Şimdi Ara

Öğretmenler hakikaten yılda 4 ay mı tatil yapıyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
1
Favori
8.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BURAKMANN

quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Artık AKP'yle birlikte imama, polise saygı başladı, öğretmene de saygısızlık. Dönüşümün ne yönde olduğu açıktır sanırım. Bir imam napıyor, günde 5 vakit 5'er dakika namaz kıldırmaktan başka; bunu mahallenin yaşlısı, vs'si de sevabına yapar. Üstelik en son açıklanan rakamlarda imam maaşı öğretmen maaşını katlamıştı. Bir de şu var, bu ülkede herkesin öğretmene ihtiyacı var ama herkesin imama ihtiyacı yok. Bu alttakiler de hafızası 3 günlük olanlara gelsin...

1) Tarih 2002 Mayıs; Yer: İzmit merkez mitingi

Tayyip Erdoğan kürsüde üniversitenin karşısındaki alanda konuşma yapıyor, o zamanki koalisyona sesleniyor:
    "Şu sisteme bakın hele, ülkede 72 bin öğretmen açığı var, sen sınavla öğretmen seçiyorsun (KPSS), hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin, göreve başlasın. Önüne niye engel koyuyorsun? İnşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda, bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz."

2) Tarih 2002 Haziran; Yer: Gaziantep

"Yahu bir sürü bölüm öğretmeniniz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, müzik öğretmeni beden dersine giriyor; öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe, bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor. Ama biz iktidar olunca, inşallah boşta öğretmen adayı OLMAYACAK."

3) Tarih 2002; Yer: Samsun

"Buradan sözüm tüm genç öğretmen adaylarına... Siz merak etmeyin, biz geldiğimizde üniversiteyi bitirdiğinizde ne yapacağım, sınavı ya kazanamazsan korkun olmayacak; çünkü sınav olmayacak."

4) Yıl 2002; Yer: İstanbul

"Birçok gencimiz, özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı... Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış. Merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken, sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun. Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet, sonra al; o adamda artık heves kalır mı? Öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca, öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak, ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek hiç merak etmeyin."

5) Yıl 2010 Yer: Ankara

"KPSS den 80 alamayan öğretmen benim için niteliksiz bir öğretmendir. Atanmasa da olur" (bu konuşmayı yaptıktan 2 gün sonra PDR cilere piyango vurdu ve 20 puan ile atandılar. Aradaki tezatığa bakın)

Bu sitede sansür uygulanıyor. Kendilerince haklılar çünkü insanlar takımlarına, siyasi partilerine, dinlerine en ufak eleştiri gelince çılgına dönüyor. Özgürce konuşmayı bilmiyor. Şimdi Tayyip Erdoğan KPSS'den 80 alamayan öğretmen benim içim niteliksizdir demiş, acaba kendisinin niteliği nedir? Açıkçası o sınavdan 80 almanın çok zor bir iş olduğunu düşünmesem de kendisi de bir devlet memuru, bir girse KPSS'ye acaba 20 alabilir mi? Kendisinin mesleği nedir ben çok merak ediyorum. Yalandan bir iktisat okumuş sanırım, hayatı boyunca particilik yapmış; ev ev gezmiş oy dilenmiş. Nasıl bir pozitif değer üretmiş? Kaç kitap okumuş? Hangi alanlarda uzmanlaşmış? Kendisi kim ki, ne ki böyle konuşabiliyor? Milyon dolarlık lüks arabalarda, yüzlerce korumasıyla gezmekten başka ne biliyor acaba? Her neyse burada kimseye hakaret etmeden bir şeyler yazıyorum, bir emek harcıyorum. Sonra çoluk, çocuk işi hakarete vardırıyor. Forum yönetimi de kolayına kaçıp, konuyu siliveriyor çünkü foruma daha çok üye yani daha çok para gerek. Biraz anlayabiliyorum. Her neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 22 Eylül 2011; 5:09:47 >

• 4 ay yapsınlar, 12 ay yapsınlar.. Bu kadar çalışma hastası olmayın gençler..
    Asıl sorun eşitlik meselesi.. Sırayla tembellik yapalım.. Az çalışalım, öz çalışalım, sürümden kazanalım..
    Tembellik bir zümreye değil, hepimize ait olsun.. Öğretmenlerle filan uğraşacağınıza asıl tembelleri ayıklayın.. (anladınız siz onu)

Aynştayn'ın söylediği gibi:
    quote:

