Şimdi Ara

Okulunu okumadan yazılım işiyle uğraşan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProStr33t

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/20-30k-arasi-bilgisayar-muhendislikleri--130229278-2#130240734
    https://forum.donanimhaber.com/is-ders-calismak--129558315#129559596

2017 Ekim ve Aralık ayında da aynı şeyi söylemiş. Bence trol değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 11 Mayıs 2018; 19:42:44 >

• AI Engineer'in kısaca AIE diyelim, gönderilere baktım , hakkaten @tytyksogrencisi 'nin dediği gibi gfarip bir durum var. AIE'nin gönderilerin çoğu örneğin Marmara Bilgisayar Müh nasıldır gibi konulardan oluşuyor. Account Manager'ım 5000TL maaşım var diyen biri 5000TL maaşı bırakıp Marmara Bilg öğrencisi olacak, gayet ilginç. tytyksogrencisi bahsetmese incelemezdim, fakat inceleyince AIE trolvari görünmeye başladı. Ve daha önemlisi, seyfi84 rumuzlu şahsiyet, AIE'nin gönderisine lapin gibi atladı ki seyfi84 benim diploma bilgimi, programcılık düzeyimi bilmeksizin bana diplomasız ve programcılığı bilmeyen kişi dedi! Tabi ki ben kendimi bildiğim için yanıt vermedim, tevazu gösterdim ancak seyfi daha sonra benim en fazla 2500TL'lik kişi olduğumu iddia etti. 3 sene evvel Bursa'da 3500TL maaşlı bilgisayar mühendisliği işi teklif edildi ancak ben çeşitli sebeplerden kabul etmedim; ctsi mesaisinin olması ve Almanya'da iş hedeflediğim için bol zamanın önemli olması. Ondan daha önce İstanbul'da senyor programcı (resmi unvan farklı) olarak asgarix3.4 maaşlı olarak yıllarca çalışmışlığım da var. Son 2 senedir sadece Almanya işlerine hazırlandığım için gelirim sıfıra yakın ancak tüm zaman benim. Almanya'daki işler, remote-job olarak dahi €20 / saatten başlıyor, günde 8 saatten €160/gün ücretli işler Almanya'dan teklif olarak geliyor (örneğin yukardakihttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=132758294&fromzero=yes gönderimdeki iş) ancak yine ceşitli sebeplerden dolayı o işlere başlamadım, fakat çok yakında birine başlayacağım, başladığım takdirde remote-job olarak €160/gün = €800/hafta, TL'ye cevirsek en az 4000TL/hafta yapar. O yüzden seyfinin yukardaki 2500TL'lik adam muhabbetine cevap vermedim. Türkiye'de programcılık işlerinin ücretleri cok düşük, bence aşırı düşük o konuyu incelemem, seyfi'nin pek hoşuna gitmiyor gibi, ancak güneşi balçıkla sıvayamayız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gayet art niyetli cevap vermişsin. Baştan beri takip ediyorum konuyu ve günler sonra cevap vermen gerçekten küçük dürücü olmuş senin adına.

AI Engineer'ı ben de araştırdım çünkü ben de şüphelendim. Ancak Ağustos 2017'de şöyle yazmış:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lenene

anladım hocam yolunuz açık olsun. ayıp olmazsa bir şey sormak istiyorum. bildiğim kadarıyla boğaziçi mezunusunuz ve iyi bir maaşınız da var (4500). hangi bölüm mezunusunuz ve sizi yeniden okumaya iten şey ne oldu?

Elbette. Ama anlatacaklarım çocukça gelebilir çünkü hem ailem hem de arkadaşlarım hala kızıyor bana.

Daha ikinci sınıftayken dijital ajanslarda çalışmaya başladım. O zamanlar her Boğaziçili gibi kariyer manyağıydım. "Selin, L'Oréal'de işe girmiş. Serdar, Pepsico'da staj yapıyor" gibi şeylere çok imrenir hem de çalışma azmimi artırırdı. Ama 7 senelik iş tecrübesinden sonra hepsi boş geliyor. Şu an birinin öyle işe girdiğini duyduğumda üzülüyorum onların adına. Nedenine gelirsek beyaz yakalı yaşam biçimi soğuttu beni. Sürekli toplantı yapıp, müşteriye yeni ne satabiliriz diye tartışıp, proje yazıp, satıp, sonra onu hayata geçiyoruz. Çok değil 12 ay sonra proje kullanılıyor ve çöpe atılıyor. Hepimiz kazanıyoruz. Başta eğlenceli gelse de bir noktadan sonra harcadığım emeğin aslında hiçbir haltta yaramadığını fark ettim. X bankasının Y kredi kartının dijitalde görünürlüğü %81 oranında artırmak gerçek hayatta hiçbir problemi çözmüyor. Ben de hayatım boyunca böyle boş işler yapacaktım. Bunu düşündükçe strese girmeye başladım ve sonunda burn-out oldum.

