kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum nasıl yapabilirim? ara ara okuyorum nasıl diyeyim 1 hafta hiç elime almıyorum bazen süre uzuyor. kitaba başlayınca kitabı okuyorum ama o başlama asaması bir türlü gerçekleşmiyor :)
okuyacağınız kitapların listesini yapın beğendiğiniz hoşunuza gidenleri ekleyin ya da kendinize ödül verin kitap başına belki bir çözüm olabilir
yeterli olmuyor ya :) cabuk sıkılıyorum
Ben de senin gibiyim bunun çözümünü şöyle buldum konusunu beğendiğim veya öneri aldığım her kitabı okumuyorum o an canım atıyorum bilim kurgu çekti veya polisiye çekti onu okuyorum sadece başlıyorum direk devamı geliyor gerçekten konusu ilginizi çekmiyorsa okumak istemiyorsunuzdur büyük ihtimalle.
aynen kitaba başlıyorum bazen sürekli betimleme yapması cok sıkıcı oluyor
Telefonu bırak yeter :)
quote:
Orijinalden alıntı: MooVaaasa
aynen kitaba başlıyorum bazen sürekli betimleme yapması cok sıkıcı oluyor
Sevdiğiniz konuları bulmaya çalışın hocam. Mutlaka faydası olacaktır.
sevdiğiniz konuları işleyen kitaplardan başlarsanız kolayca alışkanlık haline gelir diye düşünüyorum. sonrasında da okumalarınızdaki çeşitlilik artacaktır. kendimde bu şekilde oldu yani başlangıçta genelde tarihi anlatan kitaplar okurdum fakat şu an klasiklerden tutun da felsefi kitaplara, felsefi kitaplardan tutun da ideolojik kitaplara kadar (ve daha nicesini) okuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: belli belirsiz
sevdiğiniz konuları işleyen kitaplardan başlarsanız kolayca alışkanlık haline gelir diye düşünüyorum. sonrasında da okumalarınızdaki çeşitlilik artacaktır. kendimde bu şekilde oldu yani başlangıçta genelde tarihi anlatan kitaplar okurdum fakat şu an klasiklerden tutun da felsefi kitaplara, felsefi kitaplardan tutun da ideolojik kitaplara kadar (ve daha nicesini) okuyorum.
aslında felsefi alanda okuyorum yani tek okudugum alan o da kitap seçiminide bazen iyi yapamama sorunum var:)
Akıcı ve sizi kendi dünyasında kaybettirecek kitaplarla başlayabilirsiniz. Mesela Harry Potter serisi gibi.
Her gün kitap okuma saatini belirleyip alarm kurmakta fayda var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme