Şimdi Ara

Okuldan 150 TL para istiyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk bakanlığa gidiyor şikayetler , müdür falan hikaye yani.Ablam öğretmen tıkır tıkır çalışıyormuş sistem.

http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular2012/basinmus/alo147.html
  • Kendi okuduğu okula para vermemeyi marifet sayan ilkokullu ve liseliler konuyu doldurmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Movkast

Kendi okuduğu okula para vermemeyi marifet sayan ilkokullu ve liseliler konuyu doldurmuş.

Lafını attın şimdi gidebilirsin.
  • önce babanla konuş sonra babanın onayını alıp okula müdürün yanına git ve 150 tl isticek ne yaptıklarının listesinin imzalı bir şekilde eve göndermesini iste sonra baksınlar gerçekten bu işi yapmışlarmı diye ancak meb veriyor okullar

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetsuer

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

vermeyin arkadaşlar... Bagış dedigin tek taraflı olur veren kişinin rızası olur.. Zorla bagış nerede görülmüş alındıgı...
    ama sınıf olarak hatta okul olarak direnin... ailelerinize söyleyin.
    hatta aileleriniz milli egitim bakanligina telefon açsınlar birebir şikayette bulunun , bakın nasıl geri adım atacaklar...

Zaten bildigim kadariyla MEB yardım ediyordur okullara...

birde okulda 1000 tane ögrenci varsa 150 liradan 150'bin TL yapar ? bunlar okula 150bin liralik ne yapmişlar merak ettim ?

Okulda 370 civarı öğrenci var. Sınıflara kopya çekilmesin diye 1 metre yüksekliğinde fayans döşendi-fayansın üstüne daha kolay yazı yazılıyor ve daha kolay imha ediliyor.
    Atatürk köşesi, kupa dolabı yapıldı.
    Yeni bir fizik laboratuvarı açıldı.

Okul Fen Lisesi bu arada.

2. mesajınıza da cevap vereyim.
    Bir de bağış alındığına dair makbuz kesiyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

Geçen bi eleman vardı 10 tl için okuldan atılıcaktı atsanıza bi onun konusunu

O konudan cesaret aldım zaten.

Edit: Düzeltme.

benim fen lisesinde de 200 istiyorlar ama "hardcore" bir zorlama yok

• Ne mudurun ne de okul aile birliginin oyle bir yetkisi yok. Sizden oyle bi sey asla talep edemezler bakan bas bas bagiriyor televizyonlarda.Eger sizi zorlarlarsa Milli Egitim Mudurlugune dilekce vericem dersin sana hic bir sey yapamaz hatta tutusur bi yerleri bize de cok baski yaparlardi butun arkaaslarim koyun psikolojisi gibi verirlerdi ailem egitimci oldugu icin bu isin hukukunu biliyorlar hic bir zaman okula kayit egitime katki payi vermedim onlarda hic bir sey diyemedi diyemezler eger milli egitime sikayet edersen ottururler.Ayni sekilde okulda kaynak kitap parasi toplamakta kesinlikle yasak bu tip seyler milli egitime giderse okulun basina is acilir kimse is almaz istemez kendine guvenli ama terbiyesizce soyleme ezik ezik soylersen bastirirlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinki iyi yine, bu sene benim biraderden 350tl istemisler.diploma parasiymis
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

Sizinki iyi yine, bu sene benim biraderden 350tl istemisler.diploma parasiymis

Diploma parası almaları imkansız. Milli eğitime başvurun.
  • quote:

Okula yapılan yenilik(!)lerden dolayı sevgili(!) müdiremiz okul aile birliğinin almış olduğu kararla okula bağış kapsamında her bir öğrenciden 150 TLcik para istiyor ve bu istediği paranın yasal olduğunu savunuyor.

Ben de dahil okuldaki çoğu kişi bu parayı ödemek istemiyor. Ayrıyetten ödemezseniz kötü şeyler olur vs. şeyler söyleniyor. Biz bu durum karşısında neler yapabiliriz?

