Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O degilde ben bu öğretmene laf atmaya çalısan arkadaşlarin ne yaptığını çok merak ediyorum cep telefonu mu tasarliyorlar araba mi uretiyorlar yoksa uzaya cıktilarda benim mi haberim yok?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok yük varken öğretmeni BİLİNÇLİ yük olarak görmek...

ilk kelimesi "OKU" olan kutsal kitap..
    "bana 1 harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözü...

Vay be
  • Evet sıkıntı var öğretmen maaşlarında, daha yüksek olmalı.
    Fakat öğretmen olabilmek için girilen eğitim fakültelerinin kalitesi artmalı ve daha yüksek puanlarla alım yapmalı.

• netkolik21 N kullanıcısına yanıt
    Sen kudur zavallı insan, benim malvarlığımla senin kıytırık maaşın bir mi?

Devlet sisteminin yanlışından bahsediyorum ben, senin gibi fakir, garip gureba ile işim yok:d 5500 alıyormuş puhahahah

• Allah aşkına eğitim özelleştirilirse bunun parasını kim verecek. Herkes çocuğunu okula gönderebilecek mi?

Çocuğun olduğunda lütfen özel okula gönder olur mu?

Kalıbı mı basarım bugün desinler ki okullar özel olacak artık biz öğretmen maaşı ödemiyoruz, bu seferde böyle saçmalık mı olur diye konu açarsın ya da açarlar (haklı olarak)

Devlet dediğin şey de sağlık - güvenlik - eğitim devlet elinden çıkamaz.

üçünde de farklı ihtiyaçlara yönelik özel tercihler zaten yapılabiliyor fakat komple devletten çıksın hele hele "devlete yük oluyor" demek gerçekten çok komik :) Devlet bu yüzden var dostum.

Eğitimin kalitesi arttırılmalı dersen tamam kesinlikle katılıyorum cidden kalite arttırılmalı ama bunu öğretmene verdiğin parayı kısarak mı yapmayı planlıyorsun ya da olaya sadece ticarethane gözüyle bakan özel okullara mı emanet edeceksin. Özel okullar hali hazırda mevcut hepsi astronot yetiştiriyor değil mi? 2 defa farklı dönemlerde dershaneye gittim, sadece para gözüyle bakıyorlar kim bilir özel okullarda durum nedir.
    Sen öğretmeni öğrenciye muhtaç yaparak kaliteni arttıramazsın. Dünyadaki en adı duyulmuş eğitim kurumlarına üniversitelerine bir bak büyük çoğunluğu devlet üniversitesidir, hatta bizim ülkemizde de böyle. Bütün devletler eğitime bilime milyonlarca lira dökerken 4-5k öğretmen maaşına yük demek ne kadar akla yatar.
    Alıntılayıp laflarımı cımbızla çekmeden önce son kez söyleyeyim kesinlikle eğitimde kalitemizi arttırmalıyız ama bunu özele bırakarak yapamayız.

• Nurhan Halit N kullanıcısına yanıt
    Oturup "girdi" ve "beğeni" kasıyorlar. Akılları sıra algı oluşturup insanları birbirlerine düşman edecekler. 4 sayfa boyunca bütün trolleri şikayet ettim. 1 hafta erişim engeli garanti..

Babam ve ben öğretmeniz. Ben en ücra köylerde bile kahvehaneye girince "Selamın aleyküm, ben öğretmenim" dendiğinde insanların ayağa kalktıklarını gördüm. Babamın hademe olmadığı için çocukların kakalarını gece yarılarına kadar temizlediğini bilirim. Halkımız eğitime aç ve muhtaç. Öğretmeni yük olarak gören zihniyetin teröristten hiçbir farkı yok. Bu teröristlere özgürce yazı yazıran DH yönetimi sessiz kalmamalı.