Orijinalden alıntı: YaqaMiLiqhT

Beyler dar gelirliligin alemi yok. Açın bi restorant döseyin koyun garsonunu falan yılda 12 tatil yapın havadan para yağsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandista

4 ay yapsınlar, 12 ay yapsınlar.. Bu kadar çalışma hastası olmayın gençler..
    Asıl sorun eşitlik meselesi.. Sırayla tembellik yapalım.. Az çalışalım, öz çalışalım, sürümden kazanalım..
    Tembellik bir zümreye değil, hepimize ait olsun.. Öğretmenlerle filan uğraşacağınıza asıl tembelleri ayıklayın.. (anladınız siz onu)

Aynştayn'ın söylediği gibi:
    quote:

Orijinalden alıntı: YaqaMiLiqhT

Beyler dar gelirliligin alemi yok. Açın bi restorant döseyin koyun garsonunu falan yılda 12 tatil yapın havadan para yağsın

Alıntıları Göster
    şubat tatili ve yaz tatii ile birlikte 2 ay

promosyonlarıda sayarsak;

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    kurban bayramı 4 ama siz 10 hesaplayın genelde 10 güne çıkartılır
    toplam 19,5 gün

ayriyeten bir yılda 54 hafta var ve cumartesi pazar toplam 108 adet var.2 aylık tatilden 16 tane cumartesi ve pazarı düşersek
    108-16=92gün de cumartesi pazardan tatil var

genel toplam
    yaz tatili ve şubat tatili 60
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

genel toplam 211,5 gün tatil artı senede en az10 günde rapor alırlarsa 222,5 gün

365-222,5=142,5 gün yıllık çalıştıkları gün sayısı.
    bazı öğretmenlerinde öğlene kadar çalıştığını hesaplarsan 142/2=71,25 gün yılda çalışıyorlar.

allah yardımcıları olsun hakkaten çok çalışıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

@jowood1 öğretmenler yatıyor diyenlere güzel bir kapak olmuş tebrikler

+1 forum kapanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    toplam 19,5 gün

ayriyeten bir yılda 54 hafta var ve cumartesi pazar toplam 108 adet var.2 aylık tatilden 16 tane cumartesi ve pazarı düşersek

genel toplam
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

genel toplam 211,5 gün tatil artı senede en az10 günde rapor alırlarsa 222,5 gün

bazı öğretmenlerinde öğlene kadar çalıştığını hesaplarsan 142/2=71,25 gün yılda çalışıyorlar.

forum silinebilir

• quote:

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    toplam 19,5 gün

genel toplam
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

Hesaplamaların çok yanlış kardeş, öğretmenlerin sana toplamayı falan öğretmiş ama

o saydığın cumartesi, pazarların tatil olduğu zamanlara denk gelebileceğini senin zakanla bulman gerekirdi

(yani 23 Nisan Cumartesi ye gelse sen onu hem normal tatilde hemde cumartesi pazar tatilinde sayarsın)

Ayrıca 23 Nisan ve 19 Mayısta 2 gün tatildir 1 gün değil sallama yapmadan ciddi bir araştırma bekliyoruz senden

nick mesaj uyumu olsun biraz.

• quote:

Orijinalden alıntı: revelax

Maaş iyi tatil iyi daha ne olsun, 3 ay yat her ay tıkır tıkır maaş al çok güzel meslek.
    jowood1 madde sıralamıştı görende sanki ya bu adamlar sabah 8 den akşam 12 kadar bunlarla ugraşıyor sen bir özelde çalışan nın durmunu gördünmü askeri ücretle çalışanı gördün mü.Görmedigin belli ki bu yazdıkların sana zor geliyor

Askeri derken?
    E öğretmen ol ozaman okuyup, sana olma diyen mi var?
    Hem süper meslek diyosunuz hemde yanından geçmem diyosunuz bu ne çelişkidir?
    Maaşı iyi mi?
    Sen bi günde 5 sınıfa aynı konuyu tekrar edebilir misin sabırla?
    Çalış seninde olsun tıkır tıkır maaşın.
    ''Asgari'' ücretle ya da gecelere kadar çalışan tayfadan olma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

quote:

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    toplam 19,5 gün

genel toplam
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

Hesaplamaların çok yanlış kardeş, öğretmenlerin sana toplamayı falan öğretmiş ama

o saydığın cumartesi, pazarların tatil olduğu zamanlara denk gelebileceğini senin zakanla bulman gerekirdi

(yani 23 Nisan Cumartesi ye gelse sen onu hem normal tatilde hemde cumartesi pazar tatilinde sayarsın)

