Şimdi Ara

OKUL BİRİNCİLİĞİ TERCİH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim okul birinciligim var.Tercih yaparken okul birinciligiyle girebilecegim üniversiteyi tercih listesinde kaçınca sırada yazacagimin bi önemi var mı?

Mesela benim sıralamam 9100 ,9117.kişi de okul birincisi ikimizin istediği üniversite ve bölüm de aynı.9117. kişi bu okulu 1.tercihine yazsın ben ise 7.tercihime yazdım diyelim.Onun o okula sıralaması benden dusuk olmasina rağmen benim yerime girme ihtimali var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bildigim kadariyla okul birincilerinin alindigi kontenjan farkli tutuluyor.mesela 2 kisi alacaksa o kontenjan icin sadece birinciler yarişir.

• İlk 6 tercihin tutmazsa sıralaman iyi olduğu için sen alınırsın

• space. S kullanıcısına yanıt
    Onu ben de biliyorum.Ama okula puanı yetmeyen ve tercih eden tüm okul birincilerini mi sıralıyor ve tercih sırasının bi önemi var mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erbaris2406 E kullanıcısına yanıt
    pardon sendede birincilik oldugunu gormedim.kacinci sirada yazdigin onemli degil.oncelik sende

• okul birinciliği kontenjanı çok saçma cidden bölümün kapadığı sıralamanın 2-3 katı kötü sıralama ile girebiliyorsun
  • 1. bende okul birincisi olarak yerleştim,
    2. kontenjan saçma değil aslında sadece birincilere sunulmuyor sonuçta gidip herhangi bir yerde okumayı sen seçiyorsun
    3. öncelikle normal tercih listesi hazırlıyorsun ilk önce seni normal kontenjana yerleştirmeye çalışıyor şayet yerleşemezsen bir de okul birincileri için açılan kontenjandan girip giremeyeceğin kontrol ediliyor o şekilde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    2 yıl önce açıldı
    2. sınıfta aday mühendislik
    geçen yıl açıldı
    Üniversite bölüm tercihi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erbaris2406 E kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım şu;
    Bütün adaylar sıralanıyor istediği puandan. Sonra o adayın tescihleri teker teker değerlendiriliyor. Önce normal tercihinden bakılıyor. Eğer istediği ilk bölüm tutuyorsa yerleştiriliyor ve o bölümün yerleşini bir artırılıyor ve diğer tercihlerine bakılmıyor.. Eğer normal yoldan dolu ise birincilik kontenjanına bakılıyor. o açıdan tutyorsa yerleştiriliyor ve birincilik kontenjanı yerleşeni bir artırılıyor ve diğer tercihlerine bakılmıyor.. Eğer yerleşemiyorsa sonraki tercihi için aynı işlem yapılıyor.
  • Cevap verdiğiniz için teşekkürler insallah hepimiz için hayırlısı olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.