Şimdi Ara

Öğrenim Kredisi Geri Ödeme Hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba öncelikle, 2009-2010 öğretim yılında üniversiteye başladım. 2011-2012 öğretim yılında kyk dan öğrenim kredisi almaya başladım. 4 yıllık okul süresi baz alındığında tahmin edilebildiği gibi 2012-2013 öğretim yılının sonunda bursum kesildi, ve okulumu 2 sene uzattım , 2014-2015 öğretim yılında mezun oldum. 01/10/2015 tarihinde geri ödeme başladı.

ben şuan için hiç geri ödeme yapmadım ve 5900 lira olan borcum 1 sene hiç ödeme yapmadığımda 6400 civari bir miktar oluyor. Ödemiyorum çünkü çalışmıyorum şuan için. yeni mezun oldum. bu geri ödeme planı için kyk söğütözü ankara adresine çalışmadığıma dair bir dilekçe yazdım ancak geri dönüşü olmadı. siteden baktığımda da borç artmaya devam ediyor gözüküyor - ziraat bankası hesabında- . bunun için bir sene daha ertelenebildiğini okumuştum. bu durumda olan varsa bana yardım edebilir mi , ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum. 444 1 961 kyk aradıgımda makine çıkıyor sürekli bir bilgi de alamadım. bilgisi olanlar yardım ederseler sevinirim. teşekkürler.

• http://yurtkur.gsb.gov.tr/Sayfalar/2446/2388/SikcaSorulanSorular

36- ŞU AN İŞSİZİM / ÖĞRENCİYİM ÖĞRENİM VE/VEYA KATKI KREDİSİ BORCUM ERTELENEMEZ Mİ?

Öğrenci (borçlu) öğrenim ve katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere bu krediyi aldığı süre kadar zamanda ve aylık taksitler ( 2006 – 2007 öğretim yılından önce üçer aylık taksitler ) halinde, her dönemin son ayının veya aylık vadenin en geç son iş günü mesai bitimine kadar ödemek zorundadır.

Borç ödeme vadesi henüz başlamayanların,

Borç taksitlerini aksatmadan ödeyenlerin,

Borçlunun, Kuruma müracaatı esnasında; Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR gibi sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin yazılı talebi ile borç ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılmaktadır.

“Katkı kredisi ödemelerinde de aynı esaslar uygulanmaktadır.”

Bunun dışında, herhangi bir sebeple (öğrenci olmak, işsizlik vb.) borcun ertelenmesi, silinmesi veya yeniden taksitlendirilmesi mümkün değildir.

Durumu yukarıdaki şartlara uyan borçluların, borçlarını erteletebilmeleri için, borç başlangıç tarihinden bir ay önce Kurumumuzunwww.kyk.gsb.gov.tr internet adresindeki "Dilekçeler" bölümünde örneği bulunan "BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ" ni (Dilekçe No:3) eksiksiz doldurmak suretiyle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı “Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

• Öğrenim kredisi ve eğitim kredisi hakkında detaylı bilgiye sahip olmak içinhttp://www.ogrencikredisi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • tek bildiğim o artan para ne yaparsan yap azalmaz...biran önce borç harç kapa borcunu
  • ben 2012 menzunuyum hale geri ödemedim kyk kredi borcuna fazla kafa takma ev arkadaşım 24 yaşında menzun olmuş şuan 32 yaşında hale kredi borcu var
  • Heîsenberg kullanıcısına yanıt
    Ustune eklendikçe ekleniyor Mahkemelik olur insan, nasıl bir önemi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EO2527

Ustune eklendikçe ekleniyor Mahkemelik olur insan, nasıl bir önemi yok

20 senedir kredi borcu olan akrabam var sürekli af geliyor bu kredi borçlarına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takipsiz posta ile 2 dilekçeyi(abimin ve benim) tek zarfla yolladım. Gidip gitmediğini bile bilmiyorken ve forumda birçok kişinin hızlı sonuç almak için "dilekçeleri kendimiz götürüp verdik ancak bilmem kaç gündür cevap alamadık" vs demelerine rağmen 1 hafta içerisinde ertelendi cevapları elimize ulaştı.

Dilekçe örneği var zaten bir an evvel ertelet
  • tdelikan20 T kullanıcısına yanıt
    Ne kadar sure erteleniyor faiz isliyormu?

• 3 farklı erteleme seçeneği var.

http://yurtkur.gsb.gov.tr/Duyuru/22400/borc-erteleme-duyurusu.aspx

Tüm bilgi bu linkte.

Tefe/Tüfe ye göre mi ne her yıl ödenecek miktar artıyor.
  • Ben 2004 mezunuyum hala ölemedim. Tebligat geldi cevaplamadım. Şimdi senede bir, borcunuzun faizini sildik gel öde diyorlar yine ödemiyorum.
    Devlet bana iş vermemiş, kpss de yüksek not almışım önüme torpil koymuş. Şimdi esnafım, Akp li değilsin diye ihale şartnamesi bile vermiyor, suç olduğu halde.

Sözüm var, ne zaman memur olursam o zaman öderim.

• Ben de ödeyememiştim vergi dairesine devrettiler o günün tefe tüfesine göre güncelleyip yeni borç çıkardılar şu anda 2 ayda bir 600 lira ödüyorum. Her türlü alırlar o parayı kaçışı yok borç siliniyor filan hikaye silinmez.
  • vergi dairesi ögrenim kredileri için 7340 tl alacağı için e-haciz uygulamış tüm hesaplarıma bloke koymuş.acı biber gibi alırken iyide çıkarken zorluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Ben 2004 mezunuyum hala ölemedim. Tebligat geldi cevaplamadım. Şimdi senede bir, borcunuzun faizini sildik gel öde diyorlar yine ödemiyorum.
    Devlet bana iş vermemiş, kpss de yüksek not almışım önüme torpil koymuş. Şimdi esnafım, Akp li değilsin diye ihale şartnamesi bile vermiyor, suç olduğu halde.

Sözüm var, ne zaman memur olursam o zaman öderim.

+1
  • askere git 6 ay borç ileri atılıyor yenıden yapılandırılıyor onun harici ödemeye başlaman gerekiyor. he bu arada baya bi faiz silmesi oluyor ileriki zamanlarda ama riske değmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.