Şimdi Ara

Okçuluk ile ilgilenen yok mu hiç (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
3
Favori
6.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Didakt1k

Arkadaşlar, civarımda okçuluk kursu yok. Kurs olmadan öğrenmemin imkanı yok mu? Epey istekliyim.

Ya kurs dediğin yerlere ben de baktım. Demka Okçuluk Avcılar'a gittim. Adamlar bodrum kata yer yapmışlar. Kapıyı çaldım açan yok. Ciddiyetsiz yerler.

Sen al bir recurve yay ya da Türk Yayı. Bir de en basit oklardan al. Bol bol at. Ata ata öğrenirsin zaten. Kurslar hangi konuda alanda olursa olsun pek işe yaramazlar.

Birinin bana söylemesine lüzum yok nasıl ok atacağımı. Kanımda var zaten. Öğretilmeye ihtiyacım yok. Kendi kendime öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Arkadaşlar, civarımda okçuluk kursu yok. Kurs olmadan öğrenmemin imkanı yok mu? Epey istekliyim.

Ya kurs dediğin yerlere ben de baktım. Demka Okçuluk Avcılar'a gittim. Adamlar bodrum kata yer yapmışlar. Kapıyı çaldım açan yok. Ciddiyetsiz yerler.

Sen al bir recurve yay ya da Türk Yayı. Bir de en basit oklardan al. Bol bol at. Ata ata öğrenirsin zaten. Kurslar hangi konuda alanda olursa olsun pek işe yaramazlar.

Birinin bana söylemesine lüzum yok nasıl ok atacağımı. Kanımda var zaten. Öğretilmeye ihtiyacım yok. Kendi kendime öğrendim.

kendi kendimize bu işi başarabiliriz yani? Moralim duzeldi biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ✡

quote:

quote:

Bilgim yok bu konularda fakat kendi kendine istedikten sonra başaramayacağın iş olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ✡

quote:

quote:

Valla dediğim gibi ata ata öğrendim. Günde arka arkaya hiç durmadan elli atış yapabiliyorum. Tabii elli atış çok değil ama daha fazlasını denemedim henüz. Fazla geniş yerim olmadığı için en çok on iki metreden atabiliyorum ve istediğim noktayı da genellikle her üç atışın ikisinde vuruyorum. O yarışmalarda falan kullanılan envai çeşit alet takılı olan profesyonel yaylarla zannedersem vurmamak imkansız. Ama arkadaşın da dediği gibi hangi iş olursa olsun kendine inanıp azmettikten sonra başaramayacağın iş yok.

Ekleme: Ayrıca inan bana ok atmanın ayrı bir zevki var. Mermi atarken de müthiş rahatlarım ama bu acayip bir his. Çok feci rahatlama yapıyor insanda(tabii kaslarını ısıtıp da başlarsan ok atmaya).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 23 Haziran 2013; 15:43:00 >

• Ben günde ortalama 200 atardım. Her ne kadar pro da olsan pro malzemeler de kullansan iş alette değil, işi kafada bitiriyorsun. Yarışma pisikolojini iyi ayarlayabilirsen kaslarına hükmedebiliyorsun, ancak pisikolojin bozuksa kasların seni idare ediyor. :=) valla çok zevk alarak yaptığım spordu malesef bırakmak zorunda kaldım. keşke 100 m bahçeli evim olsaydı, hergün antrenman yapardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Ben günde ortalama 200 atardım. Her ne kadar pro da olsan pro malzemeler de kullansan iş alette değil, işi kafada bitiriyorsun. Yarışma pisikolojini iyi ayarlayabilirsen kaslarına hükmedebiliyorsun, ancak pisikolojin bozuksa kasların seni idare ediyor. :=) valla çok zevk alarak yaptığım spordu malesef bırakmak zorunda kaldım. keşke 100 m bahçeli evim olsaydı, hergün antrenman yapardım.

Valla elliden fazla atmayı denemedim dediğim gibi profesyonel de değilim sonuçta. Normal evimde 12m. atış uzaklığım var. Yazlığımda da 25-30m. atış yapabilirim ama maalesef hedefi ıskaladığım an her hangi bir eve ya da yoldan geçen bir kişiye de denk gelebilir. O yüzden 12m.den devam ediyoruz her gün bakalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: devilucifer85

Ben günde ortalama 200 atardım. Her ne kadar pro da olsan pro malzemeler de kullansan iş alette değil, işi kafada bitiriyorsun. Yarışma pisikolojini iyi ayarlayabilirsen kaslarına hükmedebiliyorsun, ancak pisikolojin bozuksa kasların seni idare ediyor. :=) valla çok zevk alarak yaptığım spordu malesef bırakmak zorunda kaldım. keşke 100 m bahçeli evim olsaydı, hergün antrenman yapardım.

