Şimdi Ara

Okul Kayıt Dondurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
29.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya beyler ben ikinci dönem ve seneye için kaydımı dondurmak istiyorum. Mazaretim ise malum; Sınava tekrar giricem psikolojiyi kazanırsam okuldan kaydımı sildirip kazandıgım okula kayıt yaptırcam.

Bunu ögrenci işlerdindeki birine sordum,orada sadece sekreter gibi bir sey,tam bilmiyomus. Bana dedi ki mazaretin ne dondurmak için ? Bende dedim iste ''Sınava tekrar hazırlancam kazanırsam okulu bırakcam''. ''Öyle izin vermezler ama '' dedi

Biriniz açıklayın su durumu. Kayıt dondurmak için ne gibi mazaret uydurabilirim ki baska ? Okulun bunun için sorun çıkarmaması lazım bana,çünkü bir çok arkadasım su an kaydını dondurup dershaneye yazıldı.

Ne gibi bir yol izlemeliyim bu asamada ? Ve hem 2.dönem hem de seneye için dondurabilir miyim kaydı ? Öyle olmazsa sadece seneye için dondurcam. Ama işlemleri bilmiyorum. Dilekçe falan mı yazıyoruz,belge mi imzalıyoruz ?

Not: Ögrenc işlerini de bi denk getiremedim sınavlardan dolayı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Okul Kayıt Dondurma: Mazeretler ve Prosedürler

Üniversite veya yüksek lisans eğitiminizi ara vermek isteyebileceğiniz durumlar olabilir. Böyle durumlarda kayıt dondurma seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Kayıt dondurma, belirli bir süre için eğitiminize ara vermenizi ve daha sonra kaldığınız yerden devam etmenizi sağlar.

Kayıt Dondurma Mazeretleri

Kayıt dondurma için kabul edilebilir mazeretler şunları içerir:

• Ciddi sağlık sorunları
    • Ailevi nedenler (yakın bir aile üyesinin bakımı veya ölümü)
    • Finansal sıkıntılar
    • Askerlik veya zorunlu kamu hizmeti
    • Uluslararası değişim programları veya araştırma projeleri
    • Doğum veya evlat edinme
    • Öngörülemeyen yaşam olayları

Okulu Dondurma İçin Prosedür

Kayıt dondurma prosedürü üniversiteden üniversiteye değişebilir. Genel olarak şu adımları izlemeniz gerekir:

• Kayıt dondurma talebinde bulunmak için üniversitenizin öğrenci işleri ofisine başvurun.
    • Mazeretinizi destekleyen belgeler sağlayın (örneğin, doktor raporu, ailevi durum belgesi).
    • Talebinizi değerlendirmek için üniversitenin onayını bekleyin.
    • Onay alındıktan sonra, kayıt dondurma süreniz başlar.

Kayıt dondurma süresi genellikle bir ila iki yarıyıllık dönemdir. Bazı durumlarda, daha uzun süreler için dondurma talebinde bulunabilirsiniz.

Kayıt Dondurma Mazeretleri ve Bahaneleri

Kayıt dondurma için geçerli mazeretler sunduğunuzdan emin olmanız önemlidir. Geçersiz mazeretler veya bahaneler talebinizin reddedilmesine neden olabilir.

Önemli Not: Kayıt dondurma, öğrencilik hayatınızı ve mali durumunuzu etkileyebilecek önemli bir karardır. Bu seçeneği değerlendirmeden önce, tüm artılarını ve eksilerini dikkatlice tartmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anadolu üniden kayıt dondurmuş biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.Ben 1 sene okuduktan sonra sınava tekrar girmek için 1 yıl süreyle kayıt dondurdum.Her üni kayıt dondurmak için temel mazeretler ister.Bunun için en kestirme ve kolay yol ise fakirlik ilmuhaberidir.Muhtarlıktan veriyorlar.Ylanız muhatara durumu anlatman lazım boş beleş vermezler sana o ilmühaberi.onu dilekçe ile sun üniversitene dondururlar kesin ve net.yalnız toplamda 1 sene dondurma hakkkın var.yani 2.dönem + seneye gibi bir şey olmaz..2.dönemi de oku ysonra dondur bence.anadoluda işletme okuyordum 1 sene dondurdum sınava girdim şimdi pdr okuyorum,sonra gidip sildirdim kaydımı..sağlık raporu,fakirlik ilmuhaberi gibi belgeler gerekiyor dediğim gibi.ama en kolayı ve sorunsuzu FAKİRLİK İLMUHABERİ .
  • bende sakarya makina mühendisliğini dondurmuş biri olarak tecrübemi paylaşayım. öncelikle muhtara gittim ve sorgusuz sualsiz fakirlik ilmuhaberini aldım (muhtardan muhtara değişebilir, ama çoğunun sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum). ardından üniversitenin bölüm sekreterliğine gittim, dilekçemi ve fakirlik ilmuhaberini verip kaydımı dondurdum. dilekçe örneğini üniversitenin sitesinde falan bulabilirsin yada öğrenci işlerine sor onlar yardım eder. ayrıca üniversitenin internet sitesinde sıkça sorulan sorular bölümünde bu konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin. umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • fakirlik veya sağlık sorunu olması lazım bahane için...

ya 2. dönem yada 2. sene komple donar...
  • selam, ben hazırlıktayım kaydımı dondurmak istiyorum sağlık raporu alıcam 1 aylık rapor yeterli oluyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kayıt dondurma ücretli mi ?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.