Şimdi Ara

Okul sınavlarını bu kadar önemsemeli miyim? :/ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10.Sinifsin sinavina daha 2 sene var senin su an ygs calisman cok mantiksiz. Yani en azindan 10.sinif derslerinde boyle zorlanirken ygs calisman mantiksiz. Su an sadece 10.sinifa odaklansan hem okul puanindan baya + saglarsin, hemde 10. Sinif matematigi gibi 12den sonra en zor matematigi eksiksiz tamamlamis olursun. 11.sinifin 2.donemi itibariylede tam tersi yapip okulu biraz arka plana atip ygsye baslarsin. Benim fikrim tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blake.

quote:

Orijinalden alıntı: Verstrahlt

duz lisede 2-3 aliyorsan durum malesef vahim arkadasim

Ben duz lisedeyim bizim matematikcinin sordugu bazi sorulari gorursen ... A diye acik kalir agzin ben bu zamana kadar soru gormemisim dersin .. o zaman her liseyi ayni kefeye koymamayi ogrenirsiniz.

kalmaz kardesim rahat ol.
  • senin tüm olayın not mu?
    Temel okulda atılır Anıl.
    Bu kadar net
    Ona göre otur çalış 2 alsanda 3alsanda çabala
    yoksa olmaz
    sonra çok zorlanırsın
  • dostum sen okul yazılılarından yüksek almaya bak sonra yaz tatiline girince 1 temmuz da başla mat 1 den,eksiklerini gider.son sene rahat edersin.seni bu kategoride çok görüyorum,ygsyi şimdi kafana takarsan okuldan çabuk soğursun ve temelin en iyisi okulda sağlanır.
  • Öncelikle seninle yaşıt olan biri olarak söylemeliyim ki, YGS'yi kafana bu kadar takmana gerek yok, bu sene yeterince ağır ve gelecek senelerin temelini oluşturuyor. O yüzden YGS'yi şimdilik aklından çıkar. Ama çok eksiğin varsa yazın 9.sınıfın köklü sayılar, mutlak değer ve fonksiyonlar konularına bakabilirsin.

Onun dışında sınavdan 2-3 aldığına üzülme. Bu sınavlara çalışıp da mı 2-3 alıyorsun yoksa çalışmadan mı? Bu sınavlardan çıktığın zaman ''aslında 80 alabilirdim, dikkat hatası yüzünden yapamadım.'' veya ''ben konuyu biliyorum sınavda yapamıyorum'' diyorsan sorun yok. Çünkü sınavlar şans işidir biraz. Ben hiç çalışmadığım sınavdan 70 almıştım (geometri) ama 2 gün içinde 10 saat çalıştığım fizikten 75 aldım. Ama aslında 90'lık doldurdum kağıdı, sonra cevaplarımı kontrol ederken bir soruyu değiştirdim ve doğrum yanlışa dönüştü (kontrol ederken 75 i 15 e bölüp 3 buldum :D) yani bunlar sınav anında olabilen şeyler. Sen eğer konuların temelini aldıysan, ya da ne bileyim evde çözdüğün bi testten 1 yanlışın 2 yanlışın çıkıyorsa gerisini dert etme çok. Pratiğini arttırdıkça sınavlardaki dikkatsizliğin azalacaktır. Eğer çalışmıyorsan ve 2-3 alıyorsan kusruma bakma ama üzülmeye devam etmelisin. Çünkü hem temelin zayıf kalır, hem de notların böyle kalır. Bu yüzden sistemli bir şekilde sıkılmayacak şekilde derslerini tekrar et. Okul puanı olayını da takma kafana. Hala düzeltebilmen için bir şansın var. Geçmişini düşünmen sana hiçbir şey katmaz. Ben geçen sene matematik fizik biyoloji geometrisi 1 olan bir insanım ama bu yıl ilk dönem teşekkür getirdim, ki büyük ihtimal bu dönem de öyle olacak.

Özet: Hayatında bugünden itibaren yeni ve tertemiz bir sayfa aç :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Öncelikle seninle yaşıt olan biri olarak söylemeliyim ki, YGS'yi kafana bu kadar takmana gerek yok, bu sene yeterince ağır ve gelecek senelerin temelini oluşturuyor. O yüzden YGS'yi şimdilik aklından çıkar. Ama çok eksiğin varsa yazın 9.sınıfın köklü sayılar, mutlak değer ve fonksiyonlar konularına bakabilirsin.