Valla elliden fazla atmayı denemedim dediğim gibi profesyonel de değilim sonuçta. Normal evimde 12m. atış uzaklığım var. Yazlığımda da 25-30m. atış yapabilirim ama maalesef hedefi ıskaladığım an her hangi bir eve ya da yoldan geçen bir kişiye de denk gelebilir. O yüzden 12m.den devam ediyoruz her gün bakalım.

Pro da olsan kaçırabilirsin binde bir. O yüzden hedefinizin arkasına ok geçirmeyen perde çekiniz. Fayda var. Hem okunuz da zarar görmez.

• Çok saçma şeyler yazılmış

1. E-Nazmi nin dediği gibi en ucuz ok almak kadar saçma bir şey duymadım hayatımda böyle bir şey yapmayın.
    2. Düşündüğünüzden çok çok çok daha fazla şey etki ediyor bu sporda atışı . Hele yay veya ok alırken çok iyi araştırmanız lazım , yayın draw weight ını seçtiniz diyelim ona göre okun ağırlığı değişecek , okun uzunluğu size göre değişecek , okun spini seçilecek , yayın ipinin tipi ve kaç kat olacağı değişecek vs vs vs .
    3. Kendim öğrenirim diye düşünüyorsanız en azından çok fazla video izleyip araştırmanız lazım , ayak durumu nasıl olur , vücut nasıl durur , ip nerelere çekilir , yay nasıl tutulmalıdır ,parmakların durumu nasıl olmalıdır , bırakışta( ki bu en önemli kısımdır ) yayın durumu nedir bırakış eli nasıl bir hareket yapmalıdır
    4. Doğası gereği tehlikeli bir spordur , hele yüksek çekiş gücü gerektiren yaylarda şaşıracağınız şekilde canınızı en çok yakan şey ip olur , yeni başlayan biri kesinlikle kolluk almalıdır , gene aynı şekilde yayına göre değişmek üzere tetik kullanılmıyorsa kesinlike parmaklık veya eldiven alınmalıdır. Bana bir şey olmaz diyip bunları almazsanız parmaklarınız su toplar , yayı tutan kolunuzda mosmor olur. (Uzun süre kolluksuz alışmaya çalışmama rağmen en ufak dikkatsizlikte sadece tek seferde bile kolumu mosmor yapıyordu). Yayın kırılmasından o kadar korkmayın, kötü olmayan bir yayın ve düzgün saklanan (güneşte veya rutubetli yerlerde bırakılmayan ) kırılması çok nadir rastlanan bir durumdur , kırılsada ileri doğru kırılır kafanıza çarpmaz , sadece parçaların gözünüze gelebilmesi tehlikelidir.
    5. Malzemelerini bilmediğiniz insanlarla kendinizi karşılaştırmayın .
    6. Başlangıçta yüksek draw weight ı olan yaylarla başlamayın , ben çekerim diyip 70lbs yay almaya kalkarsanız yayı çekemediğiniz gibi kendinizide sakatlarsınız. (Senelerce spor yapmama güvenip ki buna dağcılık gibi çok ağır sporlar dahil , 50lbs yay ile başlamıştım alışmam 2 haftamı aldı , zerre kadar zevk alamadım , profesyonellerin çoğu da erkeklerde 36 veya 42 lbs kullanır)
    7. Yabancı forumlardan inanılmaz şeyler öğrenebilirsiniz özellikle ingiliz forumlarında çok güzel sohbetler oluyor , sık sık uğrayın ve sorularınızı oraya sorun .
    8. Yayına göre değişmekle beraber , başlangıçta ıskalamanız dahilinde okunuzun hemen kırılmaması için tahta ok almayın , karbon oklar da çok hafif olduğundan aliminyum oklar yerinde bir seçenek olur.
    9. İlk yay tipinizi seçin makaralı mı , olimpik mi, longbow mu , vs vs ona göre malzemelerinizi seçmeye başlayın .
    10. Etrafınızda kurs varsa kursa gidin, yoksa aynanın önünde ve kendinizi video ya çekerek çalışın . Okçuların yaptığı egzersizleri öğrenin belki hayatınızda hiç çalıştırmadığınız kasları çalıştıracaksınız , yapılı olmanıza güvenmeyin o yüzden .
    11. Makaralı yaylarda belli bir çekiş yaptıktan sonra yayın uyguladığı kuvvet çok fazla azalır o yüzden isabet oranları daha yüksektir , illaki ben çok fazla beklemeden , attımı vurmak istiyorum diyorsanız daha mantıklı bir tercih olur, kendinizi fazla geliştirmeyi beklemeyin. Daha çok av da kullanılır.
    12. Hızlı atış için geleneksel türk okçuluğu idealdir. 3 ok havada tutasıya kadar geliştirin kendinizi.