Diğer bir nokta ise gösterişsel yaşam biçimi. Herkes sahtekar ve güçlü görünmek için ellerinden geleni yapıyor. Kirasını ödemeyecek adam, Soho House partisine sanki çocukluğundan beri gidiyormuş gibi davranıyor. En yakın arkadaşım kıyafetlerine laf ettiler diye o ayki tüm maaşını kıyafetlere yatırdı. Herkes sağlıklı besleniyor herkes en pahalı spor clup'lara gidiyor falan filan. Tatilde Floransa'ya gitmeden kimse yaşamaz zaten.

Kısacası maaşım iyi gibi ama ortam yüzünden elimde çok para kalmıyor. Her gün Starbucks 10 lira zaten. Öğle yemeğim 30 liradan aşağı değil. Gerçi 350 lira Multinet var ama bir yere kadar. Tüm bu yaşam biçimi ciddi sorgulamaya itti beni. Sonra sivil toplum örgütlerinde hafta sonu gönüllü çalışmaya başladım. En sonunda işe yarar bir şeyler yapmaya karar verdim. İşe bırakıp, tekrar üniversiteye okumaya karar verdim kariyer peşinden koşmaktansa. Çünkü öğrenmeyi ve tartışmayı seviyorum. Zamanım kısıtlı. Neden X bankasının Y kredi kartı için çalışayım ki? Üniversitede çimler, kütüphaneler, kitaplar, yeni insanlar var. Kimse de beyaz yakalı değil. Hocaların çoğu aktivist. Toplumsal cinsiyet için çalışıyorlar. Tutsak ikilemini yenmek için çalışıyorlar. Bir şekilde işe yarıyorlar. Ben de işe yaramak için bilgisayar mühendisliği ya da tıp okumak istiyorum. Hangisi hala emin değilim. Bilgisayar mühendisi olursam ülkem adına hiç yoktan teknoloji üretebilirim. Doktor olursam insanların sağlını olumlu yönde değiştirebilirim. Emeğim gerçekten yararlı olacak.

Uzunca saçmaladım. Ailem bencil olduğumu söylüyor. Onlara kalsa evlenip, ev ve araba kredisi çekmem lazımdı. Çocuk yapıp, koleje yollamam gerekiyordu. Arkadaşlarım da benim gördükleri görmüyor. Gözleri hala yalandan gülümsedikleri rakiplerinin arabasında. Bense yaşamı macera olarak görüyorum. Eğlenmek, öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak istiyorum.

Düzgün stalk'la bence:https://forum.donanimhaber.com/nihat-bilgin-lys-fizik-soru-bankasi--128425580#128428612

Benim anladığım kadarıyla çocuk yeni kariyer arıyor ve tıpla mühendislik arasında gidip gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 11 Mayıs 2018; 23:2:40 >

