Şimdi Ara

Öğrenci olsanız dahi 29 yaşında askere aldıkları doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmert -- 18 Ekim 2011; 14:12:22 >

• 29 olunca hemen gelip almıyorlar okul bitene kadar kaçak gezersin. askerlik şubesine uğrama sadece
  • Bence alırlar.29 yaş tıp hariç lisans için son yaş.
    Ben 26 yaşındayım aöf'ü bitirdim geçen sene 2 yıllık bir bölümü bitirdim.Dgs ile 4 yıllık örgün bölümü kazandım ama seneye aralıkta tecilim bitiyor.Bu yüzden üniversiteye kayıt için gittiğimde beni almayabilirler.Ben hazırlık sınıfını okuyup okulu dondurarak 6 ay askere gitmeye razıyım ama 4 yıllık okuyan bir daha 4 yıllık okuyamıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmert

Selam arkadaşlar,

Ben 25 yaşında 4 yıllık fakülteyi yarıda bırakıp yeniden öss'ye girip Psikoloji bölümüne yerleştim.. Ancak yüksek ihtimal ve sınıfta kalmazsam 30 yaşında okulum bitecek. Ancak 29 yaşında öğrenci olsanız dahi silah altına alınıyorsunuz diye bir şeyler duydum doğru mu söylenti?
    Ne yapılabilir bu noktada? okula ara verip askere gitmek istemiyorum?

Bu tamamen askerlik şubesinin tutumuna bağlı..
    29 yaşında askerlik şubesine gidersin ; şu şu okulda şu sınıfta okuyorum dersin.Tecil durumunu zaten Askerlik Şubesi bilmektedir.
    Sana şunu diyebilir ;
    ' Mezun olduktan hemen sonra bize başvur , askerlik işlemlerini hallederiz.'' diyebilir.
    Bu tamamen senin titiz tutumuna ve onların tutumuna bağlıdır.

Ayrıca ; askerlik için üniversitede kayıt dondurma yapılabilmektedir. Öğrencilik hakların üniversite tarafından saklı tutulur.

• 4 yıllık fakülteye ilk girdiğin sene başvurduğunda askerliğin 4 seneliğine tecil ediliyor.4 yılldan sonra altan dersin varsa, öğrenci olduğuna dair bir belgeyle, bir seneliğine tecik edebilirsin. yanlış hatırlamıyorsam, üst üste 3 sene tecil edebilirsin. öğrenci işleri bürosu, bu konuda daha yardımcı olur.
  • 2011 osys klavuzunu incelersen 4 yıllık bitiren biri tekrar 4 yıllık okumak için askere gitmesi şart.bu sene yeni bir madde çıkardılar.2. üniversiteni okurken tecilin biterse okulu dondurup askere gidiyorsun. geldikten sonra okula devam.ben 2. üniv için askere gidip geldim.kafam rahat.
  • Korkulacak bir durum yok, son senenizin güz döneminde yoklama kaçağı olarak karar aldırırsınız ( 30 yaşınızın bittiği senenin ocak ayı sonu gibi ) ve Kasım celbine kalırsınız, haziran-temmuz gibi de mezun olup kısa dönem askerlik yaparsınız, zaten bu gidişle 4 seneye kadar ortada askerlik falan da kalmayacak Avrupa Birliği'nin canı sağolsun, uyum yasaları diye askerlik kalkacak, endişe etmenize gerek yok, kafanıza takılan bir şey olursa pm atabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Ben kıbrısta okuyom gümrükte yakalarlar beni o nası oluyo
  • Arkadaşlar 29 yaşında bir dönem sonra mezun olacak biriyim. Güz döneminde kayıt olmanın yolu askerlik yaşının arttırılmasından geçmekte. 10 Mayıs 2012 itibariyle mecliste askerlik kanunu yeniden yapılandırılıyor ve askere alma yaşı 29 dan 32 ye çekilme teklifi gündemde. Durumdan etkilenenler olarakwww.askerlik29dan32ye.com adresini kurduk ve buradan ortak hareket etmek istyoruz. Sayı çok önemli ve dilekçe, başvuru mail telefon her türlü yoldan ulaşmak çok önemli gerekli kişilere. Siteden gerekli zamanlarda nereye mail dilekçe gönderileceği kararlaştırılıp olaydan etkilenen sayısının arttırılması hedeflenmekte. Elimizi çabuk tutalım olay sıcakken bu teklif meclisten geçsin. Siteye gelin, üye olmak zorunda değilsiniz takip bile etseniz olanlar hakkında bilginiz olur ve nasıl bir yol izlememiz gerek görmüş oluruz. Elimiz çok çabuk tutmamız gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: civilian

Arkadaşlar 29 yaşında bir dönem sonra mezun olacak biriyim. Güz döneminde kayıt olmanın yolu askerlik yaşının arttırılmasından geçmekte. 10 Mayıs 2012 itibariyle mecliste askerlik kanunu yeniden yapılandırılıyor ve askere alma yaşı 29 dan 32 ye çekilme teklifi gündemde. Durumdan etkilenenler olarakwww.askerlik29dan32ye.com adresini kurduk ve buradan ortak hareket etmek istyoruz. Sayı çok önemli ve dilekçe, başvuru mail telefon her türlü yoldan ulaşmak çok önemli gerekli kişilere. Siteden gerekli zamanlarda nereye mail dilekçe gönderileceği kararlaştırılıp olaydan etkilenen sayısının arttırılması hedeflenmekte. Elimizi çabuk tutalım olay sıcakken bu teklif meclisten geçsin. Siteye gelin, üye olmak zorunda değilsiniz takip bile etseniz olanlar hakkında bilginiz olur ve nasıl bir yol izlememiz gerek görmüş oluruz. Elimiz çok çabuk tutmamız gerekiyor.

geçmiş olsun ..sana da bana da 29 yaş sıkıntısı olan herkese...umarım bedelli başvurusu bittiğinde..kayıt esnasında askerlik belgesi istemekten vazgeçerler ve eskisi gibi çaktırmadan okur , okulu bitirir ve gideriz..yoksa 15 ay gözüküyor ufukta...

• arkadaşlar merhaba..

malum yeni askerlik yasası çıktı...fakat yasada 29 yaş sınırı aynen korundu..türkiye okullarnın 3-4 sınıfında olan binlerce 27-28-29 yaş öğrencileri var..

eğer ki gerekli çalışmayı yapmassak,okulu bitirmeye ramak kala askere gideceğiz 15 ay..dönüşte de okul sanırsam yalan olur..
    şu an hala bir komisyonda muharrem incenin sınırın 29 dan 32 çıkarılmasına dair teklifi duruyor..mail ve fax yağmuru başlatmamız gerekiyorr..binlerce öğrenci bu durumda ama inan ki durumundan haberi olmayanlar var daha...artık kayıt yaptırmıyor öğrenci işleri..!!!!

komisyon linki

bu konuda facebookta da örgütleniyoruz..şu an 250 kişiyiz..grubun adı ASKERLİKTE 29 YAŞ SINIRLAMASINA TAKILAN MAGDUR LİSANS ÖĞRENCİLERİ
    (umarım yanlış birşey yapmamışımdır admin :) )

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.