• arkadaşlar bende okçuluğa başlamak istiyorum ama nasıl bi yay alacağımı bilmiyorum 20 yaşındayım
    urun.gittigidiyor.com/spor/initech-ok-ve-yay-seti-sag-ceken-tasima-cantasi-89684638
    bunun benzeri bi ok almak istiyorum bide oku ata bilme mesafemiz tamamen bana mı bağlı yoksa tamamen yayın kalitesine mi bağlıdır ? ben ok ile 20-30 mt falan atabilmek istiyorum bu ok işe yarar mı ? Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler
  • Ben çok uzun zamandır okçulukla ilgileniyorum ve artık bu işi öğrenmek istiyorum yaşadığım şehirde kurs yok ve nerden nasıl bir ok almalıyım bana yardımcı olurmusunuz ?
  • internette çeşitli sitelerden iletişime geçip alabilirsiniz. teknik destek de veriyorlar.
  • Birkaç haftaya başlıyorum. An ve an tecrübelerimi, öğrendiklerimi paylaşacağım burdan çok heyecanlıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Birkaç haftaya başlıyorum. An ve an tecrübelerimi, öğrendiklerimi paylaşacağım burdan çok heyecanlıyım.

Sonuç nedir?
  • Başlayalı 2 ay oldu, epey keyif alıyorum. İlkbaharda Antalya' daki turnuvaya katılmayı planlıyorum ancak yayım yok :))
  • İçinizde sakaryada ikamet eden varmı ?

Bende biraz heves ettim, bi kursa gitmek istedim ama sakaryada okçuluk eğitimi veren bi kurs bulamadım :!
    20 - 30 mt genişliğinde bi bahçem var, antreman yapmak için uygun galiba.
    Ama en azından malzeme seçiminde yardım etmeleri için bi kursa gitmek istiyorum.
    Online alışveriş sitelerinden yardım alabilirsiniz demişsiniz ama, sonuçta bi dayanak noktam olmadığı için insanlar ne dese doğru kabul etmek zorunda kalcam.
    Yazılı kaynakta aradım ama bulamadım. Ör: Okçuluğun temelleri, vb..
  • gencler istanbul avrupa yakasında kurs varmı ?
  • Eger yay ucuz sağlam - güçlüsünü almak istiyorsanız buyrun burdan bakın....

http://forum.donanimhaber.com/m_88644778/f_//tm.htm#88644778
    http://forum.donanimhaber.com/m_88641453/f_//tm.htm#88641453

@Silent Guardian
    @Gamer98
    @Edeb'i Muamma
    @illeg4l
    @ekusaksiz
    @KendimiArıyorum
    @richardbozkurt
    @bosans
    @VGroove
    @dnz_clk93
    @strahd_von_zarovich
    @Epcing
    @kova yaşar
    @devilucifer85
    @4lara7
    @altnkrtl
    @Didakt1k
    @ScaryMovies08
    @altnkrtl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z162 -- 3 Mart 2014; 1:08:59 >

• Merhaba arkadaşlar bu yayı düşünüyorum tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
    http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=1068

Birde bu yayın amazonda fiyat daha uygun görünüyor. Aliexpresste bu ve diger markaların satıcıları çinden sahte olabilirmi
    http://www.amazon.com/PSE-Package-Break-Up-Infinity-29-Inch/dp/B00GI22VPQ/ref=sr_1_cc_1?s=aps&ie=UTF8&qid=1396106110&sr=1-1-catcorr&keywords=pse+surge

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.