Kendi aldığımız bir kararla direnebildiğimiz son noktaya kadar para vermemeyi düşünüyoruz. İşte bundan sonra arkamıza bir yasal dayanak bulmamız lazım. Gerçekten de okul aile birliği yönetmeliğinde para toplamayla ilgili bir madde bulunuyor mu?
    Şöyle bir madde var;
    MADDE 6
    f) Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalardüzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak. okul aile birliği yönetmeliği
    Burdan anlaşılıyor ki okul aile birliği yardım alabiliyor ama para talep edemiyor. Benim zoruma giden de bu. Neden bize zorla bağış yaptırılmak isteniyor? Zorla verilen para bağış olur mu?

Bu durum karşısında neler yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim.

bağış parası zorla alınamaz.
    okulun ilk haftası müfettiş rastgele öğrenci seçip,
    sizden kayıt parası aldılarmı diye sordular,zorladılarmı diye.
    eğer istediler deseydim.başları yanardı.okula almayız gibi tehdit varsa mebe şikayet edin

• bizden istediler veren verdi vermeyen vermedi sözde zorunluydu ama verenler şimdi çok pişman oldular bu sene vermem filan diyolar bence sende verme
  • hocam eger maddi imkaniniz varsa ve o paranin gercekten ogrencilerin yararina kullanildigini dusunuyorsaniz parayi vermekten kacmayin.bu parayi vermeyi enayilik,vermemeyi akillilik olarak gormeyin.okullar icin ayirilan odenek belki fazlasi icin biyerlerden para bulunmasi lazim,gokten inmeyecegine gore okulda egitim goren ogrencilerden istenecek.ama buda zorlamayla olmaz tabi,ben maddi imkanim el verdigince oderdim bu paralari,o an durum iyi degilsede gider konusurdum hoca ile.durumunuz iyi degil ve zorla istiyorlarsada MEB e dilekce vermeniz yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında bizden de 100TL istemişlerdi, sıraları yenilemek için.
    4 tip sıra getirmişlerdi oylamayla birine karar vermiştik.

Ama 100TL'yi herkes vermemişti, okulun yarısı bile vermemişti parayı. Sonra toplanan paralar anca 1 katın sıralarına yetti.
    Her okul o parayla ne yapacağını net olarak öğrencilere bildirmeli. Direk isteyince kimse vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

Geçen bi eleman vardı 10 tl için okuldan atılıcaktı atsanıza bi onun konusunu

http://forum.donanimhaber.com/m_66807257/mpage_1/key_/tm.htm

Vermeyin sakın , dirhem koklatmayın , kötü şeyler olurmuş şu işe bak sen

• Şahsen vermem kardeşim :D
  • bağışı vermek isteyen verir zorlama olmaz...
  • benim kızadan da istemişlerdi ilçe milli eğitime mail attım bir gün sonra olkula gemişler sınıftaki velilere sormuşlar okuldan para istiyorlarmı diye veliler de istemiyorlar demiş
    ilçe milli egitimden geri mail gönderdiler incelememizde herhangi bir şikayet bulunmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowyy

hocam eger maddi imkaniniz varsa ve o paranin gercekten ogrencilerin yararina kullanildigini dusunuyorsaniz parayi vermekten kacmayin.bu parayi vermeyi enayilik,vermemeyi akillilik olarak gormeyin.okullar icin ayirilan odenek belki fazlasi icin biyerlerden para bulunmasi lazim,gokten inmeyecegine gore okulda egitim goren ogrencilerden istenecek.ama buda zorlamayla olmaz tabi,ben maddi imkanim el verdigince oderdim bu paralari,o an durum iyi degilsede gider konusurdum hoca ile.durumunuz iyi degil ve zorla istiyorlarsada MEB e dilekce vermeniz yeterli.

