Şimdi Ara

Okumak dünyanın en saçma ve boş şeyidir... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
7
Favori
10.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
226 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gsli46

quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

quote:

okuma masrafı 100 bin mi

50 bin olsun ne fark eder hadi 300bin değilde 250 bin lira karda ol

kardes bunu senden önce binlerce başarısız kişi düşünmüştür emin ol ben msela ama küçükken böyle düşünmüyodun ailende böyle düşünmüyodu herkesin üni okuması zaten bana hep saçma gelir çünkü üni okuyan bi adam meslek öğrenme yasını geciyo okudugu bölümle ilgili iş istiyo bulamazsa satıs danısmanı oluyo düzen bu olmus

Aynen öyle kardeş yapabilecek birşey yok
    Ben sadece dile getirmek istedim
    Ama bunun farkında olmayan arkadaşlarda var
    Baksana adam ne cahilce bir konu yazmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O kadar sene İngilizce görüpte turiste yol bile tarif edememen senin suçun başkasının değil Ayrıca açtığın mekanın tutacağı ne malum? Yaş iş onlar en iyisi bi meslek sahibi olmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Avukatlık bitti mi? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Hukuk mezunu sayısı her geçen gün artıyor.Kalite yerlerde testi iyi çözüp mülakatta çoğu eleniyor.En büyük hata Hukuk bölümü sözel iken eşit ağırlığa alınmasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadzzo

O kadar sene İngilizce görüpte turiste yol bile tarif edememen senin suçun başkasının değil Ayrıca açtığın mekanın tutacağı ne malum? Yaş iş onlar en iyisi bi meslek sahibi olmak.

250 bin tlye mekan açarsan o mekanın sana en az getirisi aylık 2000 lira olur . Yani hakkını alamadan bile en az bi 2000 tl gelirin olur aylık. En azından millete köpeklik yapmadan kazanırsın. Hadi onu geç 250 bine daire al kiraya ver sana aylık 1000 lira gelsin. Bugün 900 liraya çalışan sayısız insan var

• Hocam önemli olan bölümün mezun vermesi degil. İyi olanları bir yerlere gelmesi. Zaten sen bunun için çalışıp çabalamazsan sadece geçer notu alır bırakırsan bir mok olmaz. 2500 tl maaş ile başlayıp ayda 10 bin liraya kadar çıkartan var olay sende biter. Ki bu her meslekte böyledir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise mezunuyum bende benzer düşüncelere sahip olduğum için okumadım yaş 24. ilk başlarda çok sıkıntılar çektim ancak şuan durumum arkadaşlarıma göre çok iyi hem ekonomik olarak hem bilgi olarak.
    insanlar üniversite okumalarına ramen çoğu hiçbirşey bilmiyor. ancak şöyle bi durum var benim gibi okumadan kendi işini yapmayı deneyip başarısız olan arkadaşlarımda var yani birazda nasip kısmet işi. sen 300 bin liraya mekan açarsın batar ben 5 bin liraya küçük bi iş kurarım tutar bilemezsin. bu işler böyle. ancak para parayı çeker böyle bi gerçekte var tabi.
    şunuda eklemek isterim şuan 2 universiteye kaydım var sırf elimde belge olsun diye okuyorum sınavdan sınava gidip hiç ders dinlemeden hiç kitap açmadan sınavlara giriyorum bu sene mezun olamam ama seneye 3-4 tane dersim olacak sadece. seneye her türlü mezun olurum. teki endüstri müh. diğeri aöf işletme. 2011 girişliyim ikisinede. ben hiç derslere girmeden sadece sınavlara girip mezun olabiliyorsam o okul gereksizdir.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 24 Nisan 2015; 3:39:54 >

• Okumak öğrenmek kendini egitmek dunyanin en bos seyi degil aksine senin su dunyadaki boşluğunu dolduran şeydir. Yakindigin olay egitim sistemidir ki evet bu gercekten gereksiz ve sadece insanları belirli standartlara sokmak icin vardır. Bi isin uzmani olmak icin 16 sene beklemek zorundasındir. Bu bi pakettir ve ne yazikki kisiden kisiye değiştiği nadir görülür.örnek veriyorum ben senden daha zekiyimdir ve daha cabuk öğreniyorumdur ama bu egitim surecimi kisaltmamda isime yaramaz. Yani bizi böyle sefil hale dusuren bu sistemdir. Okumana bak. Bakmak la görmek arasindaki daglar kadar fark gibi egitim sistemi ve okuyup ogrenmek arasında böyle bir fark vardir.

• quote:

Hocam önemli olan bölümün mezun vermesi degil. İyi olanları bir yerlere gelmesi. Zaten sen bunun için çalışıp çabalamazsan sadece geçer notu alır bırakırsan bir mok olmaz. 2500 tl maaş ile başlayıp ayda 10 bin liraya kadar çıkartan var olay sende biter. Ki bu her meslekte böyledir.

