Şimdi Ara

OGS ALMAK MI MANTIKLI HGS Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
16.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Dediğiniz ogs nin olayı... Cihaz almak, kredi kartına bağlatmak vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eser2244 E kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hala satışta olduğunu biliyorum ancak OGS'nin kaldırılacağı, bütün araçların HGS'ye kaydedileceğini okumuştum bir haberde. Doğru mudur bilemem ama umarım olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

Arkadaş bugün teslim aldı kurye ile yanlış bilgi vermeyelim

Kaldırıldı diye duymuştum.

• Az önce kurye ile T. İş Bankası OGS cihazım elime ulaştı, geçen hafta cuma günü (21 Ağustos) başvurmuştum internet şubesinden bugün teslim aldım

Bundan önce de 4 sene boyunca Garanti'nin OGS cihazını kullandım, hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kredi kartına bağlayarak da belirli bir limitin altına düşmesi halinde belirleyeceğiniz otomatik yükleme tutarını anında cihaza aktarabiliyorsunuz.

HGS'yi hiç kullanmadım; ama sanki sahipleri daha çok sorun yaşıyor gibi bir izlenimim var. Yanlış da olabilir elbette. Bir de OGS gişeleri eskiye nazaran artık daha boş, bu da tercih sebebi olabilir.

Geçişlerin okunması anlamında da OGS bildiğim kadarıyla daha avantajlı. Asla tavsiye etmemekle birlikte, istediğiniz süratte geçseniz dahi okuyor OGS gişeleri; ancak HGS'de durum böyle değil. Sonrasında telafi edilebilse de uğraştırıyor sanırım.

• ben hgs kullanıyorum hatta cama bile yapıştırmadım. vesikalık fotoğraf kılıfının içine yerleştirdim, gişeden geçerken kol dayamada çıkarıp cama yaklaştırıyorum ve her seferde okuyor. herhangi bir sıkıntı da yaşamadım. hgs'yi banka hesabına bağladım, 15 TL altına düşünce otomatik 15 TL yükleyip tamamlıyor hesabı. şahsi aracın için ise o kadar tatava ile ogs-hgs muhabbetine gerek yok.

ama ogs gişelerinin sayısı ve konumları kadar saçma bir iş yok! karayollarının acizliği ve kafasızlığı...
  • Hgs ile ogs'den gecseniz bile hgs'de bakiye varsa sorun olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardkraft

İkisi arasında fark var mıdır ? Hangisi mantıklı arkadaşlar ?

OGS sıkıntısızdır. Okumamazlık yapmaz. Tek dikkat etmeniz gereken hesapta para olmasıdır. HGS, OGS kadar rahat çalışmaz, Hava sıcak olur okumaz, yağmurlu olur okumaz, kar olur okumaz, çamur olur okumaz, canı sıkılır okumaz.
  • HGS etiketten okuma yağmıyor sadece. Görüntü işleme ile plaka üzerinden de aracı tanımlıyor. Bu yüzden HGS'nin okumaması için öndeki araca çok yakın geçmeniz dışında bir ihtimal yok. Onlarca kez geçiş yaptım sadece 1 sefer otobana giriş yaparken okumadı, onda da öndeki çok yakındım. Girişte okumamasına rağmen 2.25 TL kesti. Normal ücret 1.80 TL'ydi. Yani en uzun mesafe çarpı 10 gibi bir durum yok okumasa bile. Sadece hesapta bakiye yoksa kaçak geçiş sayıyor o zaman o otobandaki en uzun mesafe ücreti x 11 ücret kesiyor. Onu da 1 hafta içinde düzelttirebiliyorsunuz. Ayrıca hesabınıza bağlatıp bakiye bulunmama ihtimalini ortadan kaldırabiliyorsunuz. HGS'nin kötü bir yanı yok yani korkmayın.
  • HGS müşteri hizmetlerini arayıp duzelttirme yaptırmaktan gına geldi. Ceza duzelttirmesi yaptırmak için kgm müşteri hizmetlerinde tamı tamına 47 dakika sıra bekledim.
    Hgs yüzünden telefon tarifemdeki dakikalar ayın ortasında bitti gitti.
    Hgs nin Allah belasını versin.
    Iş bankası internet şubesinden OGS aldım, kimseye HGS yi tavsiye etmem.