• Konumuz AIE'nin kariyer planları değil. Bu arada 'küçük düşürücü' olan nedir? Account Manager'im 5000TL maaşım var deyip marmara, ktü, vs. bilg müh okumayı düşünmesini ilginç bulmak, küçük düşürücü olmak degildir. Ha bir de AIE'yi trolvari bulduğumu belirttim ki, rumuzu AI Engineer olup tek satır kodluk yorumu olmayan fakat 20-30 mühendis çalıştırıyoruz 50 kamu kuruluşunun yazılımlarını yapıyoruz vs. diyen birinin marmara bilg müh okumayı düşünmesi üzerine öyle dedim. Tamam trol değil gerçekmiş. Bu arada AIE üni hocalarını övmüş, olumlu anlamda hocalar için 'aktivist' demiş. Üni hocaları aktivist olması büyük bir yanlış değerlendirme. Üni hocaları ancak aktivist gibi görünebilir ancak diğer lise vs hocalar gibi tamamına yakını özünde statükocu cunku hepsi ya devletten maaş alıyor ya da yaygınlaşan pahalı 'özel kolej' sisteminden nemalanıyor, bu şartlar altında bence onlara aktivist demek bence tam bir yanlış değerlendirme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Konumuz AIE'nin kariyer planları değil. Bu arada 'küçük düşürücü' olan nedir? Account Manager'im 5000TL maaşım var deyip marmara, ktü, vs. bilg müh okumayı düşünmesini ilginç bulmak, küçük düşürücü olmak degildir. Ha bir de AIE'yi trolvari bulduğumu belirttim ki, rumuzu AI Engineer olup tek satır kodluk yorumu olmayan fakat 20-30 mühendis çalıştırıyoruz 50 kamu kuruluşunun yazılımlarını yapıyoruz vs. diyen birinin marmara bilg müh okumayı düşünmesi üzerine öyle dedim. Tamam trol değil gerçekmiş. Bu arada AIE üni hocalarını övmüş, olumlu anlamda hocalar için 'aktivist' demiş. Üni hocaları aktivist olması büyük bir yanlış değerlendirme. Üni hocaları ancak aktivist gibi görünebilir ancak diğer lise vs hocalar gibi tamamına yakını özünde statükocu cunku hepsi ya devletten maaş alıyor ya da yaygınlaşan pahalı 'özel kolej' sisteminden nemalanıyor, bu şartlar altında bence onlara aktivist demek bence tam bir yanlış değerlendirme.
    5000 lira o kadar büyük mü cidden gözünüzde? Arkadaşlar nerede çalışıyorsunuz cidden? Migros'ta yönetici olun yine kazanırsınız bu kadar parayı. Küçük dürücü olan Seyfi84'e çok sonradan cevap vermen. Sanki cevap verememiş de bunca zamandır cevap verebilmek için koz arıyormuş. Konu AIE iken birden "Bu arada seyfi şöyle şöyle" demişti diye konuyu manipüle etmen seni küçük düşürüyor. Üniversite hocaları ne alaka hem?

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

5000 lira o kadar büyük mü cidden gözünüzde? Arkadaşlar nerede çalışıyorsunuz cidden? Migros'ta yönetici olun yine kazanırsınız bu kadar parayı. Küçük dürücü olan Seyfi84'e çok sonradan cevap vermen. Sanki cevap verememiş de bunca zamandır cevap verebilmek için koz arıyormuş. Konu AIE iken birden "Bu arada seyfi şöyle şöyle" demişti diye konuyu manipüle etmen seni küçük düşürüyor. Üniversite hocaları ne alaka hem?

Alıntıları Göster
    Bilgisayar Mühendisi, ekonomik şartlar nedeniyle karavanda yaşamaya başlayınca nüfus kayıtlarından silindi! 5000 TL o kadar cok bir rakam değil, fakat şu anki şartlarda asgari x3 cok iyi bir rakam olsa gerek. Migros'ta yöneticilik yapmak, 50 kamu kuruluşuna Account Manager'lık yapmak 5000TL kazandırabilir, ancak burada Bilgisayar Mühendisliği ne kadar kazandırır konusunu inceliyoruz. Ha kendim salt ne kazandırır değil, ek olarak haftada 5 gün ve 40 saat mesai üzerinden ne kazandırırı da inceliyorum.

seyfi konusuna gelince, seyfi bana 2500TL'lik adamsın diyerek aşağılamaya çalıştı ben de ona dair savunma hakkımı kullandım, bu hakkı istediğim herzaman kullanabilirim, yani onu 3 gün önce yapacaktın şimdi yapamazsın diye burada hakemlik yapmaya gerek yok.

Üni hocaları yorumunu da AIE'nin "üniversitede hocaların çoğu aktivist " yorumu üzerine yaptım. Sen bir link gönderdin ben de o linke bakarak bir yorum yaptım, o alaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 12 Mayıs 2018; 1:18:14 >

• Okulunu okumadan yazılım işiyle uğraşan var mı ?

Neden yalan söyleyeyim?

e-Devlet'ten 4A Hizmet dökümüm. Brüt maaş ama bu.

Konuya gelirsek Boğaziçi mezunuyum. İkinci sınıftan beri çalışıyorum. 8 sene olacak. İlk başladığımda maaşım 1500 liraydı. 8 sene içinde anca 4500 oldu. Son dönemde ülkede Andrew NG gibi yapay zeka uzmanı olmaması beni motive etti ve bu konuda uzman olmaya karar verdim. Onun için tekrar sınava hazırlanıyorum. Şu an Bilgisayar Programcılığı'na karar verdim. Oradan sonra DGS ile belki tekrar lisans okurum. Şu an emin değilim.

