Şimdi Ara

öğrenciye + max 1500tl + f/p z500 (yok mu daha iyisi:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar birkaç gün içinde max 1500 lira bütçe ile laptop alacağım, dediğim gibi öğrenci adam için hem hızlı olsun iş görsün hem de arada oyun oynatsın, bunun yanında taşınabilirlik de olsa süper olur diyerek aramaya başladım. bu arada nakit alacağım vatan, bimeks, gold gibi mağazadan almak tercihim ama olmazsa da banka kartına yatırıp internetten tek çekim alabilirim.

tavsiye bölümünü uzun süre takip ettim genelde önerilen en uygun model;
    Lenovo Z500 59-377485 (i5-3230M 8GB 1TB 8GB SSD 2GB GT740M 15.6 Freedos)
    ekran kartı 64bit olsa bile gerçekte gt645m ile farkı yok gibi.
    1.487,97 TL http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-z500-59-377485-notebook-pmu288571#urun_detay_tab3
    http://www.sadecenotebook.com/lenovo-z500-59-377485-core-i5-3230m-260-ghz-8-gb-1-tb-8-gb-ssd-2-gb-vga-156-freedos-pmu302069#urun_detay_tab3

tavsiye edebileceğiniz özellikle mağazadan alabileceğim daha iyi modeller var mı, yoksa da z500 ü nerden alayım ebrarbilgisayardan mı sadecenotebooktan mı, teşekkürler

• ben i5 8gb ssd olan modelden z500 gayet memnunum laptoptan ısınma sorunu yok black ops2 yi fullde oynadım kasma yok gayet akıcı. hatta sadece internetteysen fan duruyor arada yani 0 ses o çok hoşuma gitti. toz temizleme özelliği var. eksileri pil sökülemiyor ve malzemesi biraz bana dandik geldi yani hassas bi makine özellikle ekran ona göre al dostum performanstan yana sıkıntım yok. ssd den dolayımı bilmiyorum 10 sn yi geçmiyor açılması(update yapmıyorsa) freedostan w8 kurmayı biliyorsan al yoksa biraz sıkıntı çıkarabilir.
    ben pcdepodan aldım çok bi sorun çıkmadı. sadece yurdu bulamadılar. ücretsiz kargo bulabilirsen ordan da alabilirsin
  • Teşekkürler hocam benim endişem internetten alınca sorun çıkması mesela kusurlu ürün gelir site geri almaz servise yönlendirir sonra kargola uğraş dur gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorum şikayetvar.com da bbirşeyler okudum o yüzden mağazadan almak daha garantili geliyor .ama fiyatlar da çok farkediyor :(

Sizin aldığınız tam olarak bu ise ben de pcdepodan alayım o zaman
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z500-59-377485-notebook-urun10836.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı 64 bit değil mı o serinin

• quote:

Orijinalden alıntı: 67berk67

Ekran kartı 64 bit değil mı o serinin

evet 64bit ama gerçekte farkı hissettirmiyor zaten bite takılmamak lazım donanımhaber ekran kartı seçim videosu vardı ve ya buraya da bakabilirsiniz:
    http://notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/64-bit-128-bit-kavgasi

bu arada aklımı çelen bir model buldum hem daha ucuz, hem vatanda mağazada, hem de ultrabook. tek sıkıntısı marka casper
    CASPER ULTRABOOK CORE İ5-1.7GHZ-8GB-500+32-14-INT-W8 = 1299 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/casper-cn-vbe3317v-ultrabook-core-i5-17ghz-8gb-500+32-14-int-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=62626#allImages

• quote:

Orijinalden alıntı: foz54

quote:

evet 64bit ama gerçekte farkı hissettirmiyor zaten bite takılmamak lazım donanımhaber ekran kartı seçim videosu vardı ve ya buraya da bakabilirsiniz:

bu arada aklımı çelen bir model buldum hem daha ucuz, hem vatanda mağazada, hem de ultrabook. tek sıkıntısı marka casper
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/casper-cn-vbe3317v-ultrabook-core-i5-17ghz-8gb-500+32-14-int-w8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=62626#allImages

Sizce o casper alınmalı mı benimde hoşuma gitti doğrusu

• quote:

quote:

Paylaşımlı diyor dikkat edin isterseniz. Ayrıca şu an ki laptopum casper kışın soba olarak kullanabilirim o derece ısınıyor.

