Şimdi Ara

ÖĞRENCİYE 45 GÜN OKUL KIRMA İZNİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’deyayımlandı.

19 GÜN ÖZÜRSÜZ İZİN
    Yönetmelik ile “devamsızlık süresini” düzenleyen 55. madde değiştirildi. Buna göre, ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursu olsun başarısız sayılacak. Daha önce bu süre 10 gündü.
    Özürlü veya özürsüz devamsızlık ile okul yönetimince verilen izinlerin toplamı, bir ders yılı içinde 45 günü aşamayacak. Bu süre, daha önceki yönetmelikte 30 gün olarak belirlenmişti.
    Özürlülerin, resmi bir makamdan, özel sağlık kurum veya kuruluşlarından usulüne göre alınmış bir rapor veya belgeyle tespit edilmiş, özür belgesinin özrün sona erdiği tarihten itibaren en geç 7 iş günü içinde okul yönetimine verilmiş olması gerekecek.
    Değişiklikler, 2003-2004 öğretim yılından geçerli olmak üzere bugünden itibaren yürürlüğü girdi.

• artık lise son eğitimi bitmiştir lise öğrencileri üniversiteye girince çok zorlanacaklar özellikle mühendislik öğrencileri
  • doğru dedin be! biz de lise sonuz, bi şey öğrenemedik bu sene başından beri. valla üniversitede ayvayı yedik.
  • İlköğretimde 20 gün de kaldırıldı. Artık sınırsız devamsızlık yapılabiliyor. Öğretmene ya da müdüre kalmış olay.
    Ama velilere çaktırmıyoruz bu durumu, yoksa zaten 20 gün sınırı olduğu halde bile zor gönderiyorlar çocuklarını, sınırın kalktığını bilseler çocukların yüzünü göremeyiz alimallah!
  • bu sayede çaktırmış oldun durumu[clvr]
  • ben mail grubuma atayım... 1000 küsür kişi var... :) kimse ilkokula gitmiyomuş bi ay sonra... :)
  • Şehirdeki insanlar zorla yolluyorlar çocuklarını zaten. Bilseler de farketmez.
    Köydekiler duymasın! zaten onlarda da mail ne gezer ehaha.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meğerse köy muhtarının evinde tüm köyün mail account'larını tutan bi exchange server varmış..
  • O zaman tam dumur olurum ha.

Muhtar yarın geliyor
    + Hocam ne iş arkamızdan atıp tutuyon mu nette?
    - HÖ???? (dumur mode on)
    + Donanimhaber diyorum oradaki forumda bulunan mewluth sen değil misin? şu anthony hopkins avatarlı!!! imzada da brad pittle edward norton var!
    - e e evet (hala benim dumur mode on)
    + ben de oradaki "sahraaa2002"yim (OHA!!! falan oldum). Bak bidaa öyle ileri geri konuştuğunu duyarsam kırcam beliniona göre!!!
    .....Ha bir de devamsızlık sınırı kalkmış mı dediydin hoca????
    -....???!!!![bwlng][bwlng]
  • bence işin suyu çıkmıştır zaten laçka olan eğitim sistemi ARTIK EĞİTİM -ÖĞRETİM devri kapanmıştır
  • ben öss ye gireceklere bi tavsiyede bulunayım
    lise 3 teki konular üni 1. sınıfın temel konularıdır
    türev integral falan biliyorsanız bunları mesele yok
    bilmiyorsanız
    o zaman ilerde sıkıntısını çekersizniz
    bizim bölümü yeni kazananlardan aynı dersi 2-3 yıl alanları görünce
    yeni liselilerin hepsi böyleyse ohoooo vay onların haline diyesim geliyor

bilgisayar mühendisliği (4+1)->5. sınıf öğrencisi olarak
    mühendislik tercihi yapacaklara diyorum ki
    abinizden sizwe bi tavsiye "lise 3 mat derslerini kırmayın"
  • Ehehe bizde bugün 2 sınıf lise 1 okuldan kaçıp kadıköydeki kafeleri kapattık
  • ohhg ıyı valla biz okey ye gıtmıoduk devamsızlıktan adamlar yaşadı
  • çok güzel oldu ama ilersini düşüncek olursanız ders kırmak pekte yararınıza değil...
  • tek kelimeyle oha..lise 3 eğitimi bitmiştir..
  • yakında lise eğitimini açık öğretim şeklinde yaparlar. Herkes evden bitirir liseyi.
  • İlköğretim, ortaöğretim ve özellikle yükseköğretimde devam zorunluluğu olmamalı.

