Şimdi Ara

Ogame Formülleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Excelde kendi işimi görecek ufak bir tablo yapmayı istiyorum.
    Ogamenin eski forumunda madenlerin üretim miktarları ve enerji harcamalar vb. konularla ilgili formüller vardı. Yeni foruma taşırken silmişler. Elinde bu formüller olanlar gönderirlerse iyi olur. veya nerden bulabilirim. Yabancı siteleri aramaya çalıştım. Bir türlü bulamadım.

• hocam bu linktehttp://forum.donanimhaber.com/m_4703950/tm.htm aradığın herşeyi bulabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: nejdeath

hocam bu linktehttp://forum.donanimhaber.com/m_4703950/tm.htm aradığın herşeyi bulabilirsin

nejdeath nerden buldun len o linki ben bile unutmustum

• çok sağol verdiğin linktekileri indirdim.
    Yalnız ilk durum izleme linki çalışmıyor. Rapiden silinmiş.

Bende palm zire var. Excel dosyasini ona koyup izlemek istiroyum. Evde degilken puanimin tahminen ne oldugunu bileyim ona gore strateji yaparim. O yuzden formuller olsa cok iyi olurdu. Ogamenin eski forumunda vardi silmişler
  • Puan ve Puanlama

Puan, OGame'deki en büyük başarı göstergesidir. Hemen herkes puan listesinde olabildiğince yukarıda, mesela ilk 10'da, ilk 100'de ya da en azından ilk 1500'de olmak ister.

Puanlama sistemi gayet basittir:

Harcanan her 1000 hammadde için 1 puan alırsınız.

Ne inşa ederseniz edin, ne araştırırsanız araştırın, bina ve gemi türü farketmez: Her 1000 hammadde 1 puandır.

Bunun tersi de geçerlidir tabi. Gemi yahut savunma gereci kaybederseniz, bina yıkarsanız, onlardan aldığınız puan silinir. Bir koloninizi sildiğinizde de oradan kazandığınız tüm puanı kaybedersiniz.

Puanlamada hammadde ayrımı yoktur. Metal, Kristal ve Deuterium farketmez. Önemli nokta, harcama sonunda somut bir şey oluşturulması yahut kademe ilerlemesidir. Bu da filo yakıtı olarak harcanan Deuterium için, Galaksi menüsüne bakmak için harcanan Deuterium için ve bina yıkımında harcanan hammadde için puan alınmayacağı anlamına gelir.

Puan sıralamasında yükselmek için rakiplerinizden daha hızlı hammadde harcamalısınız. Daha çok hammadde bulmak için de daha çok üretim ve yağma yapmalısınız.

Normal puanlama dışında Filo Sayısı ve Bilimsel Araştırma Kademeleri istatistikleri de vardır. Bunlarda her ilerletilen teknik kademesi ve her inşa edilen gemi için 1 puan alınır. Hangi teknik olduğu, kaçıncı kademe olduğu, hangi geminin yapıldığı önemli değildir.

Son olarak da İttifak Puanlaması görülebilir. Buradaki kural da basittir: İttifakın tüm üyelerinin puanları toplanır, 1000'e bölünür ve ittifak puanına ulaşılır.

Puanların güncellemesi belirli zamanlarda yapılır. Bu güncelleme, eğer sunucuya özel ayarlamalar yoksa genelde 01:00, 09:00 ve 17:00 saatlerindedir.

sen galiba bunu diyosun baska bişi ise acikca sölede ne bulacagimi bileyim ona göre sana yardimci olmaya calisirim

• teşekkürler arkadaşım sağol. internette gezerken

Saatlik Üretim:
    Metal madeni:
    Üretim = 30 * Kademe * 1,1^Kademe
    Kristal madeni:
    Üretim = 20 * Kademe * 1,1^Kademe
    Deuterium sentezleyicisi.:
    Üretim = 10 * Kademe*1,1^Kademe*(1,28 - 0,002*Maksimum sıcaklık)
    Solarenerji santrali:
    Üretim = 20 * kademe * 1,1^kademe
    Füzyonenerji santrali:
    Üretim = 50 * Kademe*1,1^Kademe
    Solar uydular:
    (Maksimum sıcaklık/4)+20 (Uydu başına, en fazla 50)

bunu buldum. Geri kalanı elinde olan varsa çok makbule gezer. Bunlar ne kadar enerjiharcılar. vs vs ama hepsi varsa süper olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan_

quote:

hocam bu linktehttp://forum.donanimhaber.com/m_4703950/tm.htm aradığın herşeyi bulabilirsin

hafıza kuvvetli hocam heleki işe yarar şeyleri hiç unutmam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OGAME CEZALARI
    19 yıl önce açıldı
    fizik formülleri
    geçen yıl açıldı
    Tüm fizik formülleri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kuvvetli hafıza iyidir. Ama ilk dosyayı download edemedim. Herhalde silinmiş. Almanca bir şeyler diyor.

Yukarıya yazdığım formüle benzeyen bir şeye hiç rastlamadınız mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kaan_

quote:

hafıza kuvvetli hocam heleki işe yarar şeyleri hiç unutmam

heleki

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.