Ayrıca 23 Nisan ve 19 Mayısta 2 gün tatildir 1 gün değil sallama yapmadan ciddi bir araştırma bekliyoruz senden

o zaman ben bir hesap yapayım

bir dönem 18 hafta --2 dönem 36 hafta

resmi tatillerin hafta sonuna geleni de var hafta içine geleni de, 9 gün bayram tatilide olabiliyor 2 gün de
    ortalama senede 1 haftada 36 haftanın 1 haftası resmi tatil olsun
    toplam 35 hafta derse girilsin

30 saat derse giren öğretmen de var 15 saat giren de ortalama 22 dersek,
    22 (haftalık girilen ders saati) X 35 (toplam hafta sayısı) =770 saat

770/8= 96.25 gün (8 saat çalışmayı 1 gün kabul edelim)

2 hafta okul açılmadan 2 hafta da okul kapanınca 4 hafta sabah 9-10 da okula gidip 12 de geri dönüyorlar
    hadi biz günde 4 saatten her 2 günü de 1 iş günü sayalım
    4 haftada 20 iş günü 20/2 = 10

96,25+10=106,25

adam yılda 6 günde sevk rapor falan alsın

yani ortalama yaklaşık günde 8 saat mesai hesabına göre 100 gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkmania -- 22 Eylül 2011; 9:39:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZelHaS

Öğretmenlik her ne kadar rahat bir meslek olsada sonuçta kutsal bir meslektir.Unutmayalım ki burada olumlu veya olumsuz her ne yazıyorsak anamızın karnında öğrenmedik yazı yazmasını veya okumasını.Ne demişler bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.

Alıntıları Göster
    Öyle demeyin o kişinin sorumluluğu çok büyük neden derseniz düşünün bir öğretmen konuyu es geçti o öğrenciler konudan geri kaldı ve sınavda yapamadı diğer öğretmenler işledi ve diğer öğrenciler yaptı.VEBALİ ÇOK BÜYÜK....

• quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Öyle demeyin o kişinin sorumluluğu çok büyük neden derseniz düşünün bir öğretmen konuyu es geçti o öğrenciler konudan geri kaldı ve sınavda yapamadı diğer öğretmenler işledi ve diğer öğrenciler yaptı.VEBALİ ÇOK BÜYÜK....

ya yaptıkları görevin önemi ya da vebaline diyecek sözümüz yok ama keşke bütün öğretmenlerimiz bunun farkında olsa
    ben lisedeyken 3 yıl ingilizce dersinde hiçbirşey görmedim mesela o zaman bizim de işimize geliyordu aa ne kadar iyi hoca ders işlemiyor diyouk
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

quote:

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    toplam 19,5 gün

genel toplam
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

sevgili kardeşim yazıma bak bakalım bunlar kesin veya tam değerlerdir diye bi ibare var mı?

bede biliyorum ama tatillerin cumartesi veya pazara da denkgelebileceğini,hadi 10 cumartesi pazarda senin dediğin gibi tatillere denkgelsin.

şimdi rahatladın mı?

bak öğretmenler 10 gün daha fazla çalışıyor?

benim amacım gerçekleri ortaya çıkarmak.

ortaya çıkıpta şöyle çalışıyoruz diye kimse milleti kandırmasın

• quote:

Öğretmenlik her ne kadar rahat bir meslek olsada sonuçta kutsal bir meslektir.Unutmayalım ki burada olumlu veya olumsuz her ne yazıyorsak anamızın karnında öğrenmedik yazı yazmasını veya okumasını.Ne demişler bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.

Alıntıları Göster
    Tipik bilgi kaynağının mabadı olan toplum bireyleriyle yaşıyoruz. Bir ton seminere katılıyorlar 1,5 aya kadar düşüyor yaptıkları tatil bir baştan bir sondan kırpıyorlar. Hem de öğretmen ulan bunlar senden olma insanı gün boyunca senden fazla görüyorlar ve üstelik hem teknik eğitm vermekle hem de iyi bir insan olması emek sarfediyorlar aldıkları maaşlar(özel okul ve özel ders verenleri hariç tutuyorum) 1500 tl yi geçmiyor oturup iddaa oynasan 1 ay düzenli o kadar kazanırsın hadi onu geçtim 1 tane bile sınıfından öğrenci ayartsa özel ders için aylık 300 tl ek gelir demek ama çoğusu böyle yolları tercih etmiyorlar bir de üstüne 3, ay ki abartı, tatilleri batıyor insanlara. Türkiye topraklarında, eğer ben bir Türk ırkından isem, bu zihniyette böyle şeylerin battığı insanlar ancak haset,kan emici haşerat ırkındandır. Al sana tertemiz ırkçılık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TennesseeZ -- 22 Eylül 2011; 10:48:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TennesseeZ

