Şimdi Ara

Okunması Gereken Kitaplar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Fatihs_54

Arkadaşlar ne yazık ki burada sadece Fantastik kitap önerileri oluyor...

Bütün dünyanın hemfikir olduğu ve Türkiye'de de çokça okunan yazarlara rağmen. Bu forumda bir ademoğlunun çıkıpta. Albert Camus,Dostoyevski, Kafka, Tolstoy, Marquez, Victor Hugo, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Orhan Kemal dediğini önerdiğini duymadım...

Kurtlu, vampirli, Hobbitli kitaplardan başka bişey okuyanlar çok nadir bu forumda... olsa da burdan kaçıyor zaten...

Sadece fantastikler önerilmiyor ama çoğunluk fantastik öneriyor gerçekten.

Bu arada orhan kemal yaşar kemal vedat türkali gibi yazarlar fazla önerilmiyor bunun sebebini de bu yazarların eserlerinin okunmamış olmasına bağlıyorum.Ne yalan söyliyim ben de okumadım ama okuma listemdeler.

Vampirli kitaplara tövbeliyim zaten :)

• Metro 2033 2034
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihs_54

Arkadaşlar ne yazık ki burada sadece Fantastik kitap önerileri oluyor...

Bütün dünyanın hemfikir olduğu ve Türkiye'de de çokça okunan yazarlara rağmen. Bu forumda bir ademoğlunun çıkıpta. Albert Camus,Dostoyevski, Kafka, Tolstoy, Marquez, Victor Hugo, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Orhan Kemal dediğini önerdiğini duymadım...

Kurtlu, vampirli, Hobbitli kitaplardan başka bişey okuyanlar çok nadir bu forumda... olsa da burdan kaçıyor zaten...

Orhan Kemal'in doğumunun 100. yıldönümü bu yıl, hatırlayan var mı? Yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölü canlar
    Oblomov
    Gazap üzümleri
    Budala
    Limon ağacı
    İnsancıklar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peyami safa yalniziz tek geçerim

• İskender Pala- OD
    Hüseyin Nihal Atsız- Bozkurtlar
    Khaled Hosseını-Uçurtma Avcısı
  • Kürk Mantolu Madonna
    Olasılıksız
    Empati
    Beyaz Zambaklar Ülkesinde
    Tutunamayanlar
    Aşk Elif Şafak

• Bana göre çogu polisiye,macera,gerilim kitabının okunması gerekmez. Ha ben de okuyorum ama insana pek bir sey katmayan, 1-2 yıl sonra unuttugun kitaplardır bunlar.

Okunması gereken deniliyorsa ;

Fareler ve İnsanlar

Sefiller

Kürk mantolu madonna

Hayvan Ciftligi

1984

Franz kafka

Jose saramago

Bu tarz kitaplar bana göre.
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    Hocam sen yine iyi tutuyormuşsun kafada:)Ben okuduktan çok kısa bir süre sonra birçok şeyi unutuyorum.Fareler ve İnsanlar ile Kürk Mantolu Madonna ise birkaç ay önce okuduğum kitaplar ve ikisi de çok canlı bir şekilde kafamda yaşıyor.Sefiller'i yıllar önce okudum en sevdiğim klasiktir ve Victor Hugo da en sevdiğim yazardır.Notre Dame'ın Kamburu da güzel kitap okumayanlara öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Bana göre çogu polisiye,macera,gerilim kitabının okunması gerekmez. Ha ben de okuyorum ama insana pek bir sey katmayan, 1-2 yıl sonra unuttugun kitaplardır bunlar.

Okunması gereken deniliyorsa ;

Fareler ve İnsanlar

Sefiller

Kürk mantolu madonna

Hayvan Ciftligi

1984

Franz kafka

Jose saramago

Bu tarz kitaplar bana göre.

Kürk Mantolu Madonna çok güzeldi gerçekten. Tavsiye ederim.
  • charles dickens - iki şehrin hikayesi/ büyük umutlar
    tolstoy - insan ne ile yaşar
    victor hugo - idam mahkumunun son günü
  • Orhan Pamuk-Benim Adım Kırmızı
  • Dövüş Kulübü - Chuck Palahnuik

Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Yabancı - Albert Camus

Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Şeker Portakalı -José Mauro De Vasconcelos

Çağdaş Türk Edebiyatından

Dublörün Dilemması - Murat Menteş
  • quote:

Orijinalden alıntı: biravucgokyuzu

direkt isim vermeyecegim ama sunu soyleyebilirim kitapcilara girip gezdiginizde okunmasi gereken onca kitap var ki ama maalesef bizler hep ayni kitaplar aslinda cikmaz bir girdapta imiscesine donup duruyoruz.herkese tavsiyem su populer cok begendiginiz kitaplari bir yana birakip bir gun kitapciya gidip daha once hic okumadiginiz kitap raflarinin onunde dolanin ve arkalarini okuyun iclerinden en ilginizi cekeni alin ve okuyun. okunmasi gereken onca kitap dunyada bilinmeyi bekleyen onca mucize, yasanan onca vahset, onca sistematik tekrarlayan kader diyip gecistirdigimiz halbuki oyle olmayan sey varken bir daha gelmeyeceginiz su hayatta bunlari ogrenemeden gitmeyin.film tadinda kitaplar yerine gercegi okuyun. kisaca reklami donen kitaplardan cikin ve biraz farkli kitaplarda rahatlayin nefes alin.

Kesinlikle haklısınız. Amin Maalouf'un kitaplari güzel ve farklı mesela.

Semerkant, Doğudan Uzakta, Doğunun Limanları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Emekli Albay M. Emin Değer'in Oltadaki Balık Türkiye kitabı. Her Türk gencinin okuması gereken bir kitaptır. İnanın içinizde ufacık bir vatan sevgisi varsa bu kitabı okuduktan sonra hayata bakış açınız değişicek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.