Şimdi Ara

Oktavia alındı... 2.0 dizel tam otomatik insigna mı? 1.6 eHDİ yarı otomatik C5 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstad bence arabayı beğenmişseniz rengine kulak asmayın.Ama D segmente en çok siyah renk yakışıyor.Daha bir ağırlık ve heybet katıyor araca:)
  • evet beyaz yakışıyor...
  • Konuyu bağlayayım. Mevcut aracımı izine gelmezden evvel satmıştım.

Hiakeyesinide anlatmaya çalışayım. Dün yurtdışından izine geldim ve ara vermeden bayii ziyaretlerine başladım. İlk tercihim temiz 2.0 TDİ DSG 2.el passat idi ama güvenilir ve temiz bişe bulamadım.

2. tercih insigna idi pendik bayisiyle telefonda epey görüşmüştüm gelmezden evvel. 65.500 e beyaz aracım var demişti. Maalesef ben gelene kadar satılmış. Aracı sattığı için ve elinde araç olmadığı için telefondaki çok ilgili arkadaş dün sabah ilk iş uğradığım bayisinde hiç ilgi göstermedi. Ocakta gelecek araçlarım var ama günü belli değil fiyatta zamlı olacak dedi. İstanbul ve civarı bayileri aradığımda ellerinde araç olmadığını bazısı aralık sonu bazısı ocakta geliceğini söylediler. Hatta bir bayinin elinde vardı ama zam geldiğini söyledi. Bayi ismi sormayın hatırlamıyorum dün ve bugün o kadar bayi gezip araç baktığım için allak bullak oldum desem yeridir.

Neyse dün inigniadan ümit kesip öğleden sonra 3. seçeneğim için C5 bayisini ziyaret ettim. Beyaz ve sunroof lu yarı otomatik sedefli beyaz aracı mevcutmuş en son 62.300 dedi. Başka istanbul bayiniz 61.000 e bırakıyor dedim elinde araç yoktur eğer ellerinde varsa 200 tl aşağısına ben bırakıcam dedi. Eve dönüp o bayiyi aradım adam kehem kühüm ben bakayım 15 dakika sonra size döneyim dedi. Neyse 15 daika değil ama yaklaşık 2 saat sonra aradı ve maalesef araç yok elimde dedi. Bende teşekkür edip kapadım. C5 halen kuvvetli adayım olarak duruyordu ama kafamda yarı otomatik 6r şanzıman ile ilgili soru işaretide duruyordu tabii. Dünü bu şekilde tamamladık.

Bugün sabah 4. seçeneğim oktaviaya balkmaya gittik hanımla. Geçen hafta yüce otoyu aramıştım 1.6 TDİ DSG ellerinde var olduğunu araç sıkıntısı olmadığını söylemişlerdi. Bayiye girdik içerdeki 7-8 aracın tamamına yakının üzerinde satılmıştır yazıyordu. Satıcı bayana sorduk maalesef ilgisiz bir şekilde oktavia ve süperb dizel otomatik bütün araçlarının satılmış olduğunu söyledi. Bu arada hanım süperbi çok beğendi ve bütçeyi epey aşmasına rağmen süperbi de seçenekler arasına ekledim. Oktaviaya sıraya yazalım şubata sıra yazıyoz gibi bir laf etti.

Öğleden sonra DOD ataşehire 2. el passat ve audilere bakmak üzere eve döndük.

Evde civardaki skoda bayilerine telefonda oktavia elegance 1.6 tdi dsg varmı diye sormaya başladım. bir iki bayide sadece ambiente donanım 1 er tane kaldığını öğrendim. İstanbuldan ümidi kesip izmiti aradım ve ilave donanımlı 1.6 tdi dsg beyaz 1 araç olduğunu söylediler. DOD a gitmeyi erteleyip öğleden sonra izmite gittik ve

Skoda Oktavia 1.6 TDİ DSG elegance + sunroof + bolero ekran + ön park sensörü+ bluetooth+içdenetimli alarm aracı aldım.

Bu kararımın sebebi ise 1 veya 2 yıl içinde çıkacak yeni araçları bekleyip bu arada vergisi düşük dizel otomatik bir araç kullanayım dedim. Beklediğim araçlar 508 ve hyundai sonata. Bu araçların özellikleri ve fiyatına baktıktan sonra, istediğim şekilde olmazsa bütçeyi yükselteceğim. Eğer o tarihe kadar çıkarsa 1.6 tdi dsg 105-140 beygir arası bir passat. 1.6 tdi multitronik Audi A4. Bunlar olazsada 2.0 TDİ DSG passat veya süperb.

