Şimdi Ara

öğrenci evinde dini uygulamalara katılmadan kalınabilir mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Olm ne adamlarsınız lan hala akıllanmamış millet 10 15 sene sonra o cemaatin başına bela olmayacağını biliyor musun hala böyle yerlerden medet umuyorsunuz

haklısınız ne diyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga sana üzüldüm ya uzak dur öyle şeylerden git 4 sene yurda daha iyi
  • coniturk C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam bakalım uygun bir şey bulursam yurdada giderim kafam rahat olur en azından

• Hocam dini uygulamarı yapmadan kalmana sıkıntı çıkarabilirler belki ama akşam ezanı olayının olacağını pek sanmam. Çocuk değilsin, üniversite öğrencisisin illaki işin çıkacak fotokopidir maçtır vs ama 11 12 den sonra gelmene sıkıntı çıkarabilirler. Eğer dindar biri değilsen sıkılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyboy003

quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Olm ne adamlarsınız lan hala akıllanmamış millet 10 15 sene sonra o cemaatin başına bela olmayacağını biliyor musun hala böyle yerlerden medet umuyorsunuz

haklısınız ne diyim

uzak dur kardesim uzak sana verecekleri yemek gosterecekleri yatacak yer boşuna değil duzgun bi yurt bulmaya çalış part time vs. iş bulmaya bak bulamazsan bulana kadar veya zorda kaldığın durumlarda kredi al mutlaka bi yolunu bulursun
  • Hocam genelde bir şey demiyormuş gibi görünüyorlar ama zaman geçtikçe üzerinizde baskı hissediyorsunuz. Müslümansın niye böyle yapıyorsun gibi. Sabah namazında evde bağırarak okunan ezanla uyanırsın, evin içine minare düştü zannedersin her sabah. Güya hoşgörü vardır ama asıl amaçları seni yavaş yavaş alıştırmaktır. Bunun dışında patetes püresi, makarna, toz içecekler ve çaya doyarsın. Yere serilen gazeteler ve halıdaki yanık izleri artık sembolleşir gözünde. Namazdan sonra yaptıkları sohbetlerde okudukları kitaplardaki saçmasapan metaforlardan bir şey anlaşılmasını beklerler.

Bu arada malum cemaat evleri zaten uçurulmuştur, başka cemaatlerin böyle bir yapılanması var mı bilmiyorum. Bir de orada mecburen kalan adamları farkedebiliyordum. Gerçekten çok mutsuzlar. Yurtları çok daha kötü. Az bir ücret alırlar ama seni köle gibi çalıştırırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 14 Ağustos 2017; 9:3:53 >

• Şaraplı ekmekli vaftiz yaptırıyorlar

• Hocam bizim evde her akşam kedi kesme ve kan içme ayinleri olmadan kalınmıyor . Bi düşün aklına yatarsa ÖM'den ulaş beraber keseriz .
  • Fethullahcilarin evlerinde kalanların bir çoğu şu anda hapishanede.

Aktif olarak varlıklarını sürdüren Menzilciler, Suleymancilar vs gibi onlarca dinci cemaat, er ya da geç Fethullahcilarin yaptıgi islere kalkisacaktir. Kalkismamalari kendi varlık sebeplerine aykırı.

Tüm bu olup bitenlerden dolayi aklı başında olan herkes bu tür yapilanmalardan uzak durur zaten.

Bu tip yapilanmalarin içinde bulunan kişiler de bir noktadan sonra psikolojik sorunlar baş göstermeye başlıyor. Bunları da göz önünde bulundurun.

Ha bir de eklemeden gecmeyeyim. Bu tür yapılar, sadece evlerde orgutlenmiyor. Devlet yurtlarında da mensupları oldukça fazla sayıda mevcut. İşleri güçleri, biraz saf gördükleri kişileri kendileri gibi mal yapabilmek.

Daha radikal örgütler de mevcut devlet yurtlarında. Mesela bizim okulun içinde bulunan kyk yurdunda kandırılan çocuklar, Suriye savaşının başladığı ilk yıllarda El Nusra vs gibi örgütlere gönderildi. Oralarda öldüler. Anneleri babaları cesetlerine dahi ulaşamadı.

Aklınızı başınıza almanızı tavsiye ederim. Çok masum, dini rituelleri gerçekleştirelim diye yanınıza yaklaşan kişi, aslında, sizi radikal bir canavara dönüştürmek saikiyle hareket ediyor olabilir.

• arkadaş galiba konyayı kazanmış geçmiş olsun karşim
  • hocam kocaeli geldide bide ateistim bu arada belirtme ihtiyacı duydum ya öle haftada bi cumaya gitme olayımda yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.