinin yanında,hatta dahada önemli olan kışın dış hava sıcaklığı 5 derece iken klimanız soğutma modunda çalışabiliyormu.Hatta -1,-5 lerde çalışabilirmi.En büyük ayrıntı bu.Çünkü siz yaz,kış soğutma kullanacaksınız.Dış ortam 15-20 derecelerin altına düştüğünde soğutma yapabilmek ayrıcalıktır.
  • quote:

Dün gece balkonda otururken sesler gelmeye başladı, bende Allah Allah dedim bizim klima çalışmayamı başladı kendi kendine diye düşünüp acaba ses bizdenmi geliyor deyip klima sigortasını kapadım, ses kesildi. Hemen salona gittim meğersem hanım salonda klimayı çalıştırmışmış :) balkona çıkıp sigortayı kaldırınca klima tekrardan çalışmaya başladı :) Demek benim klimada kesintilerden etkilenmeyenlerdenmiş :) Bir özelliğini daha öğrenmiş bulundum UĞUR klimanın :) Diğer modelleri nasıl bilmiyorum ama

:) Bir Modelinde Var İse Hepsinde Vardır Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Dün gece balkonda otururken sesler gelmeye başladı, bende Allah Allah dedim bizim klima çalışmayamı başladı kendi kendine diye düşünüp acaba ses bizdenmi geliyor deyip klima sigortasını kapadım, ses kesildi. Hemen salona gittim meğersem hanım salonda klimayı çalıştırmışmış :) balkona çıkıp sigortayı kaldırınca klima tekrardan çalışmaya başladı :) Demek benim klimada kesintilerden etkilenmeyenlerdenmiş :) Bir özelliğini daha öğrenmiş bulundum UĞUR klimanın :) Diğer modelleri nasıl bilmiyorum ama

Valla hocam hiç bir yerinde bu özellik yazmadığı ve bende şans eseri öğrendiğimden diğer modellerin garantisini veremiyorum :) O yüzden emin değilim yani. İnverterlıları var onlarda nasıl bilmem,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Valla hocam hiç bir yerinde bu özellik yazmadığı ve bende şans eseri öğrendiğimden diğer modellerin garantisini veremiyorum :) O yüzden emin değilim yani. İnverterlıları var onlarda nasıl bilmem,

:)) aslında yaptımı hepsine yapmalı bence :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.