Şimdi Ara

Okçuluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Benim okçuluk ve tavşan avı ile ilgili birkaç sorum olacaktı.http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=65
    Bunlara sahibim ve birkaç soru sormak istiyorum;
    1-Bu yay ile tavşan avına çıkılır mı?
    2-Bu oklar ile tavşan avına çıkılır mı?
    3-Tavşan avı için oklar ne tür olmalıdır?
    Bu 3 sorunun cevabını verirseniz çok sevinirim. Saygılar..

• Ne tavşanı bu okla gergedan bile avlanır şaka bir yana oklardan anlamam ama okçuluk becerin varmı hemde hareket eden bir nesneyi vurabilecek kadar.kusura bakma senin sorunla pek alakalı olmadı ama okçuluk her zaman dikkatimi çekmiştir.
  • sorun okta değil,sorun tavşanda.
    yabani tavşanı bulmak çok zor,vurmak ayrı zor.tavşanın gözüne ışık tutacaksın,o zaman hareket edemezler öyle vuracaksın.
    çok küçük, bulması zor, vurması zor.
    kuş falan vurmaya çalış bence
  • Arkadaşlar tavşanı bulmak sorun değil, köyde çok var. Nişan olayı da kolay onu da halledebilirim, fazla kişiyiz yani birisi ışık tutar ben avlarım. Benim merak ettiğim bu okla avlanır mı, avlanmazsa ne tür oklarla avlanır??
  • Yalnız benim kullandığım oklar oradaki mor oklar değil.http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=8 bunlardan kullanıyorum ben.
  • okla avlarsın tabi. avcılık için çok keskin ok uçları satılıyor. ama spor olarak yapın hayvanları vurmayın. sonra nesli tükenecek ah vah diyeceğiz.
  • Fırsat buldukca okçuluk sporu ile ilgileniyorum bu konuda lisansım var.Hiç şüphe götürmeyen bir gerçek varki tavşan avlamak özellikle okla ve hareketli ise çook zor ama imkansız değil uzun çalışmalar sonucunda olur.Av için makaralı yaylar kullanılır bunun sebebi yayı tam çektiğinizde uyguladığı germe kuvveti %70 düşer daha uzun süreli yayı çekili tutmanızı sağlar sizin kullandığınız bu yayı gerdikce çekme kuvveti artar yorulur ve daha kısa sürede hedef alıp bırakmanız gerekir makaralı bir yayı 40 saniye tutarsanız bu süre sizin yayınızda 15 saniye yada kuvvetinize göre daha az olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fugu

okla avlarsın tabi. avcılık için çok keskin ok uçları satılıyor. ama spor olarak yapın hayvanları vurmayın. sonra nesli tükenecek ah vah diyeceğiz.

Bildigim kadarıyla tavsan kus gibi hayvanları avlamak için sivri degil küt uçlar kullanılır. yoksa geriye yiyecek bişey kalmıyor zaten.
  • Okla tavşan vurulabilir ama zor olur.Hem hızlı koşarlar hemde küçük olurlar yni pekde değilde.hem biraz pahalı bi yay ister makaralı denilen 1000 tlden fazla kaliteli olması lazım ama domuz ayı bile vurulur.makaralı yay avda avantaj sağlar.
  • Eger yay ucuz sağlam - güçlüsünü almak istiyorsanız buyrun burdan bakın..

http://forum.donanimhaber.com/m_88644778/f_//tm.htm#88644778
    http://forum.donanimhaber.com/m_88641453/f_//tm.htm#88641453

@ErkanAlbayrak
    @onur373
    @showboy_06
    @shakir@
    @fugu
    @Sahingoz

• Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, hepsini tek tek değerlendiriyorum.
  • arkadaslar sizce okculuk icin baslangicta nr kadar para lazim bi soletin klube katilacam acil cevap bide kulupte makarali olurma olursa fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavşanı yakından vuracaksan flu flu ok lazım ki ok hayvanı ziyan etmesin. Fazla yakın değilsen parçalamayacak temrenli bir ok lazım. Ama her halükarda çok hızlı ve iyi atış yapman lazım. Işık tut falan demişler ama tutma. Avcılığın da adabı vardır. Ortaçağda fener mi tutuyorlardı? Hareketliyken vurabiliyorsan vur.
  • OKÇULUK MALZEMELERİNDE EN UYGUN FİYATLARLA VE KALİTEMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ.

www.bvesport.com

www.vedaterbay.com
  • selamlar bende bir tane makaralı yay var bunun kirişlerini nasıl takabilirim? Okçuluk
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhözgür

selamlar bende bir tane makaralı yay var bunun kirişlerini nasıl takabilirim? Okçuluk

önce kirişi düzgün bi şekilde tak sonra ayrı olan parçayı vidayla tutturup yavaş yavaş tornavidayla sık anlamadığın yer olursa yaz yardımcı olmaya çalışayım

• antonidas kullanıcısına yanıt
    Önce avın kendisine saygımız olmalı,hayvanın gözüne bilmem kaç watt lık ışık tutup şoka girmesini sağlayarak avlamak,hiç etik bişey değil ve av suçudur.

Saygılar
  • tavşan ararken ayı denk gelirse
  • Merhaba,

Okçuluğa ezelden beri hep merakım vardı ama bir türlü başlayamadım bazı sebeplerden ötürü. Şimdi bir başlangıç yapmak istiyorum internette birçok model yay bulunmakta. Gözüme çarpan bir modeli aşağıda paylaşacağım. Bu yay ile amacım nişan antrenmanı (çuval, teneke, vb.) sizce işimi görür mü? yada başka önerisi olan var mı?

Ek Archery Research Kirupira Makaralı Ok Yay Seti 20 Lbs

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.
  • okla ormana girilmez
    tavsan kovalarsan ahı tutar
    bır bakmıssın domuz cıkar
    sen kacarsın o kovalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.