Şimdi Ara

Okula git gel harbi boş iş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dersten 2 saat önce uyan hazırlan kahvaltı yap derse git 2-3 saat orada otur ders dinle sonra eve yürü eve gelince karnın acıkıyor yemek hazırla yemek ye derken 2 saat de öyle gitti toplam 7-8 saat böyle boşa geçiyor. Okul varken okul dersleri hariç ne yapsan boş 2 hafta sonra olacak vizelerde sana onlardan sormayacaklar çünkü. Okul insanı mala çeviriyor okula başlamadan önce daha zekiydim daha mutluydum şimdi bana diplomayı aldırmayacak hiçbir şey için kılımı kıpırdatasım gelmiyor ders dinleyip yemek yiyorum anca haftada 10-15 saat de ders yapıyorum tüm hayatım bundan ibaret gençliğim böyle geçiyor mükemmel.

• Aga genel olarak doğru valla ya, yolu izi cartu curtu toplu taşıması yol yorgunluğu vs az buz bir şey değil. Tüm bunları düzene oturtmadıktan sonra ağır geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okul varken düzen falan da olmuyor hayatın vize finalden ibaret oluyor mala dönüyorsun.

• İlk 2 hafta kafana göre takıl sonra ilk assignment gelsin sonra bir basit assignment daha gelsin bunları bitirince vizeler geldi vizeler bitti assignment geldi o da bitti finaller geldi projeler cart curt derken oldu sana ocak ayı

Ama ben böyle bir şeyle karşılaşacağımı beklediğim için ona göre hazırladım kendimi, yani üniversiteyi gezme tozma yeri olarak görmüyorum (tabi ki geziyorum da asıl amaç o değil) okul en azından bir şeyler öğrenmeye zorluyor.

Toplu taşıma ise gerçekten bazen yoruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 15 Ekim 2024; 14:32:42 >
  • Birçok açıdan ele alınabilir, kendi son tecrübemi yazayım,

Derse gelip bir hocadan dinlemeyi hep tercih ederim ama son sınıf öğrencisi olarak alternatif seçenekler ağır basmaya başladı. (opportunity cost?)

Part-time daha uzun süre çalışmak, final projeme bakmak (CV/mülakat direkt katkı), direkt "dinlenmek"...

Hoca çok önemli, ders kurgusu/içeriği, yöntem çok önemli.

Şu ana kadar 2-3 hocamın dersleri öne çıktı. Hiçbirine kötü demem ama "exceptional" olmak bir başka, öyle olunca derse gelmek "boş iş" olmuyor...

Bu videoya dikkat.

Harlan Cohenyoutube
    College Tip 899: Stay on campus... Follow Harlan on Social: TikTok: https://www.tiktok.com/@helpmeharlan? Instagram: https://www.instagram.com/harlancohen/ Facebook: https://www.facebook.com/harlan.cohen/ Amazon college shopping list: https://linktr.ee/harlancohen? #college #collegetip #stayoncampus #helpmeharlan #song
    https://www.youtube.com/watch?v=mDOW4nvH-X0

• özellikle de istanbul'da. bir yere toplu taşıma ile gidip gelmek çok yorucu ve çok vakit alıyor

• temel yorum kullanıcısına yanıt

Cerrah Mehmet Paşa KYK yurdundan İTÜye gitmiştim. O gün toplu taşımalarda geçirdiğim 5 saat resmen cehennem gibiydi. Yalnızca 1 gün böyleyse haftada 5 günü düşünemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Part time ile okul birlikte giderken sorun oluyor mu verimlilik açısından

• Sabah 8.30’dan beri derslere giriyorum. Daha bitmesine 1 saat var, manitalarla buluşmasam çekilmez valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yüzden okula başladığımdan beri devam zorunluluğu olmayan hiçbir derse gitmedim

Ders dinlemek boş iş anlamında söylemedim genel olarak üniversite okurkenki hayat döngüsü boş ve insanı köreltiyor. Okulda bir şeyler öğreniyoruz tamam ama ben hep şunu düşünürüm bölüm başkanı gelse Makel12 seni okuldan attık dese Makel12 artık nedir? Okuduğumuz bölümden mi ibaretiz ne yapıyoruz biz yani? Üniversite okurken yapılabilecek en akıllıca şeylerden biri aslında derslerin hepsine gidip dikkatlice dinleyip ders dışında sürekli gezmek arkadaşlarla takılmak etkinliklere katılmak tecrübeler yaşamak vs. Böyle okuyanlar harbi akıllı sağlıklı adamlar GPA kasanlar falan özürlü mw

• Zamanını daha iyi yönetmen gerekiyor, boş vakit azalıyor, o. Son sene part time epey mantıklı imiş ki gördüğüm kişilerden de çalışan çok.

• Doğru bu yüzden size iş garantisi vermeyen bölüm ve fakültelere vakit harcamayın

Part time nasıl çalışıyorsunuz hocam? Alanınızda ki her hangi bir firmayla mı yoksa normal klasik part time işleri mi

• Marty667 M kullanıcısına yanıt

Alanımdaki şirket.

Uzun dönem staj, aday müh. gibi

Hocam size birkaç soru sormak istiyorum.

1. uzun dönem staj yaparken gereksiz işlerle mi uğraştırıyorlar yoksa kendimize (yazılımcı adayı olarak) gerçekten bir şeyler katıyor muyuz?
    2. Dersi dinlemeden önce bir hazırlık yapıyor musunuz veya dersi dinledikten sonra tekrar nasıl oluyor? Ben yks’de başarılı oldum ama hiç ders dinlemeden kendi kendime öğrenerek bir derece yaptım o yüzden ünideki derslere adapte olamıyorum, hocanın anlattığını %100 anlamıyorum, dikkatim dağılıyor illa. Bu yöntemimi değiştirmem şart mı yoksa dersi derste öğrenmeye mi çalışayım?
  • Uzun dönem birini gereksiz işlerle(ki o işleri tanımlamak lazım) uğraştıracaklarını sanmıyorum. "Mezun ol, bizimle çalış" düşüncesinde ise özellikle.

"Farklı" ekstra bir şey yapmıyorum. Derse girmenin ve aktif şekilde dinlemenin, not almanın faydasını hep gördüm. (fiziken sınıfta olup kafa orada değilse anlamı yok) Üstüne sınav öncesi çalışmak, ödevleri yapmak...

Kendi yöntemin sana kalmış. Derse hiç gitmeyen de çok kişi gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.