Tipik bilgi kaynağının mabadı olan toplum bireyleriyle yaşıyoruz. Bir ton seminere katılıyorlar 1,5 aya kadar düşüyor yaptıkları tatil bir baştan bir sondan kırpıyorlar. Hem de öğretmen ulan bunlar senden olma insanı gün boyunca senden fazla görüyorlar ve üstelik hem teknik eğitm vermekle hem de iyi bir insan olması emek sarfediyorlar aldıkları maaşlar(özel okul ve özel ders verenleri hariç tutuyorum) 1500 tl yi geçmiyor oturup iddaa oynasan 1 ay düzenli o kadar kazanırsın hadi onu geçtim 1 tane bile sınıfından öğrenci ayartsa özel ders için aylık 300 tl ek gelir demek ama çoğusu böyle yolları tercih etmiyorlar bir de üstüne 3, ay ki abartı, tatilleri batıyor insanlara. Türkiye topraklarında, eğer ben bir Türk ırkından isem, bu zihniyette böyle şeylerin battığı insanlar ancak haset,kan emici haşerat ırkındandır. Al sana tertemiz ırkçılık

Alıntıları Göster
    Ergenleri mutlu etmenin yolu : öğretmenlik denen mesleğini kaldırıp okulları kapatacaksın. Böylece kendileri komple yatışa geçebilecekler

• quote:

tercih etmiyorlar mı? ya öğretmen değilim ama çok fazla sayıda öğretmen tanıdığım var ve içlerinde özel ders fırsatı bulup da kabul etmeyecek kimse yok

• quote:

yılbaşı 1
    23nisan 1
    1mayıs 1
    19mayıs 1
    30ağustos 1
    ramazan byramı 3,5
    29ekim 1
    toplam 19,5 gün

genel toplam
    resmi tatiller 19,5
    cumartesi pazarlar 92
    yıllık izin 30
    mazeret izni 10
    rapor ??

Öğretmenler yatmıyor diyenlere gazoz kapağı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkmania

quote:

tercih etmiyorlar mı? ya öğretmen değilim ama çok fazla sayıda öğretmen tanıdığım var ve içlerinde özel ders fırsatı bulup da kabul etmeyecek kimse yok

Peki itiraf ediyorum. Bizzat babam var böyle davranan. Özel ders vermeyi kesinlikle reddetti yıllarca. Ama geliri az da olmadı. Helal-haram işine takıntılı bir insandır kendisi. Gerisini de karıştırma fazla

• quote:

Alıntıları Göster
    Öğretmenlerin atanma sorunu var eyvallah ama görevdekiler için konuşacak olursak tatil süreleri çok uzun, bunu kabul etmeliler bir kere. Yazları iki ay tatil yapıyorlar. Dönem ortasında on beş gün. Ayrıca günde kırk dakikadan altı ders yapıyorlar yani dört saat çalışıyorlar. Memurlar yedi saat çalışıyor.

• Ben bir gun egitim sorunlari icin yurudukleri.i gormedim varsa yoksa atanamadik bizi atayin ...amacne yukarda yaziyor zaten ayrica her ogretmenligi bitiren devletemuru olacak beklentisi sadece ogretmenlerde var diger okuyanlar adam degil nede olsa dunyada hangi meslek gurubu sizin kadar yatip maas aliyor .
  • quote:

Alıntıları Göster
    Len benim babam polis yılda 20 gün izini var.Bunun zorluğunu görünce öğretmenlik yazdım bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CCC610F8A

Len benim babam polis yılda 20 gün izini var.Bunun zorluğunu görünce öğretmenlik yazdım bende

Alıntıları Göster
    lan biz de okuyoruz anamızdan babamızdan çok öğretmenleri görüyoruz, biz de kötü not aldık biz de dersten kaldık bize de hoca taktı, biz de sınavlardan çıkıp öğretmenlere sövdük.

şimdi gelip niye öğretmenler çok çalışıyor diye savunuyorum anlamadım, öğretmen de olmucam. ben objektif bakamıyorum beyler öğretmenler beynimi yıkamış.

edit: liseli olmadığım için savunuyomuşum beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcardle -- 22 Eylül 2011; 12:56:42 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.