Onun dışında sınavdan 2-3 aldığına üzülme. Bu sınavlara çalışıp da mı 2-3 alıyorsun yoksa çalışmadan mı? Bu sınavlardan çıktığın zaman ''aslında 80 alabilirdim, dikkat hatası yüzünden yapamadım.'' veya ''ben konuyu biliyorum sınavda yapamıyorum'' diyorsan sorun yok. Çünkü sınavlar şans işidir biraz. Ben hiç çalışmadığım sınavdan 70 almıştım (geometri) ama 2 gün içinde 10 saat çalıştığım fizikten 75 aldım. Ama aslında 90'lık doldurdum kağıdı, sonra cevaplarımı kontrol ederken bir soruyu değiştirdim ve doğrum yanlışa dönüştü (kontrol ederken 75 i 15 e bölüp 3 buldum :D) yani bunlar sınav anında olabilen şeyler. Sen eğer konuların temelini aldıysan, ya da ne bileyim evde çözdüğün bi testten 1 yanlışın 2 yanlışın çıkıyorsa gerisini dert etme çok. Pratiğini arttırdıkça sınavlardaki dikkatsizliğin azalacaktır. Eğer çalışmıyorsan ve 2-3 alıyorsan kusruma bakma ama üzülmeye devam etmelisin. Çünkü hem temelin zayıf kalır, hem de notların böyle kalır. Bu yüzden sistemli bir şekilde sıkılmayacak şekilde derslerini tekrar et. Okul puanı olayını da takma kafana. Hala düzeltebilmen için bir şansın var. Geçmişini düşünmen sana hiçbir şey katmaz. Ben geçen sene matematik fizik biyoloji geometrisi 1 olan bir insanım ama bu yıl ilk dönem teşekkür getirdim, ki büyük ihtimal bu dönem de öyle olacak.

Özet: Hayatında bugünden itibaren yeni ve tertemiz bir sayfa aç :)

Sana teşekkür ederim kardeşim. Bu güzel yorumun için.. :))

• benim görüşüm notları tak. Mesela okul birincisi olursan keyfine diyecek olmaz. İkincisi sınavları sınav için çalışma üniversite için, unutmamak için çalış. Son sene hiç zorlanmazsın. son olarak o da olmadı 3. sınıfta tüm mat ve geo ve fizik konularını bitir. Böylelikle çalışmaların yüzde 75i bitmiştir
  • kanka düz lisede sınavlar abartılı olmuyor özellikle mat ve geo ben bu geçtiğimiz dönem yemin ederim bir sınava çalışmadım forumdan bir arkadaş birde ben taktir aldık sınıfta :) okulda zaten 10 küsür kişi almıştı taktir . Sana tavsiyem okulda dersleri iyi dinle birde hocanın her yazdığını geçirme deftere konunun kilit noktalarını not al . Hergün günlük tekrarını yap taktir almazsan birşey bilmiyorum .
    Not:okul tekrarı çok önemlidir bunu unutma . Ha birde derslere katıl sözlü notu gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: orhun_ua

benim görüşüm notları tak. Mesela okul birincisi olursan keyfine diyecek olmaz. İkincisi sınavları sınav için çalışma üniversite için, unutmamak için çalış. Son sene hiç zorlanmazsın. son olarak o da olmadı 3. sınıfta tüm mat ve geo ve fizik konularını bitir. Böylelikle çalışmaların yüzde 75i bitmiştir

Okul 1.leri lise 1 de belli olur

Bosuna kendini kandırmasın 1.olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

benim görüşüm notları tak. Mesela okul birincisi olursan keyfine diyecek olmaz. İkincisi sınavları sınav için çalışma üniversite için, unutmamak için çalış. Son sene hiç zorlanmazsın. son olarak o da olmadı 3. sınıfta tüm mat ve geo ve fizik konularını bitir. Böylelikle çalışmaların yüzde 75i bitmiştir

alakasız lise türünü biliyorum ama orta seviyelerde genel olarak lise1 de boşlama dönemi görülür ve puan ortalaması (500 e siz oranlayın) 90 nı geçmez. 10. sınıfta da battı diyelim 2 sene çok iyi çalışmayla 1. bile olamasa okuldan 70 puan alımı sağlanabilir

• quote:

quote:

quote:

alakasız lise türünü biliyorum ama orta seviyelerde genel olarak lise1 de boşlama dönemi görülür ve puan ortalaması (500 e siz oranlayın) 90 nı geçmez. 10. sınıfta da battı diyelim 2 sene çok iyi çalışmayla 1. bile olamasa okuldan 70 puan alımı sağlanabilir

Lise 1.ligi kontenjanı şansını kaçıracak

Onu geçtim tamam çalışsın ama 1.ligi hayal etmesin yapabildiğini yapsın

70 de iyi ins alabilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lise 1.ligi kontenjanı şansını kaçıracak

Onu geçtim tamam çalışsın ama 1.ligi hayal etmesin yapabildiğini yapsın

70 de iyi ins alabilir

gerçi ben "malesef 9.sınıf notum cok dusuk.. bundan sonra yukseltmeye calısıyorum kısacası aklım başıma geldi denebilir.. " kısmını atlamışım. Aslında mantıklı olmak lazım çok haklısın kardeşim 1.lik çok çok zor ama hala liseye göre 70 alabilir zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: WiccA35

kanka düz lisede sınavlar abartılı olmuyor özellikle mat ve geo ben bu geçtiğimiz dönem yemin ederim bir sınava çalışmadım forumdan bir arkadaş birde ben taktir aldık sınıfta :) okulda zaten 10 küsür kişi almıştı taktir . Sana tavsiyem okulda dersleri iyi dinle birde hocanın her yazdığını geçirme deftere konunun kilit noktalarını not al . Hergün günlük tekrarını yap taktir almazsan birşey bilmiyorum .
    Not:okul tekrarı çok önemlidir bunu unutma . Ha birde derslere katıl sözlü notu gelsin :)

