Şimdi Ara

Öğrenci ilk araba ford ka önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba herkese ilk açtığım konu olacak sanırım burada. yıllardır biriktirdiğim bi 15bin lira param var bir adet ford ka buldum yaşadığım şehirde benzinli lpg takılmamış 1.3 motor 1999 model araç içi dışı temiz henüz tramer ve ekspertiz yaptırmadım fakat iyiydi dışardan. Korkum bu araç bana sorun çıkarır mı yakıtı nedir çok yakar mı motoru küçük olmasına rağmen yaşı gereği beni korkutuyor. Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

edit: araç 140bin kmde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicann58 -- 24 Eylül 2018; 15:27:29 >

• O modelde ve o paraya sorunsuz araba bulmak zor illaki ufak tefek pürüzler çıkacaktır.
  • Direksiyonu elinde kalır.Şaka şaka bende baktım o araçlara bayandan temiz buldum bilirsin bayandan temiz.İyi çitilenmiş Neyse almadım.Niye video herşeyi açıklıyor.Sonra tek kapı Corsa baktım.Arkadaşlar kime Corsa dedi.Onuda almadım.Hep sorunlu.En son 4 kapı sıfır hata sıfır boya hasar kayıtsız yenmemiş bir Palio buldum.2006 Turbo Şayze multijet motor Ka güzeldir kızlar sever şirin araç yeni aldım adı bıdık dersin tavlamadığın kız kalmaz ünide

1:16 dan izle aynı ben

https://youtu.be/YRJv0qU62YE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ka sempatik bir araç, üniversite de özellikle güzel olur. Bu model yılındaki araçlardan sorunsuzluk beklememek lazım, ufak tefek problemler her zaman olacaktır fakat sanayide ustasını bulduktan sonra halledersiniz. Üstü tenteli Twingolara da bakmanızı öneririm.
  • ka güzel araba, lpg de varsa çok az yakar. şehir içi olduğu gibi, şehirler arasında da sanılanın aksine gayet iyi yolculuk yapılıyor. bol bol gezersin, zaten kilometresi de 100.000den sonra sıfırlanıyor. ufak tefek sorunları illa ki olacaktır ama tamiri zor bir araç değil. çoğu parçası fordun diğer araçlarıyla uyumlu. bu yüzden parça sorunu pek yok. internette zaten her türlü bulunuyor. iyi bir ustasını bulmak lazım. genelde ka dan anlayan ustalar ayrılır. ayrıca seveni de çok olduğundan forumlarda sürekli sorunların çözümleri konusunda paylaşımlar yapılıyor.
  • Öğrenci halinle bi arabanın masrafına şu anki ekonomi ile başa çıkman zor.

Açıkçası ben arabam var diye ödediğim çok masraftan bıktım. Yaz da bitti. Satmayı düşünüyorum.

6ayda bir mtv (yaştan ötürü ka'nin az olur)
    yılda bir sigorta( ilk aracın olacak sana 1000tl derler)
    yılda bir kasko (büyük ihtimal yaptırmazsın ama benim için gerekiyor...)
    yıllık bakım (yağ ve filtrelerin fiyatları tavan yaptı, bir bakım 350 i buluyor)
    aylık belli bi yakıt masrafı (Benim 500-800 arası geziyordu yaz aylarında)
    yaşa ve kullanıma bağlı diğer masraflar. (ön amortisörler ve buji değiştirmem gerekti 1000tl gitmişti...)

İşe servisle gidip geliyorum, şehiriçi trafiğini sevmediğim şehiriçinde tek başıma iken olabildiğince toplu taşıma kullanmaya çalışıyorum. Çalışan bi insanım ama yaşamak çok masraflı olduğundan satasım geldi aracı...

Mesela anneme 22bin e araba aldım. 1yılda yakıt ve sigortalar hariç 1200tl para harcadım. yok arka cam düğmelerinden biri çalışmaz. lpg boruları çürüktür regulatör bozuktur, teyp arızalıdır vs. vs. derken bi baktım alırkenki yaptırdığım bakımla beraber 1200tl olmuş. dün de 2tane çıkma lastik aldım 275e. arabayı alalı 8ay filan oldu. bi bakım daha yapılacak km'den ötürü, ön takım vs. derken rahat 300-400tl daha gidecek...

Özetle ülke ekonomisi böyleyken boşver yurtdışında hurda yerine koyulacak arabalara 15bin tl ödemeyi. altın dolar filan al. geleceğine yatırım yap. Yurtdışına erasmusla git gez gör. Gerçekten acil ihtiyacın yoksa tr'de araba sahibi olmak manyaklık...

• ka'nın km göstergesi 5 haneli idi dolandırıcılığa çok açık.. renault twingo ya da suzuki swift öneririm..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLK ARABA ÖNERİSİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Corsa b 1.6 gsi tavsiye ederim motorunda bazı sıkıntılar çıkabiliyor. Motoru elden geçmiş bir araç olursa hem performans hemde yakıt konusunda seni tatmin eder diye düşünüyorum bir araştır yine de

• ka muadili başka araçlar bak bence. 106 gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ka ve benzerı aracların baslıca sıkıntısı cok fazla el degıstırmesı. Ve bu degısıklıkler sırasında genelde bakımlar atlanıyor. Bızdekı ka benzınlıydı ve stop etme sorunu vardı. Yetkılı servıs bılmıyoruz dıyıp salıyor, ısınız sanayıye duserse ford ka dan anlayan cok adam bulamazsınız

• Ka güzeldir hoştur anca ustaların yüzünü ekşitir rahat el girmez diye o yüzden önden tanıdık bir ford ustası olsun o yaşta araba elbet bir şey çıkarır, sonra dükkan dükkan gezme.

Birde ka öğrenci içinde olsa ufak bence hani doluşalım bir yerlere akalım desen el ayak kımıldamaz içinde, bence öğrenci işi temiz bir uno ile başlamak daha mantıklı yedek parça usta vs. sıkıntısı olmaz.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:17:34 >
  • twingo öneririm ford ka kronik sorun bakımından twingoya oranla daha sorunlu bir araç. zamanında ben de ikisinin arasında kalıp twingoyu seçmiştim ve kararımdan memnunum. sıkı bir araştırma yaparım diyorsan bakımlı bir twingo bulabilirsin. üstelik kullanıcı kulüpleri vs de var buluşmalar konvoylar yardımlaşmalar oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.