Uzun oldu ama hikaye bu kadar.

Bu arada vw de de 2 bayiye uğradım bayilerde passat ve golf sadece benzinli manuel araçlar kalmış. Birçok markada ve bayide durum bu şekilde ve maşallah hepsinin satışları iyi olduğu için müşterilere karşıda ilgisizler gibime geldi. Bana öyle gelmiş olabilir tabiki. Ama ilginç yani bu kadar pahalı araçlar ne kadar kolay satılıyor anlayamadım nerdeyse bayilerde araç kalmamış desem yanılmam sanırım.

• hayırlı olsun yeni aracınız ne denirki c sınıf için bence biraz pahalıya gelmiştir ama dsg vites güzeldir rahat edersiniz..........
  • Teşşekkür ederim.

Bencede pahalı kesinlikle ama sonuçta en optimum faydayı bu araçta gördüm. Vergi avantajı, otomatik dizel dsg, sedan ve büyük bagaj, oldukça düşük yakıt tüketimi ve 1-2 yıl içinde D sınıfı bir araç alma kararım nedeniyle oktaviayı tercih ettim. Bu süre içinde yukarıda bahsettiğim passat ve A4 1.6 dizel otomatikleri bekleyeceğim. Bu araçlar çıkmazsada beyaz cam tavanlı passat variant veya süperb combi 2.0 tdi dsg almayı kafaya koydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzon61_66

Teşşekkür ederim.

Bencede pahalı kesinlikle ama sonuçta en optimum faydayı bu araçta gördüm. Vergi avantajı, otomatik dizel dsg, sedan ve büyük bagaj, oldukça düşük yakıt tüketimi ve 1-2 yıl içinde D sınıfı bir araç alma kararım nedeniyle oktaviayı tercih ettim. Bu süre içinde yukarıda bahsettiğim passat ve A4 1.6 dizel otomatikleri bekleyeceğim. Bu araçlar çıkmazsada beyaz cam tavanlı passat variant veya süperb combi 2.0 tdi dsg almayı kafaya koydum.

aracınız hayırlı olsun..güzel bir araç almışsınız.. ben 2-3 hafta önce tsi-dsg octavia test etmiştim gidişi ve sürüşü hoşuma gitmişti. bu arada eğer bir sakıncası yoksa kaça aldığınızı söyler misiniz?
  • İnsignia hem görünüş hemde sorunsuzluk konularında bana göre C5'in önünde duruyor.
    Not: Bu arada Octavia almışınız görmemişim hayırlı olsun... Bence fiyatına göre güzel seçim yapmışınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_vtec -- 26 Aralık 2010; 20:06:09 >
  • araciniz hayirli olsun. ben de ciddi ciddi octavia almayi dusunuyorum. jetta/octavia arasinda kesin tercih yapamadim. yeni jettanin gelmesini bekliyorum.. opsiyonlarla beraber araci kac tl'ye aldiniz acaba?
  • @trabzon61_66
    Hayırlı olsun aracınız.Bende de 2010 Octavia Elegance 1.6 Tdi var.İyi seçim yaptığınızı söyleyebilirim bu aracı 6 aydır kullanan biri olarak.
    Sormak istediğiniz bişeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Herkese teşekkür ederim. Allah herkese daha iyisini ve güzelini nasip etsin.

Aracı opsiyonlar dahil 56.000 TL ye aldım. Kavga dövüş!!! kauçuk paspas, koltuk koruma ve cam filmi yaptırtmayı hediye ettirdim. Boya korumada istedim ama sonuçta kimyasal bir işlem olduğunu ve boyanın orjinal verniğine istemedende olsa etki edeceğini söyleyerek tavsiye etmediler. Bende boya koruma yerine camlara film hediye aldım. 2 numara film yapıcaklar, 2 numaraya kadar trafiğin ve TÜV ün sorun çıkarmayacağını söylediler. 2 numara bana açık gibi geldi acaba 3 numara mı yaptırtsam diye düşünmekteyim. Yarın akşama kadar vaktim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

@trabzon61_66
    Hayırlı olsun aracınız.Bende de 2010 Octavia Elegance 1.6 Tdi var.İyi seçim yaptığınızı söyleyebilirim bu aracı 6 aydır kullanan biri olarak.

Teşekkürler.

Benim araçta ilave bolero ekran var sizde varmı. Varsa bu bolero ekranda neler yapılabilir. Mesela dvd film izlenebilirmi. Tv izlemek için birşeyler yapılabilirmi.