Bende merak ettim nasıl abartılıymış düz lise sınavları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Man

quote:

kanka düz lisede sınavlar abartılı olmuyor özellikle mat ve geo ben bu geçtiğimiz dönem yemin ederim bir sınava çalışmadım forumdan bir arkadaş birde ben taktir aldık sınıfta :) okulda zaten 10 küsür kişi almıştı taktir . Sana tavsiyem okulda dersleri iyi dinle birde hocanın her yazdığını geçirme deftere konunun kilit noktalarını not al . Hergün günlük tekrarını yap taktir almazsan birşey bilmiyorum .

herkesin kapasitesi bir değil sonuçta bir yerlerini yırtıp anadolu lisesine giden herifler vardır . Hiç çalışmayıp 4 5 puanla anadolu lisesini kaçırıp düz lise okuyan insanda var . Unutmamak lazım .

• quote:

sağolasın kanka . tek sorunum benim tekrar yapmamamdı artık onu yapıcam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A Man

quote:

herkesin kapasitesi bir değil sonuçta bir yerlerini yırtıp anadolu lisesine giden herifler vardır . Hiç çalışmayıp 4 5 puanla anadolu lisesini kaçırıp düz lise okuyan insanda var . Unutmamak lazım .

Olumsuz bir şey yazmadım zaten aynı görüşteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: alles90

10.Sinifsin sinavina daha 2 sene var senin su an ygs calisman cok mantiksiz. Yani en azindan 10.sinif derslerinde boyle zorlanirken ygs calisman mantiksiz. Su an sadece 10.sinifa odaklansan hem okul puanindan baya + saglarsin, hemde 10. Sinif matematigi gibi 12den sonra en zor matematigi eksiksiz tamamlamis olursun. 11.sinifin 2.donemi itibariylede tam tersi yapip okulu biraz arka plana atip ygsye baslarsin. Benim fikrim tabi

10.sınıf zor mu?En zorlarından biriyse sevinmem gerek .Çünkü bu sene kolay geliyor.Geçen sene denemelerde kötü yapıyordum bu sene 2 katına çıktı.Belki de hoca değişti ondandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: *Captain9

bu arkadaşı burda küçümseyenler siz sanki her yıl deli gibi ygs lys calıstınız.sizde kendinizi kandırmayın çoğu kişinin hali ortada son 10 gün cart curt saçma sapan konular açanlar var koca bir ygs konusunu 10 günde bitirirsin zaten.herkes bi öğüt verme çabası halinde ha doğru siz ilk 1000 e giriyordunuz demi

ya bi' bitmediniz siz de arkadaş, "zaten ilk 1000'desiniz siz değil mi yæææ." sen de çalışmayı bırakmışsın milletin netlerini mi takip ediyorsun?

adam çalışmıyor, ben buraya ne zaman girsem arkadaş da burada. tamam, üniversite sınavını bilincinde olmak güzel şey ama bunun bilincinde olmak aynı zamanda çalışmayı, okulu ihmal etmemeyi de gerektirir. her neyse.

benim anıl'a önerim, ygs topuna şimdilik girme. sen öncelikle 10. sınıfı eksiksiz olarak tamamla. yazın da 9. sınıfı hallet. 11. sınıfa başlarken benim 9 ve 10'dan eksiğim yok diyorsan emin ol son senende çok büyük rahatlık yaşarsın, tabii 11. sınıfı da güzelce hallederek. 11'in son zamanları da ygs'ni kasmaya başlarsın. bak ben üç yıl boyunca yattım, şimdi lys nasıl yetişecek derdindeyim, yaşadım biliyorum yani. dediklerimi dikkate al, iki yıl sonra lys'yi dert etmene gerek kalmayacak.

dostum ben 9.sınıfındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerbarcafb

quote:

Orijinalden alıntı: alles90

10.Sinifsin sinavina daha 2 sene var senin su an ygs calisman cok mantiksiz. Yani en azindan 10.sinif derslerinde boyle zorlanirken ygs calisman mantiksiz. Su an sadece 10.sinifa odaklansan hem okul puanindan baya + saglarsin, hemde 10. Sinif matematigi gibi 12den sonra en zor matematigi eksiksiz tamamlamis olursun. 11.sinifin 2.donemi itibariylede tam tersi yapip okulu biraz arka plana atip ygsye baslarsin. Benim fikrim tabi

10.sınıf zor mu?En zorlarından biriyse sevinmem gerek .Çünkü bu sene kolay geliyor.Geçen sene denemelerde kötü yapıyordum bu sene 2 katına çıktı.Belki de hoca değişti ondandır.

Matematigi için söyledim. 11 matematiği asırı kolay 9 zaten sadece ygs konuları ve kolay, 12den sonra en zoru 10. sınıf bence onun icin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.