Lise son olayına gelince o da Türkiye'ye özgü bir saçmalık. Normalde hafta sonu eğitim veren dershaneler son 15-20 gün hafta içi eğitim verir. Sonra, herkes rapor alır. Kimse dershanelere "Siz ne yapıyorsunuz?" demez. Çünkü başta öğrenciler, veliler, öğretmenler olmak üzere kimse Türkiye'de verilen eğitime inanmaz. Bakanlar, milletvekilleri, başbakan olaya el atmaya kalksa "Madem Türkiye'deki okullar çok iyi siz neden kendi çocuklarınızı yurtdışında okutuyorsunuz?" sorusuna muhatap olacaklar. Onlar da bu yüzden ses çıkarmazlar. Bundan dolayı tam olarak bilmiyorum ama geçen sene son hafta tüm lise sonlara izin verildi. (Yanlışsa düzeltin lütfen) Bu güzel bir uygulama bence, madem herkes yapıyor ve engellenemiyor, bari açıkça ortaya konsun. Bence bu sene de yapılmalı. (Ya da bu olay engellenecekse öncelikle dershanelerin hafta sonu programlarını son hafta, haftaiçine alması engellenmeli daha sonra verilen raporlar tek tek incelenmeli.)

Türev, integral konusuna gelince zaten lisede öğretilmesi gereksiz. Bence mühendislik ya da fen okuyan birisi integral konusunu gerçek anlamda "Genel Fizik 2" alırken öğrenir. Elektrik alan falan hesaplarken. Lise sonda zorla dayattıkları organik kimya konusunda ise "yaa sabır" demekten başka çare yok. Üniversiteler de herşeyi bilen öğrenci beklemek yerine biraz da kendileri birşeyler versinler- tabii burada asıl önemli olan temel bilgilerle birlikte yöntem verilmesi.

Neyse çok uzadı, nasılsa bu problemler çözülmez. Sağlıcakla kalın.

• mevlüt zua
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aardvark</i>
    <br />İlköğretim, ortaöğretim ve özellikle yükseköğretimde devam zorunluluğu olmamalı.

Türev, integral konusuna gelince zaten lisede öğretilmesi gereksiz. Bence mühendislik ya da fen okuyan birisi integral konusunu gerçek anlamda "Genel Fizik 2" alırken öğrenir. Elektrik alan falan hesaplarken. Lise sonda zorla dayattıkları organik kimya konusunda ise "yaa sabır" demekten başka çare yok. Üniversiteler de herşeyi bilen öğrenci beklemek yerine biraz da kendileri birşeyler versinler- tabii burada asıl önemli olan temel bilgilerle birlikte yöntem verilmesi.

Neyse çok uzadı, nasılsa bu problemler çözülmez. Sağlıcakla kalın.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Sana katılmıyorum. Türev, integral limit konuları lisede en azından bilinmelidir. Üniversiteye gelince öğrenci bunların artık mantığını anlamaya başlar. Yoksa zatn hiç bilmediği bir konuyu ünide öğrenecek de mantığını kavrayacak da abooo 4 yılda mümkün değil. Ben falan lisede türev, integral görmeyenlerle okudum dersi alttan aldığım zamanlar. Tamam konuyu iyi yapıyor, sınavlardan 90-100 çekiyorlar ama olayın mantığını bilmiyorlar. İntegral'ın tanımı, hesabının esas teoremi, limitin tanımı, türevin tanımı falan bunlar hep lafta kalıyor, ki bunlar matematik ve mühendislikte okuyanlar için 1. yılda görülen konulardır, yani en kolayları. Ezbere buradan başlayan öğrenci, 4 yıl böyle devam edip 3,5 ortalamayla mezun oluyor ama ne fayda. Daha 3 boyutlu düşünemeyen matematik bölümü mezunu var, kafasında R^3'teki bir yüzeyi veya eğriyi canlandıramıyor.

• Selamlar.

Ya bence de şu anki sistemde lisede ne kadar şey öğrenirseniz o kadar karlısınız. Ama ben şu anki sistemden değil bence olması gereken sistemden bahsediyorum. Öğrenciler liseden öyle bir sistemle geliyorlar ki bir kere insanlar üniversiteye geldiğinde herşey bitmiş de sanki "Burda 4 yıl tatil yapacağız, sonra bize diploma verecekler." havasında. Halbuki üniversiteye girdiğinizde her şey yeni başlıyor, ama bunu farketmek pek kolay olmuyor o yaşlarda.

Liseden gelen daha kötü bir mantık ise senin de dediğin ezbercilik, sadece sınava yönelik çalışma prensibi. Adam artık sınavlar için değil de mesleği için birşeyler öğreneceğini düşünmüyor. Hatta üniversitede bile özel ders alıyor.

Bence sistem sıfırdan kurulmalı. Ali Nesin'in dediği gibi ilkokulda sadece dört işlem, okuma-yazma, ve temel bazı kavramlar(o yaşa uygun olanlar tabii) öğretilmeli. Lisede falan da çok fazla matematik, fizik göstermenin anlamı yok. Neticede ABD'de lisede en fazla 2 dereceden denklem anlatıyorlar. Ama adam üniversiteye girdiğinde yazın geceyarısı 3'te okulun kütüphanesinde olabiliyor.

Bence kayıp yıllar üniversite yılları oluyor.

Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.