Ayrıca kış lastikleri taktırmak istiyorum. Servise aracı almadan direk taktırtsammı yoksa dışardan kendim alıpmı taktırtsam karar veremedim. Bayiye bahsettiğimde rot balans gibi biraz isteksiz konuştu. Ayrıca aracı izmitten alıyorum ve istanbulda oturuyorum. Şimdi lastikleri izmitte taktırsam sonra balanstı vs idi izmite gidip gelme olmasın diye istanbulda eve yakın bi yerdemi taktırsam diyorum kış lastiğini. Jantlar 17'' 4 kış lastiğini michelin marka nereden kaç paraya bulabilirim bilen varmı acaba.

• Cam filmi konusunda fikir verecek varmı arkadaşlar. hangi koyulukta yaptırmalıyım.
  • quote:

Cam filmi konusunda fikir verecek varmı arkadaşlar. hangi koyulukta yaptırmalıyım.

ön camlar 1 , arka camlar 2 numara bence.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

Cam filmi konusunda fikir verecek varmı arkadaşlar. hangi koyulukta yaptırmalıyım.

ön camlar 1 , arka camlar 2 numara bence.....

arka camlara 3 numara yaptırsam çok mu koyu olur. Trafik çok sorun çıkartırmı acaba.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

@trabzon61_66

Teşekkürler.

Benim araçta ilave bolero ekran var sizde varmı. Varsa bu bolero ekranda neler yapılabilir. Mesela dvd film izlenebilirmi. Tv izlemek için birşeyler yapılabilirmi.

Ayrıca kış lastikleri taktırmak istiyorum. Servise aracı almadan direk taktırtsammı yoksa dışardan kendim alıpmı taktırtsam karar veremedim. Bayiye bahsettiğimde rot balans gibi biraz isteksiz konuştu. Ayrıca aracı izmitten alıyorum ve istanbulda oturuyorum. Şimdi lastikleri izmitte taktırsam sonra balanstı vs idi izmite gidip gelme olmasın diye istanbulda eve yakın bi yerdemi taktırsam diyorum kış lastiğini. Jantlar 17'' 4 kış lastiğini michelin marka nereden kaç paraya bulabilirim bilen varmı acaba.

Bolero'da DVD film izleme özelliği yok maalesef. Böyle bir özellik kazandırılabildiğini sanmıyorum, hiç bir sitede denk gelmedim. Yapabileceğiniz ekstra şey Bolero'ya navigasyon özelliği kazandırmak olabilir, o da yaklaşık 1.500TL'ye mal olur. İlla TV izleyim, film izleyim derseniz Columbus navigasyon sistemine yönelmeniz gerekir...

• Evet 3 numara koyu olur. Önler 1 numara arkalar 2 numara çok ideal... 3 numarada her çevirmede sıkıntı yaşarsınız.
  • Sn. enokta ve can_vtec yanıtlarınız için teşekkürler. Şu boleroda film, tv vs olabilseymiş iyiymiş.

Film konusuna yarına kadar karar vermem gerekiyor. Tavsiyenize uyacağım ama sanırım hepsini 2 numara yaptırırım. Akşam loş karanlıkta bayi test aracındaki filmleri göstermişlerdi, 2 numara imiş. Bana açık gibi gelmişti, belkide karanlığın etkisindendir.
  • Bugün izmite bayiye gittim ve 2 numara cam filmine baktım tekrar. İçerisi görünüyor 2 numarada. Bayi 2 numaraya polisler bişe demiyor, tüv de de sorun çıkmıyo dedi. Bende içi görünüyor riski alıp 3 yaptırıcam dedim. Tamam dedi 3 numara yaptıralım, trafik söktürürse bir daha yaptırırsınız dedi. Önleri 2 arkaları 3 yap dedim güzel görünmez hepsi aynı olsun dedi, tamam hepsi aynı olsun dedim. Yarın 3 numara yapacaklar filmleri. Tabi sabaha kadar fikir değiştirmezsem.
  • Hayırlı olsun arkadaşım.

Bugünkü konjonktürde bana göre kendi segmentinde en kaliteli olan aracı almışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Hayırlı olsun arkadaşım.

Bugünkü konjonktürde bana göre kendi segmentinde en kaliteli olan aracı almışsınız.

Teşekkür ederim. Valla inşallah doğru karar vermişimdir. Sizde süperb almıştınız passat forumundan takip ettiğim kadarıyla. İnşallah 1-1.5 yıl sonra passat variant veya süperb combi almayı düşünüyorum. Yüce motorda beyaz süprb combi gördüm çok beğendim valla.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.