Şimdi Ara

Öğretmenlik bölümlerine olan önyargı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla branşa ve öğretmene göre değişir diye düşünüyorum. Benim İngilizce öğretmenim hem lisede devlet okulundaydi hem bir sürü özel ders veriyordu (lise öğrencileri, YDS öğrencileri ve ilkokul hatta 4-5 yaşındaki çocuklara bile küçük bir Karadeniz ilçesinde ders veriyordu) hem de kursa derse gidiyordu. Tahminimce bu adam okul zamanı 25k+ para alıyordur belki 30k alıyordur. Eşi de öğretmendi.

Lisans mezunu kaç farklı meslek grubu bu parayı kazanıyordur? Öte yandan bir felsefe öğretmeni ise şu an sadece devletten maaş alır çünkü özel ders vs. imkanı yoktur o da tecrübeli ise max. 15k

Bi de hafta sonu tatili, resmî gün ve bayram tatili, ara tatiller, sömestr tatili ve yazın iki ay tatil var. Hem de mesela bazen okuldaki derslerinin fazla olmadığı günlerde ders bitimi çıkıp gitme imkanı da var.

Ben de bahsettiğim hocamdan etkilenerek İngilizce Öğretmenliği yazdım yoksa mütercim tercümanlik düşünüyordum. Ataması da iyi

İngilizce, matematik, okul öncesi, sınıf öğretmenliği ve özel eğitim atamaları iyi diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aocicek kullanıcısına yanıt
    Hocam neden son iki yıldır, bence aşağıya doğru gidiş ve bu gidişin düzelmeyeceği çok önceden belliydi. E bunları bilerek neden öğretmenlik yazdınız diyebilirsiniz. Ben anlatmayı gerçekten çok ama çok seviyorum. Diksiyonuma, hitabetime oldukça güveniyorum. Bireysel olarak bir şeyler yapabilirim diye bu yola girdim, bakalım hayırlısı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilerde her şey daha güzel olur umarım.mesleğimizi hakettiğimiz özlük haklarımız ile birlikte yapabileceğimiz günler.Hakkımızda hayırlısı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aocicek kullanıcısına yanıt
    Bu şartlar devam ettiği sürece hiçbir özlük hakkı kendiliğinden birilerinin lütfu ile bize bahşedilmeyecek. Bunun en büyük ve en yakın örneği doktorların istikrarlı bir şekilde greve gidip maaş zammını almalarıdır. Öğretmenler bir olmadıkça hiçbir şey değişmeyecek. Ki böyle bir yoksulluk ve ucuz iş gücü ülkesinde bu imkansız bir olay. Anca seçimden seçime kariyer basamakları gibi uydurma şeylerle ek ücret verirlerse verirler ki onu da 10 yıllık öğretmen alabilecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.