Şimdi Ara

Okunması Gereken Kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

''Gerçekten bu kitabı herkes okumalı'' dediğiniz kitaplar hangileri?

• http://www.idefix.com/kitap/can-yayinlari/firma_urun.asp?fid=456

Siralamayi en cok satandan az satana gore ayarla cikan kitaplari sirayla oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red Sterling

http://www.idefix.com/kitap/can-yayinlari/firma_urun.asp?fid=456

Forumda bir konu vardı kitap tavsiyeleri vardı. Ordaki çoğu kitap o listede yok. Demek istediğim çok okunan kitaplar iyi kitap değildir her zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çaylanan Adam -- 12 Ocak 2014; 15:58:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • forumda konuları araştır biraz zaten bu tarz konular mevcut ordan yararlanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simo Hayha

quote:

Forumda bir konu vardı kitap tavsiyeleri vardı. Ordaki çoğu kitap o listede yok. Demek istediğim çok okunan kitaplar iyi kitap değildir her zaman.

Cogu nobel odullu, orwell, kafka, marquez.... Yazarlari tanimiyorsunuz diye oyle diyorsunuz

Bana iclerinden bir tane kotu kitap soyleyin dediginizi kabul edeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızı Kırlangıç -- 12 Ocak 2014; 18:34:45 >

• quote:

quote:

quote:

Cogu nobel odullu, orwell, kafka, marquez.... Yazarlari tanimiyorsunuz diye oyle diyorsunuz

Listeye bakmadım zaten. Bana göre en çok okunan kitaplar her zaman iyi kitap değildir. Mesela s*ktir et isimli kitap bayağı popülerdi sırf adından dolayı. Iyi kitapmiydi bence Hayır ama çıktığında en cok satilan listesinde idi.

Orwelli Rafael Marquez i taniyorum nobel ödüllü yazardi marquez.

Amacım tartışma çıkarmak değil kesinlikle yanlış anlamayın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Listeye bakmadım zaten. Bana göre en çok okunan kitaplar her zaman iyi kitap değildir. Mesela s*ktir et isimli kitap bayağı popülerdi sırf adından dolayı. Iyi kitapmiydi bence Hayır ama çıktığında en cok satilan listesinde idi.

Orwelli Rafael Marquez i taniyorum nobel ödüllü yazardi marquez.

Amacım tartışma çıkarmak değil kesinlikle yanlış anlamayın

Sizin bahsettiginiz kitaplarsktir et gibi onlar okuyucu degil yayinevi sayesinde populer olur. Kitabin kaliteli oldugu icin degil cok satmasi gerektigi icin populer yaparlar okuyucular da populer diye kalitelidir diyip kitabi alirlar sonra pisman olurlar.

Benim verdivim liste dikkat ederseniz herhangi bir sitenin cok satan listesi degil sadece tek bir yayinevinin listesidir. Ve bu yayinevi yani can yayinlari, kaliteli kitap basarlar ve iclerinden en cok satan kitap kalitelinin kalitelisidir. Size birkac yayinevi soyleyeyim onlarin en iyi kitaplarini bulun size yetecektir

Can, iletisim, is bankasi, ithaki bu yayinevleri turkiyedeki en iyi kitaplari basan yayinevleridir. Bu yuzden bu yayinevlerinin en cok satan kitaplarini bulursaniz en iyi tavsiyeyi almis olursunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    atanmak için ne okunmalı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ne yazık ki burada sadece Fantastik kitap önerileri oluyor...

Bütün dünyanın hemfikir olduğu ve Türkiye'de de çokça okunan yazarlara rağmen. Bu forumda bir ademoğlunun çıkıpta. Albert Camus,Dostoyevski, Kafka, Tolstoy, Marquez, Victor Hugo, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Orhan Kemal dediğini önerdiğini duymadım...

Kurtlu, vampirli, Hobbitli kitaplardan başka bişey okuyanlar çok nadir bu forumda... olsa da burdan kaçıyor zaten...
  • Nihat Genç-Amerikan Köpekleri
    Franz Kafka-Milena'ya mektuplar
    Jk Rowling-HP serisi
    LOTR okumasanız da olur 4 saatlik film kitaptan daha güzel(şahsi fikir)
    Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna
    Baba Oğul Kutsal Roman
    Nietchze-Böyle buyurdu Zerdüşt

