Şimdi Ara

Okuldan 150 TL para istiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okula yapılan yenilik(!)lerden dolayı sevgili(!) müdiremiz okul aile birliğinin almış olduğu kararla okula bağış kapsamında her bir öğrenciden 150 TLcik para istiyor ve bu istediği paranın yasal olduğunu savunuyor.

Ben de dahil okuldaki çoğu kişi bu parayı ödemek istemiyor. Ayrıyetten ödemezseniz kötü şeyler olur vs. şeyler söyleniyor. Biz bu durum karşısında neler yapabiliriz?

Kendi aldığımız bir kararla direnebildiğimiz son noktaya kadar para vermemeyi düşünüyoruz. İşte bundan sonra arkamıza bir yasal dayanak bulmamız lazım. Gerçekten de okul aile birliği yönetmeliğinde para toplamayla ilgili bir madde bulunuyor mu?
    Şöyle bir madde var;
    MADDE 6
    f) Okula yapılan ayni ve nakdî bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak, sosyal, kültürel etkinlikler ve kampanyalardüzenlemek, şartlı bağışları amacına uygun olarak kullanmak. okul aile birliği yönetmeliği
    Burdan anlaşılıyor ki okul aile birliği yardım alabiliyor ama para talep edemiyor. Benim zoruma giden de bu. Neden bize zorla bağış yaptırılmak isteniyor? Zorla verilen para bağış olur mu?

Bu durum karşısında neler yapabiliriz? Yardım ederseniz sevinirim.

• verme hocam en kötü mezun olurken diplomanı vermemeye kalkar ki sert yapınca onuda veriyor
  • Sakın verme.
  • İyice soygunculuğa döktü bunlar...

• Devlet okullarında bağış diye bir şey yoktur, müdür ve müdür yardımcıları bu şekilde öğrenci ve velileri kandırıyorlar. Özel okul mu bu lan 150 lira para vericem.. Devlet okulu burası tek bir kuruş dahi verilmemeli! Böyle durumlar mutlaka ve mutlaka MEB'e şikayet edilmeli..!
  • Ben reşit birey değilim benden para istemeyin babama söylüyorum vermiyor gidin babamdan isteyin de direk çık işin içinden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aylık 80 bin TL maaş.
    3 yıl önce açıldı
    100.000 TL para değil
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

verme hocam en kötü mezun olurken diplomanı vermemeye kalkar ki sert yapınca onuda veriyor

Diploma parası ve okula girerken para alamıyorlar zaten yeni genelgeyle. Para tırtıklayacak yer arıyorar.

Bu arada fizik öğretmenimiz (aynı zamanda sınıf öğretmeni-hiç sevmem kendisini-) para vermeyenin yaz tatili sıcak geçer (yaz okuluna bırakacak güya) dedi. Bu tehdit unsurları karşısında yapabileceğimiz bir şey var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

Tayyip bile diyor verme
    http://www.egitimajansi.com/sendika/turk_egitimsenbasbakanin_talimatina_okul_mudurleri_aynen_uymalidir.html

Arada bir doğru konuşuyor bu adam.

• Başbakan bile söyledi para isteyenlerden hesap sorarım diye.gidin bulunduğunuz yerdeki milli eğitime şikayet edin.
  • Meb e şikayet et. Hocam biz de de öyle yapıcak bir şey yok tıpış tıpış vereceksin malesef.
  • vermeyin arkadaşlar... Bagış dedigin tek taraflı olur veren kişinin rızası olur.. Zorla bagış nerede görülmüş alındıgı...
    ama sınıf olarak hatta okul olarak direnin... ailelerinize söyleyin.
    hatta aileleriniz milli egitim bakanligina telefon açsınlar birebir şikayette bulunun , bakın nasıl geri adım atacaklar...

Zaten bildigim kadariyla MEB yardım ediyordur okullara...

birde okulda 1000 tane ögrenci varsa 150 liradan 150'bin TL yapar ? bunlar okula 150bin liralik ne yapmişlar merak ettim ?
  • İlçe milli eğitim müdiresi bizim müdirenin kankası. Anca il milli eğitim çözer diyeceğim ama il müdürüyle de araları iyi.
  • ha birde iyi takip edin bunlar böyle bagışları aldıktan kısa bir süre okul müdürünün arabası yenilenir
  • Geçen bi eleman vardı 10 tl için okuldan atılıcaktı atsanıza bi onun konusunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

vermeyin arkadaşlar... Bagış dedigin tek taraflı olur veren kişinin rızası olur.. Zorla bagış nerede görülmüş alındıgı...
    ama sınıf olarak hatta okul olarak direnin... ailelerinize söyleyin.
    hatta aileleriniz milli egitim bakanligina telefon açsınlar birebir şikayette bulunun , bakın nasıl geri adım atacaklar...

Zaten bildigim kadariyla MEB yardım ediyordur okullara...

birde okulda 1000 tane ögrenci varsa 150 liradan 150'bin TL yapar ? bunlar okula 150bin liralik ne yapmişlar merak ettim ?

Okulda 370 civarı öğrenci var. Sınıflara kopya çekilmesin diye 1 metre yüksekliğinde fayans döşendi-fayansın üstüne daha kolay yazı yazılıyor ve daha kolay imha ediliyor.
    Atatürk köşesi, kupa dolabı yapıldı.
    Yeni bir fizik laboratuvarı açıldı.

Okul Fen Lisesi bu arada.

2. mesajınıza da cevap vereyim.
    Bir de bağış alındığına dair makbuz kesiyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

Geçen bi eleman vardı 10 tl için okuldan atılıcaktı atsanıza bi onun konusunu

O konudan cesaret aldım zaten.

Edit: Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kese kağıdı -- 12 Ekim 2012; 17:52:28 >

• vermeyin sonuna kadar hakkınızı savunun. Ha bide 50 falan dese neyse de 150tl nedir ya? zamanında okulda tek bizim sınıf vermediydi topluca konuştular o da fayda etmedi tek tek konuştular en sonunda diploma alırken karşımıza çıkarttılar peder saolsun baya tartışarak para vermeden aldı
  • Vermeyin MEB zaten yeterince para veriyor okullara. O paraları cebe atıyorlar.
  • "kötü şeyler olur"

Bu kısmı aynen kendilerine iade edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madao

"kötü şeyler olur"

Bu kısmı aynen kendilerine iade edin

Okulda zaten kötü şeyler oluyor. Teksas gibi okul mübarek olaysız gün geçmiyor.
    Ama bu sefer bu parayı onlara yedirmeyeceğim.
  • Öğretim ücretsizdir(sadece yazıda).
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.