Sırf 4500 lira maaşım var diye trol oldum demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 14 Mayıs 2018; 13:21:2 >

• Hocam,

Analizinizde birkac sorunlu nokta var bence.

1) asgari ücretle karşılaştırmak yerine median gelirle karşılaştırmanız daha sağlıklı olur. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’de çalışanların %48 i asgari ücretle çalışıyor, bu Amerika’da %12-14 seviyesinde. Median gelir böyle karşılaştırmalarda daha sağlıklı bir istatistik yöntemi. Zaten median gelirle karşılaştırırsanız cok farkı bir tablo çıkacak ortaya.
    — duzeltme—
    İstatistiklere baktim, 2016’da Amerika’da asgari ücretle çalışma oranı sadece %2.7. (Eyaletlere göre olan asgari ücretleri hesaba katmıyor, sadece federal minimumu hesaba katıyor)
    — düzeltme —-

2) yüksek maaş veren yerlerde çalışanlar cok az demişsiniz. Bu heryerde böyle. Söyle bir yazı vardı:https://danluu.com/bimodal-compensation/ . Yazılımcı maaşı dağılımı artık “bimodal” diye. Az bir kısım iyi para kazaniyor, geri kalan az kazaniyor. Türkiye gibi Amerika’da da durum bu.

Dağılım bimodal degil de uniform olsaydi ortalamakta bakmak, sokaktan 5-10 mühendis çevirip maaş istatistiği çıkarmak doğruya daha yakın sonuç verirdi, ama dağılım uniform olmadıgından bunu yapmanız cok sağlıklı degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 14 Mayıs 2018; 21:14:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sen piyasadan bi haber yasiyorsun. Benim bilgisayar muhendisi yeni mezun bircok arkadasim var. Oyle bahsettigin universiteler falan da degil, 50bin LYS siralamasi ile girilen universitelerden ve suan 4k, 5k maas aliyorlar. Turkiye'de diploma olmadan duzgun maas alamiyorsun maalesef fakat muhendislik mezunu isen universite farketmiyor, kendini gelistiren herkes guzel maas aliyor.
  • mermuzmermuz kullanıcısına yanıt
    Dostum Türkiye piyasasından bihaber yaşamıyorum, sadece Türkiye piyasasına alıcı gözle bakmıyorum. Geçen hafta eskiden İş Analisti olarak çalıştığım firmaya ziyarete gttim, ayaküstü iş teklifi aldım. Maaş sormadan '2 yıldır sadece Almanya'daki işlere hazırlanıyorum, o yüzden mümkün değil' dedim. Teklifi yapan kişiye şunu söylemedim cunku gereksiz laf kalabalığı olacaktı: Almanya'da benim profilime asgari x5 maaşı tereddütsüz veriyorlar ve bu haftada 5 gün x 8 saat üzerinden. Euro TL paritesine veya Almanya'da inek etinin kilosunun 10 euro, 12m2 stüdyo dairelerin 300 euro'ya bulunabilmesi olayına girmiyorum bile :)

• korsan yazılım mühendisi olarak çalışıyom, php, asp den tut iosa ,pythona, linuxe kadar okuluna gitmeden yardırıyom.
  • En iyisi yurt dışı zaten. Ben de kendimi gelistirip gitmeyi planliyorum, zaten beyin dedigimiz insanlar göç ediyor Turkiye'den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mermuzmermuz