Editlerim aklıma geldikçe

Bana düşmez ama kitap türlerine önyargılı yaklaşmamanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kael'thas -- 14 Ocak 2014; 21:12:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stendhal - Kırmızı ve Siyah
    Jack London - Martin Eden
    Cengiz Aytmatov - Gün Olur Asra Bedel
    İskender Pala - Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk
    Kemal Tahir - Esir Şehrin İnsanları(esir şehir üçlemesinin ilk kitabı)
    Tess Gerritsen - Proje: Ölümcül Virüs
    J.R.R. Tolkien - Yüzüklerin Efendisi Serisi
    Steve Berry - İmparator'un Mezarı

En beğendiğim kitaplardan bazıları, başkası beğenir mi bilemem ama tavsiye ederim.
  • Metro2033 diyen olmamış mı daha
    Forumda fantastik okuyan bayağı bir çoğunlukta. Tabi herkesin kendi zevki
  • Metro 2033'ü almayı düşündüm. Ama yorumlar çok kötü olduğu için vazgeçtim.
  • direkt isim vermeyecegim ama sunu soyleyebilirim kitapcilara girip gezdiginizde okunmasi gereken onca kitap var ki ama maalesef bizler hep ayni kitaplar aslinda cikmaz bir girdapta imiscesine donup duruyoruz.herkese tavsiyem su populer cok begendiginiz kitaplari bir yana birakip bir gun kitapciya gidip daha once hic okumadiginiz kitap raflarinin onunde dolanin ve arkalarini okuyun iclerinden en ilginizi cekeni alin ve okuyun. okunmasi gereken onca kitap dunyada bilinmeyi bekleyen onca mucize, yasanan onca vahset, onca sistematik tekrarlayan kader diyip gecistirdigimiz halbuki oyle olmayan sey varken bir daha gelmeyeceginiz su hayatta bunlari ogrenemeden gitmeyin.film tadinda kitaplar yerine gercegi okuyun. kisaca reklami donen kitaplardan cikin ve biraz farkli kitaplarda rahatlayin nefes alin.

• Sherlock onerebilirim , insan ne ile yasar guzel suan cok aklima gelmiyor

• Malcolm X - Alex Haley
    Bindokuzyüzseksendört - George Orwell
    Monte Kristo - Alexandre Dumas
    İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens
    Katre-i Matem - İskender Pala
    Büyük Mazlumlar - Necip Fazıl
    Yalan Söyleyen Tarih Utansın - Mustafa Müftüoğlu
    Kırmızı Kazak - Gleen Beck
    Aşk - Elif Şafak
    OD - İskender Pala
    Hunger Games Serisi - Susanne Colins
    Göçebe - Stephenie Meyer

aklıma gelenler bu kadar şimdilik..
  • 1-Suç ve Ceza
    2-Suç ve Ceza
    3-Vadideki Zambak
    4-Babalar ve Oğullar
    5-Savaş ve Barış
    6-Monte Kristo Kontu
    7-İhtişam ve Sefalet
    8-Sefiller
    9-İki Şehrin Hikayesi
    10-Goriot Baba
    önce bunları oku sonra nasıl devam edeceğini anlarsın zaten
  • Ben birtane söylicem khaled hossaini afgan bir yazarın kitabı uçurtma avcısı ben çok beğenmiştim konusu çok güzel kardeşlik dostluk herşey içindeydi konuların anlatılış tarzı çok güzel ondan mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum :)
  • Stephen King Kitapları

Yüzüklerin Efendisi Serisi
  • Fantastik kitaplardan şu 3 seri kesinlikle okunmalı bana kalırsa ;

*Kralkatili Güncesi

*Yüzüklerin Efendisi Üçleme

*Buz ve Ateşin Şarkısı

not: Sıralama önemli değil , üçüde birbirine çok yakın seviyede.

not2: Zaman Çarkı serisini yazmadım çünkü henüz okumadım. Ama okuyanlar genel olarak "en iyi" diye nitelendirmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatihs_54

Arkadaşlar ne yazık ki burada sadece Fantastik kitap önerileri oluyor...

Bütün dünyanın hemfikir olduğu ve Türkiye'de de çokça okunan yazarlara rağmen. Bu forumda bir ademoğlunun çıkıpta. Albert Camus,Dostoyevski, Kafka, Tolstoy, Marquez, Victor Hugo, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Orhan Kemal dediğini önerdiğini duymadım...

Kurtlu, vampirli, Hobbitli kitaplardan başka bişey okuyanlar çok nadir bu forumda... olsa da burdan kaçıyor zaten...

Ya da sen,
    o iğrenç ön yargından dolayı göremiyorsun?

Git, gez bakalım forumu, sadece fantastik mi önerilmiş?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.