Şimdi Ara

ögrenim kredisi geri ödeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda ögrenim kredisi ödeyen varmı ne kadr bir fark alıyorlar simdi biz toplamda 4 yılda 18 bin tl para alacaz geri öderken tahminen ne kadr ödeyecez

• Aldığınız miktarı ödüyorsunuz diye biliyorum. 19 bin alırsanız 19. 17 bin alırsanız 17.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl bekleme hakkın var. İki yılı geçerse faiz biniyor. Benim ailem kapattırtı krediyi. Devlete 4760 tl borcum var.
  • 2012 mezunuyum 2014 eylülde geri ödemeye başladım. Az da olsa faizi var.
    Kredi Borcunun Tespiti
    Madde 33- Kurumdan öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredilerinin verildiği tarihten öğrenim süresinin bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar öğrenim kredisi olarak verilen miktarlara, Devlet İstatistik Enstitüsünün toptan eşya fiyat endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.
    Endeks uygulanmasına, kredi borçlarının geri ödenmesine ve taksitlendirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemeye, öğrencilerin borçlarından birinci fıkraya göre hesaplanan endeks artışından ilave edilen miktarın % 50 sine kadar indirim yapmaya Yönetim Kurulu yetkilidir.
    İndirim uygulandıktan sonra öğrencilerin ödeyecekleri bakiye kredi borcu, öğrencilerin eğitimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçemez.

• rid.van R kullanıcısına yanıt
    ne kadr cekmistiniz ne kadr ek fark gelmisti
  • Milan Kundera kullanıcısına yanıt
    zaten iki yıl sonra ödemeye baslammıyormuyz
  • Aldığınız miktarı ödüyorsunuz diye biliyorum. 19 bin alırsanız 19. 17 bin alırsanız 17. 5 bin alırsanız 5 bin. 23 bin alırsanız 23 bin.
  • 8600 TL imza atmıştım lakin o zaman 180 TL idi kredi. Sonraki yıl 200, 240 ve 260 oldu. Sistemden kontrol ettiğimde 10,993.42 TL ödenmesi gereken meblağ. Aldığım ise 9,780.00. Bilgileri Kyk nın e hizmetler bölümünden alıp yazdım. Sanırım bu somut bilgiler işine yarayacaktır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

ögrenim kredisi geri ödeme ögrenim kredisi geri ödeme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.