arkadaşlar yazıcı almak istiyorum pek bilgim yok... yaptığım aaştırmalarda bütçeme uygun bir kaç yazıcı buldum.. siyah beyaz lazer yazıcı aylık 400 500 basım yaparım toner dolum kolay kullanışlı bi yazıcı tavsiye edermisiniz
samsun 1640
xerox 3140------ 3117 yada 3124 iyi dediler ama piyasada yok galiba
hp p1005
brother 2040
daha önceden olsa brother 2040 modelini tavsiye etmezdim çünkü drum ünitesindeki drum kısmı dolumcularda satılmıyordu fakat şu anda piyasadaki dolumcularda drum kısmı makul fiyatlara bulunabiliyor. tonerinin ve drum ünitesinin çipsiz olması toner dolumunun oldukça kolay olması sebebiyle brother hl-2040 şu anda diğer modellere fark attı diyebilirim. toneri her dolumda 90 gr alıyor 1 kg brother toner tozu 55 TL ve 1 kg tozla 11 dolum yapabilirsiniz. muadil drum şu anda satıldığından yazıcının bedeli kadar para verip drum ünitesini komple değiştirmek zorunda değilsiniz, sadece drum kısmını değiştirmeniz yeterli. şu anda tn2025 drum fiyatı 16 TL. bu almış olduğum fiyatlar oliser firmasından şu anda en uygun bulabildiğim fiyatlar bunlar. eğer daha ucuzunu bulabilen arkadaşlar varsa burada linklerini yayınlarsalar daha iyi olur.
dolum şeklini ve drum değişim şeklini gösteren dökümanlar toner dolumu ile ilgili herşey konusunda mevcuttur.
Merhabalar,
Aylık 400-500 sayfa ve hatta çok üzerinde dahi laser yazıcı önermiyorum. İnkjet bir yazıcı ve çok fonksiyonlu olarak kullanabileceğiniz bir yazıcı çok daha fazla işinize yarayabilir. Özellikle brother yazıcılar çip sorunu bulunmaması ve büyük doldurulabilir kartuşları ile laser yazıcılara ciddi bir alternatiftir. Lütfen, konuyla ilgilenirseniz sitemizi ziyaret ediniz. (http://www.kartus.web.tr)
Saygılar KartusWebTR
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
daha önceden olsa brother 2040 modelini tavsiye etmezdim çünkü drum ünitesindeki drum kısmı dolumcularda satılmıyordu fakat şu anda piyasadaki dolumcularda drum kısmı makul fiyatlara bulunabiliyor. tonerinin ve drum ünitesinin çipsiz olması toner dolumunun oldukça kolay olması sebebiyle brother hl-2040 şu anda diğer modellere fark attı diyebilirim. toneri her dolumda 90 gr alıyor 1 kg brother toner tozu 55 TL ve 1 kg tozla 11 dolum yapabilirsiniz. muadil drum şu anda satıldığından yazıcının bedeli kadar para verip drum ünitesini komple değiştirmek zorunda değilsiniz, sadece drum kısmını değiştirmeniz yeterli. şu anda tn2025 drum fiyatı 16 TL. bu almış olduğum fiyatlar oliser firmasından şu anda en uygun bulabildiğim fiyatlar bunlar. eğer daha ucuzunu bulabilen arkadaşlar varsa burada linklerini yayınlarsalar daha iyi olur.
dolum şeklini ve drum değişim şeklini gösteren dökümanlar toner dolumu ile ilgili herşey konusunda mevcuttur.
Olay budur
eger sadece siyah-beyaz çıktı için kullanacaksanız mürekkep püskürtmelilere bulaşmanızı tavsiye etmem.
alın 2040 ı rahatınıza bakın...
mürekkep püskürtmeliler renkli çıktıda lazere alternatif olabilir. o da ekonomik açıdan. yani çok para harcamadan renkli çıktı almak için... ama toplam maliyetde renkli lazerle inkjet arasında bence fark yok...
şuanda renkli çıktı için hp k5400n kullanıyoruz. tamam mürekkebi para degil ama yazıcı kafası çok sorunlu.. bir takım yazıcı kafası 200-250 tl.. yüzde 50-60 dolulukda 2000 renkli baskı yapmaz.
renkli lazer HP 1600 - HP 2600 için konuşuyorum kartuşun teki chip dahil 35 tl ye doluyor. 3-4 dolumda drum degişse ortalama 5 tl de bir drum için maliyet ekle: 40 tl yapar....... 1 takım tonerin dolumu (chip+drum payı) 150-160 tl yapar.... en az 1500-2000 baskı alsan inkjetle kafa kafaya gelir belki daha eknomik bile olur..............