Aynı zamanda öğretmenin aldığı 5bin lira, doğrudur. Ortalama ek ders falan sayarsanız 5.000tl kazanıyorlar. Ancak bordroya bakınca öğretmenlerin aylık gelirleri 7500tl olarak görünür. Her öğretmen devlete 2500 lira vergi yatırır. Acaba bunları yazan troller 2500 lirayı bir arada görmüşler midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 22 Mayıs 2020; 23:33:21 >

• Gençler bak anlamıyorsunuz. Öğrenci başarısız olunca öğretmen suçlanıyor. Öğretmenler bilmiyor bu işi deniyor. Neden kimse kendine dönüp bakmıyor. Yahu çoğunuz boşsunuz. Aile eğitiminiz berbat. Çoğunuz instagram, Twitter, tik tok üçgeninde yaşıyorsunuz. Off uzatmak istemiyorum sıkılıyorum. Olay aile ve çevrede bitiyor. Ama bunu anlamanız mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night King -- 24 Mayıs 2020; 12:30:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netkolik21

1 milyon 200 bin öğretmen var biride benim
    Ortalama ek dersle 5500 alıyoruz
    Matematiğin yeterse hesap et ve kudur.
    al işte bunu yazayan bir öğretmen , şimdi özellikle alıntıladım ki değiştirirse mesajını millet görsün, aşağıya da yapıştırdım.

Evet çocuğumuzu emanet ettiğimiz şahıs, şimdi aldığı parayı geçtim, bu üslubu kullanma cüretkarlığını göstermiş.

hesap et kudur.. yani toplumu bu ve bunun gibiler inşaa edecekse hiç etmesinler ki ben şunun da altını çizeyim kimseye bu diye hitap etme kabalığını yapmam hele bir de öğretmen vasfında birine yapmayı kendime hiç yakıştıramam ama yazdığına bakınca öğretmen vasfı taşımadığını kendisi bize gösteriyor, kabalık mevzusuna gelince yine kendisi kaba davranış sergilemiş demek ki bu dilden anlıyor. haa direk arkadaşa atıfta bulunmayayım, bir çoğunun aynı tarz cevap vereceğini kestirebiliyorum.

evlensem de çocuk yapmamaya ya da tüm varımı yoğumu satıp çocuğumu yurtdışında okutmaya an itibariyle karar vermiş bulunmaktayım..

netkolik21 @ 22 Mayıs 2020 23:24:27

1 milyon 200 bin öğretmen var biride benim
    Ortalama ek dersle 5500 alıyoruz
    Matematiğin yeterse hesap et ve kudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 23:36:20 >

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Kıvılcım olmasın o

Bak ne dicem, profiline adını, soyadını yazsana "kıvırcım"ı göstersinler sana?
  • Night King kullanıcısına yanıt
    Yav konuyu ana merkezinden saptırma, ben yeni nesilin b*kluğundan bahsetmedim. Bir yanlış olması , diğer yanlışı doğru yapmıyor.
    Benim amacım nesil yetiştirmek değil, kimsenin böyle bir amacı olamaz, beceremez
    Basit bir ekonomi sorgusu yapıyorum, basir bir iş motivasyonu ve sistem sorgusu yapıyorum

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Kadrolu öğretmen olarak yazıyorum;eğitim özelleştirilirse kırsalda yaşayıp özele okula gitme olanağı olmayan çocuklar nasıl eğitim alacak?Devlet okulu mümkün mertebe fırsat eşitliği sağlamaya çalışır.bu sayede çok fakir bile olsa çocuk biraz zekiyse ve çalışma azmi de varsa çok iyi yerlere gelebilir.eğitim özelleştirilirse sadece parası olan zengin kesim okula gideceğinden ülke aynı hindistan gibi sınıflara ayrılır.belli işler kişinin yeterliliğine bakılmadan belli kesimin elinde kalır ve bir nevi modern kölelik olur.sadece zengin kesim okullu olacağından toplumda kültür çatışması olur.Doğuda da çalışmış bir öğretmen olarak size şunu sorayım;neden yaşlılar özellikle yaşlı kadınlar türkçe konuşamazken gençler konışuyor?hala 1. Sınıfa başlayan çocukların birçoğu türkçe bilmiyor ama okulda okuma yazma ile türkçeyi de öğreniyor.
    Ayrıca hep maddi olarak bakıyorsunuz ama eğitimli bir kişinin yapacağı bir buluş milyarlarca dolar gelir getirebilir ülkeye.örnek olarak iha ve sihaları verebiliriz.
    Daha yazacak cok sey var ama neyse.kalın sağlıcakla

