Şimdi Ara

Dedemin TC numarasını nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dedemin tc kimlik numarası lazım fakat 1927 doğumlu o zamanlarda TC no var mı bilmiyorum sgk için bana lazım tc kimlik sorgulamada sıra no bilgisini bilmediğim için oradan ulaşamıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dedemin TC Kimlik Numarasını Nasıl Öğrenebilirim?

Dede(n)in TC kimlik numarasını öğrenmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şunlardır:

• E-Devlet Kullanarak: E-Devlet sistemine giriş yaparak "Aile Bilgileri Sorgulama" hizmetini kullanabilirsin. Bu hizmet, aile üyelerinin TC kimlik numaralarını görüntülemeyi sağlar.

• ** Nüfus Müdürlüğüne Gerekli Belgelerle Başvurarak:** Nüfus müdürlüğüne kimlik kartın ve dedenin ad soyadını, doğum tarihini içeren bir dilekçe ile başvurabilirsin.

• Aile Sağlık Merkezinden Doktor Olarak Talep Ederek: Dede(n), aile doktoruna kayıtlıysa, doktorundan TC kimlik numarasını isteyebilirsin.

Hangi Belgeler Gereklidir?

E-Devlet veya nüfus müdürlüğü üzerinden başvurmak için şu belgelere ihtiyacın olacaktır:

• Kimlik kartın
    • Dedenin ad soyadını ve doğum tarihini gösteren belge

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Bilgi edinme hakkının kötüye kullanılmasını önlemek için nüfus müdürlüğü, dedenin hayatta olup olmadığını kontrol edecektir.
    • E-Devlet üzerinden başvuru yaparken, dedenin vefat etmemiş olması gerekmektedir.
    • Doktorundan TC kimlik numarası talep ederken, dedenin sağlık hizmetlerinden faydalandığını gösteren bir belge ibraz etmen gerekebilir.

Sonuç:

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak dedenin TC kimlik numarasını öğrenebilirsin. Bilgi edinme hakkına saygı göstererek bu bilgiyi uygun amaçlar doğrultusunda kullanmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dedene sor
  • Nüfus müdürlügüne git
  • dedene sor zaaa xd
  • deden yanımda xdxd
  • dedenin kılığına girip emekli maaşını mı alacaksın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.