Şimdi Ara

Öğrenmem Gereken Çok Fazla Kelime Var [Yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hazırlık öğrencisiyim tembelim ve hep yattım. Kelimeler everest dağı oldu. Şimdi seviyesi b1 b2 olan 4 metin okiyorum diyelim bir bakmışım 50 60 70 kelime not almışım kaba taslak bir de bu. Bu da benim şevkimi kırıyor. Bu 60 kelimeyi detaylı yazmam örnekler vermem ve düzenli tekrar etmem gerek. Her gün 60-100 kelimesi arası çok fazla değil mi yanlış mi yapıyorum. Üzerine mi gitmeliyim metin sayisini mi azaltmaliyim tavsiyeleriniz nelerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kelime ezberi maalesef yanlış bir yol ama var olan sınav sistemi hazırlık öğrencilerini bu yola sürüklüyor. Yapmanız gereken şey seviyenize göre düzenli okumalar yapıp bilmediğiniz kelimeleri not almak, onları aynı gün 4 kere tekrar etmek ve cümle içerisinde kullanmak. Genel İngilizce değil de sınavda ne yapacağınız konusunda ise metinleri yavaş bir şekilde okuyun. Her şeyi anlamanıza gerek yok. Bağlaçlardan, zamanlardan, miktarlardan ve özne-nesnelerden çıkarım yapabilirsiniz ve böylelikle kolay bir şekilde şık ekleyebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lejand

Kelime ezberi maalesef yanlış bir yol ama var olan sınav sistemi hazırlık öğrencilerini bu yola sürüklüyor. Yapmanız gereken şey seviyenize göre düzenli okumalar yapıp bilmediğiniz kelimeleri not almak, onları aynı gün 4 kere tekrar etmek ve cümle içerisinde kullanmak. Genel İngilizce değil de sınavda ne yapacağınız konusunda ise metinleri yavaş bir şekilde okuyun. Her şeyi anlamanıza gerek yok. Bağlaçlardan, zamanlardan, miktarlardan ve özne-nesnelerden çıkarım yapabilirsiniz ve böylelikle kolay bir şekilde şık ekleyebilirsiniz.
    Hocam madem ezber yanlış, bu insanlar binlerce kelimeyi nasil öğreniyor ve unutmuyor. 18 20 sinden sonra bu dili öğrenenler özellikle nasil yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, öğrenmeye yeni başlanıldığı zaman kelime ezberini herkes yapıyor ve yapılmak zorunda. Lakin bir ömür kelime ezberi yaparak başka bir dil öğrenilmez. Biz dilimizi öğrenirken kelime ezberi mi yaptık? Hayır. Bir dile ne kadar maruz kalırsanız o kadar rahat öğrenirsiniz. İngilizce konuşulan bir ülkede yaşasanız daha rahat öğrenirsiniz lakin ülkemizde anca belirli bir seviyeye kadar geliniyor. Bunun için bol bol okuma ve dinleme yapmak gerekir. Özellikle ingilizce şarkıları sözleri ile dinlemek size epey bir şeyler katar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.