• hgs kullanmak elbette biraz takip gerektiriyor. şayet ptt den alırsanız birebir takip etmeniz telefona gelen mesajlara göre derhal dolum yapılması gerekli.

bankadan hgs alıp kredi kartına otomatik dolum talimatı verirseniz tadından yenmez. ben internet bankacılığından kolayca takip edebiliyorum. garanti bankası 15 tl nin altına limit düştüğünde otomatik olarak kredi kartımdan 15 tl daha yükleme yapıyor. böylece ptt de sıra bekleme derdinden ve sürekli ptt ye gidip durmaktan kurtulmuş oluyorum. malum ptt den dahi olsa 7 gün kaçak geçiş süresinden sonra dolum yapıldığında ceza geliyor. bakiyem 15 tl altına asla düşmüyor böylece de asla ceza yememiş oluyorum. ayrıca bankadan plaka kontrolü veya değişikliği yapmak da mümkün. yükleme limitini de kendiniz artırıp azaltabiliyorsunuz. benim limitim 15 tl bence çok makul bir limit ve hgs den hiç bir zaman ceza yemedim. sürekli köprü otoban gidip geliyorum.

ogs deki tek avantaj ogs gişelerinde sıra olmuyor. böylece hızlı şekilde ogs den geçmek mümkün. ama hgs ile ogs gişeleri birleşince bu sorun da ortadan kalkmış olacak...

• OGS candır, HGS gişelerinde sıra olurken siz en sol şeritten geçip gidersiniz.
    Eski aracımda da OGS (Ziraat Bnk.) vardı, 2 ay önce yeni aldığım aracıma da OGS (Denizbank) aldım.
    OGS satılmıyor diye bir durum söz konusu değil.
  • 2. köprüye modern 2 cihazı da ortak okuyan aletler koymuşken Boğaziçi'ne ve diğer otoyollara neden hala bu sistemi getirmezler anlamak mümkün değil. Yollar genişleyip daraldıkça trafik oluyor. Sabit hızla gidilse sıkıntı biraz azalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

OGS candır, HGS gişelerinde sıra olurken siz en sol şeritten geçip gidersiniz.
    Eski aracımda da OGS (Ziraat Bnk.) vardı, 2 ay önce yeni aldığım aracıma da OGS (Denizbank) aldım.
    OGS satılmıyor diye bir durum söz konusu değil.

ogs nin maliyeti nedir?
  • aynı değilmi ?
  • İkisi de değil ..özellikle 1. köprü için, devletin 40 yıl önce sarfettiği ''borç bitince geçiş bedava olacak'' lafına binaen BEDAVA geçmek istiyoruz.
  • Hgs alacaktım fakat burayı okuyunca ogs aldım. İşbankası şubelerinde ogs var fakat hgs etiketi 15 lira iken ogs cihazı 40 lira...

• bLooP B kullanıcısına yanıt
    Siz Hgs kullanıyorsunuz diye bütün gişeleri hgs yapsınlar isterseniz ? Sayıca hgs gişe olarak zaten fazla bizde mi bekliyelim ne istiyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak be -- 30 Mart 2016; 16:29:43 >
  • Hgs de şöyle bir sıkıntım oldu etiketi Vakıfbank'tan almıştım sisteme bilgileri giren kişi kayıt yaparken telefonumun son rakamını 9 yerine 3 girmiş bir süre kullandıktan sonra numaranın yanlış girildiğini farkedince müşteri hizmetlerini aradım bankadan aldığınız için banka halledecek dediler birkaç defa bankaya gittim hesap bilgilerinde telefonun hatalı olduğunun fotoğrafını çekip mail atmamıza rağmen sorun giderildi diye bankadaki görevliye yanıt veriliyor e devletten bakıyorum yine düzelmemiş Hgs etiketi kartı alırken bankadan bilgilerinizi tekrar okutturun görevliye sonra sıkıntı çıkmasın. Allahtan e devletten geçiş bilgileri kontrol edilebiliyor ama bir telefon numarası düzeltmeyi yapamadılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.