Şimdi Ara

okul bilgisayarında problem lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • değerli forum üyeleri okulumuzda pııı 450 çif içlemcili soyo ankartlı bir bilgisayar var xp ve win 2000 kurduğum zaman usb hata veriyor usb ler çalışmıyor ama 98 ve me de sorun yok. çözüm için pcı usb çoklayıcı aldım bu sefer usb fare çalıştı flaş bellek yine çalışmadı flaş bellekleri görüyor fakat açmıyor sizce sorunun çözümü var mı? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazand -- 17 Nisan 2007; 9:52:13 >

• usb' lerin driverlarını kontrol ettin mi?
    aygıt yöneticisinde ne gözüküyor. eğer 98 de çalışıyorda xp yada 2000 de çalışmıyorsa bana göre doğru driver yüklü değil
  • aygıt yöneticisinde " Bilgisayarınızın sistem üretici bilgileri, bu aygıtı yapılandırmak ve kullanmak için yeterli bilgi içermiyor. Bu aygıtı kullanmak için bir üretici bilgileri veya BIOS güncelleştirmesi almak üzere bilgisayar üreticinize başvurun. (Kod 35)

Aygıttaki sorunu gidermek için Sorun Gider'i tıklatın. " mesajı var anakart cd sinde donanımı bulamıyor
  • önerilerinizi bekliyorum pcı usb çoklaıcıda usb fare çelışıyor flaş bellek neden çalışmıyor
  • İlgili anakartın servre 2000 driverini yukle guncel + ne kdar win 2000 updatesi varsa yap.
    büyük ihtimalle driver hatası.. biostan aç bide eger disable ise.
  • BIOS update yapmalısın, tabi varsa.
  • eğer herşeyi yaptın yine aynen dewam ediyosa bil ki power supply den yeterli güç gelmiyor onun içinde daha fazla güç vermen gerekio yani daha güçlü bi power supply alman gerekiyo tavsiye edilen
    450 w olandır oda yetrlidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oyundaki problem (lütfen yardım)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biosta usbler enable mi?
  • MAKİNADA İKİ BİOS VAR BİRİNCİ SKAZİ BİOS ONDAN BİRŞEY ANLAMADIM DİĞERİNDE USB İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SEÇENEK YOK BÖYLE ÇİFT İŞLEMCİLİ BİR MAKİNENİN OKULDA NE İŞ VAR ONUDA ANLAMADIM
  • Ramazan, SCSI BIOS varsa o makinada, büyük olasılıkla geçmiş zamanın server olarak kullanılan makinalarından bir tanesiyle karşı karşıyasın demektir. Server anakartlarında da stabillik ön plandadır USB vesaire falanla pek ilgilenilmez. Sen yine de anakart marka modelini Internette arayarak bir BIOS güncellemesi yapmaya çalış, bir ihtimal sorunun hallolur. SCSI biosunu elleme. System BIOS'u update edeceksin.
  • 4.USB AYGITLARININ DÜZENLENMESİ
    Windows 2000 ve XP’ de “Bilgisayarım>yönet” veya Windows 98/ME’ de aygıt yöneticisinde USB aygıtı için özel olarak harf atamadığınız sürece , USB aygıtlar ilk boş harf ile sürücü ismi alacaktır. USB diskler için geçerli olan, sabit disklerden sonra gelen ilk harfi alarak CD veya DVD sürücüsünün harfini kaydırmaktır. Ağ üzerinden bağlı olan sürücüler burada dikkate alınmayacaktır. Örneğin: E harfi yerel son disk için atanmışsa ve F harfi ağdaki bir klasör için atanmışsa bilgisayarınız USB diskinizi görmeyecektir.

Ayırın…
    Bu sebeple, yapmanız gereken “Bilgisayarım” üzerinden sorun çıkartan ağ aygıtını, sağ tuşla tıklayarak açtığımız menü üzerinden devre dışı bırakmaktır. Başka bir yöntem de, USB diske 2000 ve XP’ de “Bilgisayarım”a sağ tuşla tıklayarak “Disk Yönetimi” ile bir harf atamaktır. Windows 98/ME’ de aynı işlemi aygıt yöneticisi ile gerçekleştirebiliriz.

usb sorun ve çözümleri

• en sonunda bios güncellemeside yaptım sonuç değişmedi flaş belleği görüyor ama içini yine açmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazand

en sonunda bios güncellemeside yaptım sonuç değişmedi flaş belleği görüyor ama içini yine açmıyor

Belleğinizin dosya sistemi nedir ?
  • Başlat/Çalıştır/regedit HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Services/USBSTOR buradan ''Start'' DWORD degerinin 3 olup olmadığını kontrol et. 4 ise flash disk korumalı modda çalışıyor demektir. Normali 3 olması lazım.

Bunu yapıpta hala çalışmıyorsa bide şunlara bak:

Başlat/ÇAlıştır/services.msc buradan
    Tak ve Kullan
    Evrensel Tak Çalıştır Aygıt Ana Makinesi
    Çıkarılabilir DEpolama Hizmeti
    Kabuk Donanım ALgılamsı
    hizmetlerinin de çalışıp çalışmadıgını kontrol et. Çalışmayanların üzerine sağ tıklayıp Başlat a tıkla. Sonucu bilgilendir.
  • salı günü okula gidince bunları deneyeceğim
    inşallah olur
    sonucu bildireceğim
    teşekkürler
  • belleğin dosya sistemi raw
  • quote:

belleğin dosya sistemi raw

burada dur. Belleğin dosya sistemi RAW ise bellek te sorun vardır. Formatı bozulmuştur. yani sorun bellekte
    bu belleği yeni kurulmuş bir XP ye taksan bile görmeyecektir adam gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: pc-system1

quote:

belleğin dosya sistemi raw

burada dur. Belleğin dosya sistemi RAW ise bellek te sorun vardır. Formatı bozulmuştur. yani sorun bellekte
    bu belleği yeni kurulmuş bir XP ye taksan bile görmeyecektir adam gibi

Adam gibi değil... hiç görmeycektir, görse bile içindeki bilgilerinizin olmadığını göreceksiniz. Hatta şu an belleğinizin kapasitesi "0" olarak gözükecektir.

Denemek de fayda var ! Şu programla dosya sistemini değiştirmeyi dene. Sonucu da buraya bildir

USB DİSKLERİNİZE FORMAT ATMA (FAT,FAT32,NTFS)
    Hp_USB_Boot_Utility
    http://rapid-share.com/files/26133710/HP_USB_Boot_Utility__fORMAY_ATMAA_FAT32.FAT_NTFS_.exe.html (rapid ile share arasındaki çizgiyi kaldırınız)

Usb sorun ve çözümleri için :http://forum.donanimhaber.com/m_12467470/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.