En iyisi yurt dışı zaten. Ben de kendimi gelistirip gitmeyi planliyorum, zaten beyin dedigimiz insanlar göç ediyor Turkiye'den.
    Avrupa'da nitelikli elemanların ücret katsayısı ortalama (sembolik rakam) asgari x4 Programlama, Elektronik gibi az sayıda elemanın olduğu alanlarda bu ortalama asgari x5-6 ve üstü. Fakat nitelik gerektirmeyen ve cok sayıda elemanın bulunduğu inşaat, tezgahtarlık gibi (yalın işçilik) alanlarda katsayı ortalama asgari x1,5. Türkiye'de yalın işçilik ücretleri asgari x0.6 - x1,5 arasında değişiyor, yani Türkiye'deki bir yalın işçi Avrupa'ya gitse asgari üzerinden maaş farkı cok olmayacak. Ancak buna rağmen yalın işçiler dahi Avrupa'ya gitmek istiyor cunku orada asgari ücrete oranla kira-ulaşım-yiyecek-giyecek fiyatları fevkalade uygun. Bu konuda DH Forum - Konu Dışı 'nda hayatında Avrupa'ya gitmemiş bazı kişiler takip ettikleri medyada gördükleri yalan haberlere inanıp fikir sahibi oluyor, örneğin Almanya'da ev kiraları 2000 AVRO, domatesin tanesi 3,5AVRO falan sanıyorlar, bu şekilde yanlış bilgi sahibi belki milyonlarca kişi vardır. Ancak Almanya'da özellikle Berlin'de ev kiraları son derece uygun. Bir örnek:https://web.archive.org/web/20170513114611/http://paul-fleischmann-haus.de:80/content/e170/e209/index_ger.html mutfak, banyo, bzdolabı, mobilya vs herşeyi olan, herşeyidahil 31m2 daire aylık kira 452AVRO.Tanesi 3,5AVRO denilen domatesin kilosu 1,3AVRO. Bizde domates kilosu 6-8TL, seyyarlar bile 5TL altında domates satmıyor. Kırmızı et te aynı sekilde son derece ucuz, kuzu eti (kıyma da değil) kilosu 7.80AVRO bizde 50TL.

(Verdiğim fiyatlar hepsi güncel olup KDV dahil fiyatlar) Ben Almanya'dayken Nike ayakkabı indirim kampanyasıyla 25AVRO'ya almıştım, yıllardır hala giyiyorum. Bizde bir NIKE kaç tl? Otomobil olayına hiç girmiyorum bile! İşte bu sebeplerden dolayı yalın işçiler dahi Avrupa'ya gidiyorlar.

yalın işçinin ücreti asgari katsayısı olarak cok oynamadığı halde Avrupa cazip. Nitelikli elemanların maaşı asgari katsayı olarak 3-4 kat oynuyor. O yüzden Avrupa tek seçenek. Türkiye'de nitelikli iş yapmak, beyin gücü ve zaman harcamak anlamsız. Son 2 senedir Türkiye'den ücreti iyi gibi görünen işleri dahi düşünmüyorum o yüzden.

• okulunu okusan ne olacak, okullarda cidden mühendislik eğitimi veriyor mu zannediyorsunuz? artık iş diplomada bitmiyor beyler, yetenekte bitiyor
  • Ben hukuk okuyorum aynı zamanda android uygulama geliştiriyorum.İkisi de hoşuma gidiyor.Tek kriter neyi istediğin
  • Selamün Aleyküm.
    Bende programlamaya başlamak istiyorum.
    Soru şu;

Hangi programlama dili ile Database (veri tabanı veya Xml) girdi eklemek okumak kolay olur?

Mesela telefon seçim rehberi 2018 uygulama olsun

Tek ekranda bir sefere mahsus ;

1)Marka model

-2)Arkada Çift kamera-Tek kamera

-3) Parmak izi okuyucusu var-yok

-4) fiyatı 2000 TL altı- üstü

Seçip kayıt edeceğim.

Daha sonra arama ekranı olacak oradan tekli veya çoklu seçim yapıp arama yapacağım

Huawei+parmak izi okuyuculu+çift arka kamerası olan+2000 TL altı modeller tıkladığımda sonuç çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 18 Temmuz 2018; 10:51:53 >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    eğer sadece bunlar ise en basitinden access veritabanı c# da işini görür ağda ortak çalışılacaksa sql serverın en basit sürümü işini görür
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    eğer sadece bunlar ise en basitinden access veritabanı c# da işini görür ağda ortak çalışılacaksa sql serverın en basit sürümü işini görür
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Xml veya Mysql veritabanı düşünüyorum.

Kotlin programlama dili örnekleri ne baktım kolay gibi..

Çoğu kişi c++ bu işin temeli diyor

Java belli başına dünya
    Javada hazır arayüz varmı?

Mesela;
    Visual basic vardı bir ara
    Ortada boş gri alan.
    Sağda buton vb vardı.
    Sağdan butonu sürükleyip gri alana getirip uygun Ali yani kodu yazınca Google açılırdı mesela..

Java'da buna benzer editör varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 18 Temmuz 2018; 14:38:21 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.