Şimdi Ara

Okuduğunla, İzlediğinle Sosyalleştiren Ağ: Epikse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuduğunla, İzlediğinle Sosyalleştiren Ağ: Epikse

Merhabalar,

Sizlere benimde editör grubuna dahil olduğum 2017 yılının ilk aylarında yayına hazırlanan Epikse'yi tanıtmak istiyorum.https://epikse.com/ çok heyecanlı ve yenilikçi bir iş. Öncelikle hepinizin bildiği gibi ülkemizde de daha önce sosyal paylaşım platformu ile ilgili çalışmalar yapıldı. Fakat konsept, tasarım ve diğer yönlerden Epikse farklılığı ile öne çıkıyor. İlk bakışta Imdb hissi verse de çok daha kapsamlı. Biraz Facebook, biraz Twitter, biraz Imdb... Dediğim gibi kapsamlı ama eğlenceli.

Öncelikle Epikse nedir nasıl çalışır?
    Epikse kullanıcıların kitaplar, diziler, filmler, kişiler aracılığıyla keşifler yapması ve insanların birikimlerini ifade ederek paylaşması amacıyla kullanılıyor. Eğlenceli, kültürel, popüler başlıklar altında dünyayı keşfetmeye, tanıdıklarımızla bağlantı kurmaya ve yeni bağlantılar kurulmasına yardım ediyor. İzlediğiniz, okuduğunuz ve hayranı olduğunuz, kişi ve kurum başlıklar altında sosyalleşirken, gündemden, dünyada olup bitenlerden ve geçmişten haberdar olursunuz. Kitaplar, filmler, diziler, müzisyenler, yönetmenler, yazarlar, oyuncular, siyasetçiler ve ilişkili başlıklarla; meraklı, araştıran, takip eden herkese, ilgi alanına göre görsellerle desteklenmiş sosyal kütüphanedir.

Nasıl Çalışır?
    Her gün karşımıza çıkan sanal dünyada ki üyeliklerden farkı yoktur. Bilgilerinizi girer mail adresine aktivasyon kodu alır ve kaydolursunuz. Ya da hepimizin bildiği kısa yöntem Facebook ile giriş. Kişisel bilgilerinizi paylaşabilir, gizli tutabilirsiniz. Genel profil işlemlerinden sonra site tamamen kullanımınızda olur. Imdb'de olduğu gibi içeride filmler, film açıklamaları, görselleri yer alıyor. Filmlere oy verebilir, izledim butonunu işaretleyebilir, takip edebilirsiniz. Daha sonra isterseniz film başlığı, oyuncuların, yönetmenlerin, yani filme dair ne varsa her birinin altında paylaşım oluşturabilirsiniz.

Kitap kategorisinde de okuduğunuz kitapları okudum, takip et, oy ver şeklinde değerlendirerek paylaşımda bulunabilirsiniz. Siteye girdiğiniz anda sol tarafta tüm bu işlemler için kategoriler ve siteyi nasıl kullanacağınız ile ilgili bölümler bulunuyor. Yine sol tarafta akış bölümünde günlük akışı, yani paylaşımları takip edebilirsiniz.

Yerli sermaye ile kurulan Epikse şimdi siz kullanıcılarını bekliyor. Bence keşfetmeye değer. Epikse.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihad861 -- 17 Ağustos 2017; 18:26:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.