İşte kardeş bende bunu anlatmak istiyorum
    Her meslekte böyledir bu
    İyi bi avukatsan aylık 15 20 bin kazanabilirsin
    İyi bir mekancıysan ticaretten anlıyorsan aylık 15 20bini yine kazanabilirsin. 16 yılını çöpe atmana gerke yok bunun için..

• gece gece iyi güldürdün la

• Tek katıldığım nokta okuduğun üniversite en iyisi veya en iyileri arasında olmadığı sürece ha okumuşsun ha okumamışsındır. Diğer söylediklerine katılmıyorum. Herkes işçi olsaydı üst kademelere kim geçecekti. Ülke kalkınması ordan geliyor.
  • tekalalli T kullanıcısına yanıt
    Avukat olup batan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

okuma masrafı 100 bin mi

Anaokulundan beri ozel okulda okursan o para sadece ilkokul giderlerin olur okuyan var okuyan var dostum bu ulkede sirf parayla meslek sahibi olunuyor bunlara sasirmamak gerek artik

• quote:

Orijinalden alıntı: Harem Kralı

Okumak öğrenmek kendini egitmek dunyanin en bos seyi degil aksine senin su dunyadaki boşluğunu dolduran şeydir. Yakindigin olay egitim sistemidir ki evet bu gercekten gereksiz ve sadece insanları belirli standartlara sokmak icin vardır. Bi isin uzmani olmak icin 16 sene beklemek zorundasındir. Bu bi pakettir ve ne yazikki kisiden kisiye değiştiği nadir görülür.örnek veriyorum ben senden daha zekiyimdir ve daha cabuk öğreniyorumdur ama bu egitim surecimi kisaltmamda isime yaramaz. Yani bizi böyle sefil hale dusuren bu sistemdir. Okumana bak. Bakmak la görmek arasindaki daglar kadar fark gibi egitim sistemi ve okuyup ogrenmek arasında böyle bir fark vardir.

Cahil olmamak, bilgili olmak için sence okul okumaya gerek varmıdır
    Ama şöyle birşey var ilk okul terk bi insanla üniversite mezunu bi insan arasında dışardan bakıldıgında çok fark görülür ön yargılı yaklaşır yani insanlar
    Okumamanın tek sıkıntısı bu olur

• Kuran-ı Kerim in ilk ayetidir oku.Ne demek sacma ve bos ?

Biz muslumanlar okumaya onem verseydik su an zaten bu durumda olmazdik.Allah in emridir okumak,ilim ve bilim pesinde kosmak bir nevi ibadettir.Insan her yasta okumali ogrenmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 23 Nisan 2015; 0:22:17 >
  • quote:

hukuk bitirmiş garson tanıdıgım var

• quote:

Orijinalden alıntı: Pharma.

Kuran-ı Kerim in ilk ayetidir oku.Ne demek sacma ve bos ?

Biz muslumanlar okumaya onem verseydik su an zaten bu durumda olmazdik.Allah in emridir okumak,ilim ve bilim pesinde kosmak bir nevi ibadettir.Insan her yasta okumali ogrenmelidir.

Ya kardeşim müslümanlıkla türklükle kürtlükle alakası yok bu işin
    Tamamen devletle alakası var
    Örneğin mehmet öz türkiyede yaşamını sürdürse en gazla 10bin tl maaşla çalışıcaktı ve onu belkide kimse tanımayacaktı
    Ama adam şuan amerikada en kral evde yaşıyor, bütün dünya tarafından tanınıyor, kazandıgı paranın haddi hesabı yok
    Bizim eğitim sistemimiz düzgün olsaydı kalkıpta böyle bi konu açmazdım
    Yoksa okumak öğrenmek çok güzel şeylerdir elbet

• okumasan bu fikiri bulamazdın dostum
  • adam haklı..aynen öyle..bizde okuduk bişi değişmedi..eğitim sistemi tamamen gereksiz ve belli standartlara sokmak için..ulan benim senelerce okula harcadığım para bi yana..hadi diyelim iyi de bi meslek sahibi olduk, (para bazlı olarak); bide eğitime harcadığın parayı amorti etmesi var senelerce..
  • Adam 100.000 tl dersane masrafı çıkardı lan

• quote:

Orijinalden alıntı: tekalalli

quote:

hukuk bitirmiş garson tanıdıgım var

Kendini gelistirme ve vizyon meselesi avukatlik, mimarlik gibi mesleklerde tabi bunun yaninda iyi okul genis cevrede olursa alicaklari ucretler ucuk oluyor verdigin ornekle yola cikarsan zaten okumayalim oturalim evimizde daha tutarli seylerle gelde ciddiye alalim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.