• Yeter artık be kardeşim, bıkmadınız şu konuyu tekrar tekrar açmaktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night King

Gençler bak anlamıyorsunuz. Öğrenci başarısız olunca öğretmen suçlanıyor. Öğretmenler bilmiyor bu işi deniyor. Neden kimse kendine dönüp bakmıyor. Yahu çoğunuz boşsunuz. Aile eğitiminiz berbat. Çoğunuz instagram, Twitter, tik tok üçgeninde yaşıyorsunuz. Off uzatmak istemiyorum sıkılıyorum. Olay aile ve çevrede bitiyor. Ama bunu anlamanız mümkün değil.
    Tam bir öğretmen yazış şekli, kusura bakma da bahsettiğin boşluğu dolduramayan öğretmenlerdir. Aile zaten darmadağın etmişse öğretmenin çözebileceği çok bir şey kalmıyor ama düzgün çocukları iç eden bir sürü öğretmen de var. Hiç kandırmayın kendinizi, ya da kandırın ne diyeyim. Çocuklar hayatın gerçeklerinden kaçıyor, siz de çocukların hayatın gerçeklerinden kaçtığı gerçeğinden kaçıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

"Liseli bebeler doluşmuş", "Ramazanda aç bırakamazsın", "Bir mühendis, bir doktor yeter" , "Mal mı doğdunuz mutasyon mu"

"Okuma/yazma öğretiyorlar, kutsal bir şey bu!" diyenler okuduğunu anlayamıyor, yazdıkları da okunmaz halde.

Neyse, zaten insan devlet için vardı. Dewamke.
    Devlete yük olmayı bırakalım diyen sen değil misin

Kim kimin için var şimdi

• Bu sorunun cevabını arayip bulamadıysanız biraz ekonomi coğrafyası sayfalarını tekrar gözden geçiriniz.

>>Öğretmenin aldığı paranın dönüşü yok diyorsunuz, öğretmenler kazandığı parayı Yunan marketlerinde mi harcıyor? Asgari ücretli parasını neye harcıyorsa öğretmen de oraya harcıyor.

>> Bu meslek alanını siyasiler gibi gereksiz görürsen eğitim kaliten düşer, dolayısıyla insan kaliten düşer. Üretimin azalır, biter veya kalitesi düşer.

>> Üretim düşünce dışa bağımlılığın artar, vergilerin daha da artar. Milli gelirin azalır. İş yükün artar. Daha fazla işe daha az gelirin olur.

>> Vergilerin düşsün, ülkende katma değeri yüksek ürünler üretilsin istiyorsan. Eğitim kaliteni yükseltmen gerekiyor.

>>>Zamanında uçak fabrikalını kapatanlar, bu soru tarzını farklı şekilde sorup işine geldiği gibi cevaplayanlardı.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baddboy kullanıcısına yanıt
    benim tek önerim liyakatlı öğretmen adaylarının mesleğe seçilmesi.

kpss , öabt , mulakat falan fistan da başarılı olmaları demek öğretmen olabilir demek olmamalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 23:54:11 >
  • İşte böyle vizyonsuz boşuna o2 tüketen insanlar olunca bende öyle düşünüyorum.Umarım en fazla ortaokul terksindir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.