Bende bu aralar 1500 lira civarı laptop bakıyorum şu ana kadar gördüğüm en iyi z500 var. Ama ben 645m olan modeli almayı düşünüyorum %10 15 performans farkı olur diyenler felan olmuş forumda en derece doğrudur bilemem

• murattekno kullanıcısına yanıt
    İşlemci i5 3317u zaten ultrabook 17w tdp ile batarya ömrü uzundur ama z500 deki 3320m den düşük performans farkı var notebookchech ten karsilastirin. 8gb ram ve 740m de güzel 500gb+32gb depolama da gayet yeterli . Vatan fiyatı ile 270 lira fark var z500 ile.
    Bu durumda Alınabilir neden alınmasın önemli olan ihtiyaçları karşılaması, bazıları gibi "Casper ise çöp" demem ama kronik sorunları var mıdır bilemem aynı seriyi kullananlara sormak lazım

• hadi123 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam capseri listeden sildim kışın iyi olurdu ama yazın çekilmez
    Z500 konusunda ise 6gb ram gt645m yerine 8 GB ram gt740 almayı tercih ederim 645 bandwidth olarak üstün çünkü 128 bit, 740 da oyunlar için önemli olan texture fill rate değerinde üstün çünkü yeni mimari ve yüksek frekanslara sahip.
    Yani ikisi de yarı yolda bırakmaz farkı hissedilmez

• quote:

Eyvallah hocam capseri listeden sildim kışın iyi olurdu ama yazın çekilmez
    Z500 konusunda ise 6gb ram gt645m yerine 8 GB ram gt740 almayı tercih ederim 645 bandwidth olarak üstün çünkü 128 bit, 740 da oyunlar için önemli olan texture fill rate değerinde üstün çünkü yeni mimari ve yüksek frekanslara sahip.
    Yani ikisi de yarı yolda bırakmaz farkı hissedilmez

Hocam bende 2 laptop arasında kalıp konu açmıştım oraya gelen bir yorumu sizinle paylaşayım

Ustte yazan arkadas yanlis yazmis 645m daha
    performanslidir. Ayrica 740m'nin genelde 64 bit olan
    versiyonu bulunuyor ulkemizde satilan modellerde.
    Bu modelin performansi 640mden az daha dusuktur.
    Yani genel olarak 645m %10-15 daha performansli.
    Son olarak bu kartlarin gunumuzde giris seviyesi oldugunu kabul edersek 6 gb ram yeterli. Laptoplara 8
    gb ram koymanin mantigini anlamis degilim zaten.
    Pc'de bile gtx 660/hd7870 alti icin 8gb ram gereksiz
    cunku detaylari zaten acamayinca ram kullanimi
    dusecek.

Karar sizin yinede

Hocam gt645m nin ömrü ne kadar sizce oyun acabilme 3-4 yıl ?

fikirlerim değişmeye başladı

kullandığım masaüstünde yalnızca 3gb ram olmasının sıkıntısı çektiğim için yüksek ram miktarını tercih ediyordum olaya sadece oyunlar olarak değil de tarayıcıdaki sekme sayısı, aynı anda birçok autocad-photoshop gibi program çalışması gibi rami kullanan işlemler için daha fazla ram daha iyidir mantığını yürüttüm. bu arada cod ghost min 6gb ram istiyormuş ve yeni nesil konsollardan sonra oyunların boyutu ve gerekli ram artacakmış bence yine de 8gb ram göz çıkarmaz ama aynı şekilde çok da lazım değil

gt645m vs 740m olayında ise seçmemiz gerekenin 645 olduğuna inanıyorum ama diğer seçenekler ve fiyata da bakıp 740 lı modeli alan da kötü tercih yapmış sayılmaz, ''sen 740m aldın bak oyunlar kasıyor, bende 645m var yağ gibi akıyor, keşke 64bit almasaydım'' diyecek bir fark da söz konusu değil.

