Şimdi Ara

Öğrenci olduğum halde askerliğim tecil olmuyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

25 yaşındayım şuan fakat üni okuyanlar 28 yaşına kadar tecil hakkı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

gitmek istemiyorsan gitme kolundan tutup goturemezler zaten gozunu korkuturlar gitmen icin o kadar

Hocam prosedür şöyle işliyor.

Asker kaçağı ihbar veya rutin kontrolde yakalanırsa tutanak tutulup 15 gün içinde askerlik şubesine başvurması istenir.

İkinci kez olursa güvenlik güçleri tarafından yakalanıp teslim edildi ibaresiyle askerlik şubesine götürülüp orada gerekli işlemler yapıldıktan sonra serbest bırakılır.

Bunlar resmi prosedür.

üçüncü kez yakalanırsa paketleyip şubeye teslim edilir ve gözünü kışlada açarsın.

Birde idari para cezası olayı var. Eğer asker kaçağısın ve yakalandın, yasal işlem başlatıldı ve idari para cezası verildi. Yasal olarak o ceza sana tebliğ edilemezse askere alamazlar. Belki yanlış biliyor olabilirim veya kanun maddeleri değişmiş olabilir.

• alierennet kullanıcısına yanıt

ben soyle biliyorum askere gitmeyince devlet para cezasi kesiyor surekli araba ev sahibi olamiyorsun yani bazi haklari elinden aliyor sadece diye biliyorum cok iyi bilmiyor olabilirim

zorla elinden tutup kislaya goturduler dediklerini yapmadin napacaklar kursuna mi dizecekler ? hapishaneye mi atacaklar nolacak sonucunda?

vicdani ret diye birsey var ama turkiye tanimiyor bu hakki https://www.diken.com.tr/vicdani-reddin-bedeli-26-bin-tl-ceza-uc-yil-hapis-medeni-haklardan-men//

https://vicdaniret.org/ soyle seyler var ama turkiye kabul etmiyor ne oluyor bilmiyorum

su durumda hosuma gitmeyen tek sey buna sadece "hdp" nin destek vermesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3645D418B -- 8 Aralık 2020; 19:7:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rocketraccoon

NE KADAR SAÇMA BİR SİSTEM BENİM SEÇMEDİĞİM BİR ÜLKEDE DOĞDUM DİYE O ÜLKEYE HİZMET ETMEK ZORUNDAYIM VE ÜSTELİK DEVLETİN BANA HİZMETİ 0

Kafaya bak jsjdndndbs 15 yaş ergen yakarışı 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 yaşındayım hocam
  • meslek lisesi mezunuysan tecil etmenin bi yolu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2033e kadar tecilliyim

• Kafam Kasınıyor kullanıcısına yanıt

Liseden açık öğretim mesleki ve Teknik lise bilişim bölümünden mezun oldum. Bu şekilde geçen sene tecil edemediler o yüzden sağlık raporu ile 1 sene erteleme alıp o şekilde üniversiteye yazılmıştım. Ben şuanda resmi olarak üniversite öğrencisiyim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByteC0de

Liseden açık öğretim mesleki ve Teknik lise bilişim bölümünden mezun oldum. Bu şekilde geçen sene tecil edemediler o yüzden sağlık raporu ile 1 sene erteleme alıp o şekilde üniversiteye yazılmıştım. Ben şuanda resmi olarak üniversite öğrencisiyim hocam.

bu sene yeni bi yasa çıktı. meslek lisesi mezunlari 25 yasina kadar tecil edebiliyor. ben okula başladığımda bu yasa yoktu diye kacak dolastim aylarca sonra bu yasa cikinca askerlk şubesine gidip tecil edebildim.

yöntemi yazayim,bana yarim saat kadar uğraşıp anca yapabildiler bilmedikleri icin sen bu sekidle tarif et memurlara.

sistemden universiteyi kaldiriyorlar , bahsettigim yasa sayesinde meslek lisesi mezunu olarak tecilini gerceklestiriyorlar, kacak durumundan düşmüş oluyorsun. sonra universiteyi tekrar ekleyip bir de üniversite icin tecil islemini uyguluyorlar. islem bu kadar. korona sebebiyle bomboştu diye yarim saat uğraşıp çözdüler benim işimi.
    yasiniz 25 oldugundan bir kac ayla kaybetmezsiniz umarım. gidin sansinizi deneyin.

• yarim saat uğraşırken cok kez , baska caren yok dediler.

ben bu meslek lisesi konusunda ısrarcı olunca 3 kişi uğraştı yaptilar

Hocam ben kaçak bile değilken üniversiteye yazıldım. Üni okuyanlar 28 yaşına kadar tecil ettirebiliyor. Şuan aktif olarak üniversite öğrencisiyim zaten. Geçen sene muayene olup sağlık nedeni ile erteleme yaptığın için öğrenciliğin umrumuzda değil diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ByteC0de

Hocam ben kaçak bile değilken üniversiteye yazıldım. Üni okuyanlar 28 yaşına kadar tecil ettirebiliyor. Şuan aktif olarak üniversite öğrencisiyim zaten. Geçen sene muayene olup sağlık nedeni ile erteleme yaptığın için öğrenciliğin umrumuzda değil diyorlar.

muayene olduysaniz iş başka tabi. yazdiysaniz görmedim o kısmı.

Şimdi başka şubeyi aradım. Onlarda tecilin bittiğinde(bu ayın 26sı) gel eğer öğrenciysen tecil edelim diyorlar. Herkes başka bir şey söylüyor. Bunlar insanları keyfine göre askere gönderiyor keyfine göre göndermiyor diye düşünmeye başladım artık.

• bu yaşta ne öğrenciliği adamlar haklı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.