Tüm sayfadaki en mantıkloı yorumlardan biri bu olmus. Zorla bagıs alınmasına ben de karsıyım arkadaslar ben de devlet okulunda öğretmenim ama bu iş zorla olmaz. iyi bir yönetiminiz varsa velilerden hali vakti yerinde olanlar isterlerse zaten yardımcı olur okula. Yukarıda bir arkadas devlet zaten para gönderiyor okullara yazmıs. Doğrudur ama ne kadar gönderiyor orası oldukca tartısmalı . Okulların (bazı meslek liselerinin döner sermayeleri hariç olmak üzere ) gelirleri ile giderleri arasında en azından %30 her sene fark vardır devletten gelen para hiçbir zaman yetmez. Döner sermayesi olan okul onu ordan kapatır. Olmayan da kötü yönetiliyorsa böyle öğrencilere zulmeder getireceksiniz der. Kesinlikle yanlış bir uygulama . Ama şöyle de bir durum varki kimsenin devlet okulunda neden bu imkan yok diye okul yöneticilerine kızmaya da hakkı yok o zaman . Bu adamlar ( ya da kadınlar ) parayı bahcede yetiştirmiyor.

Çok uzun uzun yazdım ama kısaca para verebiliyorsanız verin kendiniz için. Ha veremiyorsanız da en azından yöneticilerinize imkansızlıklar için kızmayın. Çünkü bu işler devletin verdiği para ile olmaz .

• MErhaba yeni yönetmeliğe göre zorlar bağış alınamaz.Hatta milli eğitim müdürü bağış alınıyor diye soruşturma başlatmıştı.Kendileride yardım etmiyor okullara.
    Eğer sizi 'Durumunuz yoksa ve zorluyorlarsa' il yada ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edin zorla benden şu isim altında bağış istiyorlar diye gerekli işlemleri yapacaklardır.
    Ülkemizde o kadar vergi toplanıyor birde üstüne bizlerden para isteniyor.Ancak okullarında belli başlı ihtiyaçları var bence tabiki vermek zorunda değiliz ama devletimiz işi layıkıyla yerine getirmediği için bizlere birtakım yükler biniyor.Eğer sizin yararlanabileceğiniz bir durum ise verilbilir.Durum kötüyse yarısını verin çok kötüyse hiç vermeyin zorla isterlersede şikayet edin derim.

quote:

Orijinalden alıntı: emoozkan97

Vermeyin MEB zaten yeterince para veriyor okullara. O paraları cebe atıyorlar.

Dostum peder okul müdürü ordan biliyorum.Meb doğru düzgün para falan vermiyor okullara verdiğide devede kulak.Sadece demirbaş yardımı falan yapıyor ödenek çıkarsa belirli zamanlarda.
    Basında söyledikleri gibi değil hiçbirşey sadece cıkıp konuşuyorlar.Bende karşıyım bağışa ancak cocuğumun kardeşimin daha iyi şartlarda olması için durumum varsa veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opinion -- 13 Ekim 2012; 11:38:38 >

• quote:

Okula yapılan yenilik(!)lerden dolayı sevgili(!) müdiremiz okul aile birliğinin almış olduğu kararla okula bağış kapsamında her bir öğrenciden 150 TLcik para istiyor ve bu istediği paranın yasal olduğunu savunuyor.

Ben de dahil okuldaki çoğu kişi bu parayı ödemek istemiyor. Ayrıyetten ödemezseniz kötü şeyler olur vs. şeyler söyleniyor. Biz bu durum karşısında neler yapabiliriz?

Kendi aldığımız bir kararla direnebildiğimiz son noktaya kadar para vermemeyi düşünüyoruz. İşte bundan sonra arkamıza bir yasal dayanak bulmamız lazım. Gerçekten de okul aile birliği yönetmeliğinde para toplamayla ilgili bir madde bulunuyor mu?
    Şöyle bir madde var;
    MADDE 6
    f) Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalardüzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak. okul aile birliği yönetmeliği
    Burdan anlaşılıyor ki okul aile birliği yardım alabiliyor ama para talep edemiyor. Benim zoruma giden de bu. Neden bize zorla bağış yaptırılmak isteniyor? Zorla verilen para bağış olur mu?

Bu durum karşısında neler yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim.

devlet topladığı katrilyon kadar vergiyi amerikaya verip okullara vermiyorsa kadın ne yapsın
    cepindenmi vercek senden alcak tabi

• Vermeyin.Vermezsen hiç birşey olmaz.Zaten sınıfta bırakamazlar.Hepsi göz korkutma çalışması.Devletin verdiği parayla idare etsinler.Sen okula para vermek zorunda değilsin.O okul aile birliğinin de ne işe yaradığı belli değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.