• quote:

fikirlerim değişmeye başladı

kullandığım masaüstünde yalnızca 3gb ram olmasının sıkıntısı çektiğim için yüksek ram miktarını tercih ediyordum olaya sadece oyunlar olarak değil de tarayıcıdaki sekme sayısı, aynı anda birçok autocad-photoshop gibi program çalışması gibi rami kullanan işlemler için daha fazla ram daha iyidir mantığını yürüttüm. bu arada cod ghost min 6gb ram istiyormuş ve yeni nesil konsollardan sonra oyunların boyutu ve gerekli ram artacakmış bence yine de 8gb ram göz çıkarmaz ama aynı şekilde çok da lazım değil

gt645m vs 740m olayında ise seçmemiz gerekenin 645 olduğuna inanıyorum ama diğer seçenekler ve fiyata da bakıp 740 lı modeli alan da kötü tercih yapmış sayılmaz, ''sen 740m aldın bak oyunlar kasıyor, bende 645m var yağ gibi akıyor, keşke 64bit almasaydım'' diyecek bir fark da söz konusu değil.

Hocam zaten 645m olan modelde maks8gb ram var yani isteğe göre 8 e çıkartabiliyorsun

• lenovo
    önemli olan fiyat, şimdi 4gb ddr3 1600mhz ramler 100liradan başlıyor, 4gb ramli z500 alıp +100 liraya ram taksan veya 6gb lık alıp ek yapmasan fiyatta nasıl oynar kar mı olur zarar mı bakmak lazım. bu arada kasa tek parça galiba açılınca garanti dışı durumu felan olabilir.

hocam o değil de şimdi bana gt645m li modelleri önerdiniz bari bir link verin de bakalım heryerde 740mli modeller var ben bulamadım :(
  • Hocam bende çarşamba günü sipariş vermiştim yarın hayırlısı elime ulaşacak gta 4 eflc ve battlefield 3 aldım heyecanla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habip72

Hocam bende çarşamba günü sipariş vermiştim yarın hayırlısı elime ulaşacak gta 4 eflc ve battlefield 3 aldım heyecanla bekliyorum.

hayırlı olsun bu arada aldığınız modelin tam numarasını veya site linkini verebilirmisiniz bize de referans olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: habip72

Hocam bende çarşamba günü sipariş vermiştim yarın hayırlısı elime ulaşacak gta 4 eflc ve battlefield 3 aldım heyecanla bekliyorum.

hayırlı olsun bu arada aldığınız modelin tam numarasını veya site linkini verebilirmisiniz bize de referans olur

Hocam Vatan bilgisayardan aldım ben 1.549 tl'ye aldım şimdi bitmiş gt 740m ekran kartlı olan modelini aldım model numarası 59-377440 bu hocam ayrıca windows 8 kurulu.
  • quote:

önemli olan fiyat, şimdi 4gb ddr3 1600mhz ramler 100liradan başlıyor, 4gb ramli z500 alıp +100 liraya ram taksan veya 6gb lık alıp ek yapmasan fiyatta nasıl oynar kar mı olur zarar mı bakmak lazım. bu arada kasa tek parça galiba açılınca garanti dışı durumu felan olabilir.

hocam o değil de şimdi bana gt645m li modelleri önerdiniz bari bir link verin de bakalım heryerde 740mli modeller var ben bulamadım :(

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-ideapad-z500-59-352521-notebook-fiyati,37880.html#TabPanelStart

Hocam çok aradım bu fiyattan daha düşük bulamadım 1450 civarında

Ben de bulamadım yeni seride hepsi 740m üretiliyor satılanlar ise stokta kalanlar galiba.
    Şimdi bakıyorum da diğer modellerden farkı
    +64bit yerine 128bit ekran kartı
    -3320 yerine 3210 işlemci var farkı bilmem ama düşük modeli
    -1tb+8gb sshd hibrit disk yerine standart 1tb disk var açılış kapanış sitelerinde hissedilir fark olursa sıkıntı.
    -istanbulbilisim garanti ve servis hakkında çok fazla şikayet var içime sinmiyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.