Arkadaşlar merak edenler için biraz bahsetmek istedim. Sonuçta forumda teknede yaşamak isteyen veya dünya turu hayalleri kuran arkadaşlar var.
1. Okyanusta seyir yaparken balık tutmak hem bir hobi hem de zorunluluktur. Zorunluluk olmasının sebebi okyanusa çıktığımız teknelerimizde buz dolabı alanları kısıtlı olduğu için karadan çok fazla et türevi malzeme alınmaz sonuçta akülerimiz sınırlı ve deep freeze dediğimiz derin dondurucu tam bir akü katili. Hal böyle olunca okyanusta teknenizin arkasına oltanızı salarsınız ve tekne giderken sırtı çekiyor gibi balık avlarsınız. En çok tercih edilen balıklar kullandığınız olta takımına göre değişse de dorada(lambuka), wahoo (Ceylan Balığı), tuna, mackerel (kolyos), Marlin (yelken Balığı) ve eğer kuzeye çıkarsanız halibut balığıdır.
2. Okyanusta balık tutmak için kıyı avcılığında kullandığınız oltalardan çok daha pahalı ve özel sistemlere ihtiyaç duyarsınız. Örneğin kullandığınız kamış mutlaka çıkrıklı olmalıdır. kullanacağınız makine için çekeri en az 50lb olmalı diyebilirim. Kullanacağınız misina flourocarbon misina ve 80lb+ çekere sahip misinalardır. Yem olarak balık kullanabildiğiniz gibi ben genelde rapala ve kalamar tipi sahte kullanımının faydasını çok gördüm. Rapala özellikle sinking olduğunda çok güzel wahoo yakalar ve kalamar tipi sahte de dorado için idealdir.