bu konuda kafanız karışmış olabilir ama benim tavsiyem inkjet kartuşlu yazıcı almayın bence pişman olursunuz 2 günde biter kartuş kullanmazsanız mürekkebi kurur doldurursunuz verim alamazsını v.s . Benim size tavsiyem hp 1010 veya samsun ml 1640 gibi yazıcılar olabilir ayrıca cool 111 arkadaşımada seslenmek istiyorum 1 kg toner tozunu çok pahalıya alıyorsun site ismi veriyorum incelersen ürünler gayet uygun fiyata ve üst düzey kalitedewww.ulasburo.com siparişi veriyorsunuz ürün tesliminde ödeme yapabiliyorsunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: ulasburo
bu konuda kafanız karışmış olabilir ama benim tavsiyem inkjet kartuşlu yazıcı almayın bence pişman olursunuz 2 günde biter kartuş kullanmazsanız mürekkebi kurur doldurursunuz verim alamazsını v.s . Benim size tavsiyem hp 1010 veya samsun ml 1640 gibi yazıcılar olabilir ayrıca cool 111 arkadaşımada seslenmek istiyorum 1 kg toner tozunu çok pahalıya alıyorsun site ismi veriyorum incelersen ürünler gayet uygun fiyata ve üst düzey kalitedewww.ulasburo.com siparişi veriyorsunuz ürün tesliminde ödeme yapabiliyorsunuz.
daha ucuz satın alabileceğim yerlerde biliyorum fakat kalitesi hoşuma giden ürünler belli başlı dolum malzemeleri satan yerlerde. satmış olduğunuz toner tozunun özellikleri nelerdir japon polyester tozmu, kore malımı.
Sadece siyah beyaz baskı için ben de mürekkep püskürtmeli yazıcı öneriyorum....hatta multifonksiyonel bir yazıcıyla işnizi çok daha rahat görürsünüz,fotokopi ve tarayıcı özelliğini de kullanırsınz,renkli baskılar da alabilir veya renkli taramalar yapabilirsiniz...İlk başta"ne işime yarayacak" diye düşünüyorsunuz ama özellikle de okul için fotokopi çok sık kullanılır,ben de öğretmen olduğum için oradan biliyorum...
Size HP F2420 'Yİ öneriyorum...Kartuşlarının xl tercihleri de olduğu için hem mürekkep çok daha fazla gider ve "İYİ VE KARTUŞA UYGUN BİR MÜREKKEPLE ve DOLUM SETİYLE" de dolum işleminizi daha uygun ve çok daha rahat yapabilirsiniz...
Brother-2040 da piyasadki eşdeğerlerine göre çok çok iyi ve tasarruflu bir lazer yazıcıdır.Toneri de aşağı yukarı 3000 sayfa civarı yazabilir....Toner dolumu her ne kadar kolay da olsa sağlık açısından belirli riskler taşıdığı söylenmekte,toz zerrecikleri kanserojen madde gibi duyumlar kulağımıza gelmekte....ama "ALABİLECEĞİNİZ DOĞRU DÜZGÜN BİR MUADİL TONERLE" işinizi çok daha rahat ve tasarruflu bir şekilde görebilirsiniz...
Saygılarımızla.....
quote:
Orijinalden alıntı: NOKTA ATIŞI
Sadece siyah beyaz baskı için ben de mürekkep püskürtmeli yazıcı öneriyorum....hatta multifonksiyonel bir yazıcıyla işnizi çok daha rahat görürsünüz,fotokopi ve tarayıcı özelliğini de kullanırsınz,renkli baskılar da alabilir veya renkli taramalar yapabilirsiniz...İlk başta"ne işime yarayacak" diye düşünüyorsunuz ama özellikle de okul için fotokopi çok sık kullanılır,ben de öğretmen olduğum için oradan biliyorum...
Size HP F2420 'Yİ öneriyorum...Kartuşlarının xl tercihleri de olduğu için hem mürekkep çok daha fazla gider ve "İYİ VE KARTUŞA UYGUN BİR MÜREKKEPLE ve DOLUM SETİYLE" de dolum işleminizi daha uygun ve çok daha rahat yapabilirsiniz...
Brother-2040 da piyasadki eşdeğerlerine göre çok çok iyi ve tasarruflu bir lazer yazıcıdır.Toneri de aşağı yukarı 3000 sayfa civarı yazabilir....Toner dolumu her ne kadar kolay da olsa sağlık açısından belirli riskler taşıdığı söylenmekte,toz zerrecikleri kanserojen madde gibi duyumlar kulağımıza gelmekte....ama "ALABİLECEĞİNİZ DOĞRU DÜZGÜN BİR MUADİL TONERLE" işinizi çok daha rahat ve tasarruflu bir şekilde görebilirsiniz...
Saygılarımızla.....
bu söylediğiniz önlemini almayan dolumu hergün yapanlar için belki geçerli olabilir fakat kendi tonerini dolduran bir kişi zaten normalde en fazla ayda bir veya iki kez dolum yapacaktır sağlığına zarar vereceğini zannetmiyorum.
okul için ve siyah beyaz laser istiyorsanız ben size hp 1102 yazıcı onerırım. 285a toner kullanıyor ve toner 70 gr toz alıyor .30 tl toz alarak 14 kez dolum yapabılrsınz . dolum yapmasanız bıle muadıllerı uygun fıyatta sorunsuz kullanabılcegın yazıcı dıyebılrm
SAMSUNG ML 1640 DA ALABİLİRSİN HEM YAZICININ KENDİSİ UYGUN HEMDE TONERLERİDE ÇOK UYGUN MESELA ORJİNAL TONER 90 TL + KDV MUADİL TONER 55 TL + KDV 1 KG TONER TOZU İSE 25 TL + KDV BENCE SADECE YAZICI OLARAK KULLANACAKSANIZ ML 1640 HER ANLAMIYLA DOĞRU ÜRÜN.