Şimdi Ara

Yollarda mantar gibi çoğalan DUMANI TÜTEN arabalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir tek beni mi rahatsız ediyor bu durum ? Son 2-3 yıldır yollarda aşırı çoğaldılar. DPF'ler tıkandıkça millet maliyet derdinden değişime gitmek yerine içini boşalttırıp devam ediyor. Sonucunda da yolda giderken genzinizi yakan o egzoz dumanını soluyoruz.

Egzoz dumanını solumak zorunda kaldığım her aracın sahibine ana avrat dümdüz gidiyorum. Ha yüzüme tükürmüş ha zehirli egzoz dumanını solutmuş benim için aynı şey. Hatta egzoz dumanı daha ağır.

Bu işe bir dur diyecek kimse yok mu memlekette? Bunlar muayeneden nasıl geçiyor ? Emisyon değerlerini o duman ile yakalamaları imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 9 Haziran 2024; 16:48:46 >

• Kardeşim binmeye gücü yetmiyorsa sağlıklı bir şekilde binebileceği araca binsin. Bu hali ile o dumanı kendisi de soluyor bize de solutuyor. Ya da yapması gereken bakımı doğru düzgün yaptırsın. Bu kabul edilemez bir şey. Kaldı ki karbon ayak izlerinin vs. konuşulduğu bir dünyada biz şu an neyi tartışıyoruz ?

Aracı duman atan, farklı tür far takmış olan, ayna kapaklarına yarasa kapağı takan, plakadaki mavi tr yazısına kırmızı bant yapıştıran insanlardan ekseriyetle uzak duruyorum. Zaten sürücü profilinden de echel kesimden olduğu direkt anlıyorsunuz.

Ayrıca fakir edebiyatına da gerek yok, 4 teker alamayan aracına bakım yaptıramayan adam mümkünse araba kullanmasın.

• İstanbul da her yerde son model BMW , Audi , mercedesler goruyorum . Nerede bu dumanı tüten araçlar ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yüzden dizel araç önüme denk geldi mi arayı açıyorum veya şerit değiştiriyorum. İstanbulda trafikte iç sirkülasyonu hep açmak zorunda kalıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Ben sürekli yollardayım. İstanbul içinde gitmediğim güzergah yok. Doblo, Combo, Megane, Dokker, Fluence, Leon toplam 10 tane görüyorsam en az 3ü tütüyor

• Yollarda mantar gibi çoğalan DUMANI TÜTEN arabalar

konuyu açtım karşıma çıkana bakın ahahahaha

• Tüten araba dolu ortalık
    Nedeni de elbette ekonomi
    Gittiği yere kadar kafası
    Kesinlikle 5-10 sene önce bu kadar yoğun değildi

• Çok kötü bir durum malesef sürekli denk geliyorum bu kara duman atanlara. Hele birde astım veya solunum ile alakalı rahatsızlığınız varsa çok daha kötü oluyor.
    Sağlam bir denetim olsada şu trafikte rahat nefes alabilsek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Duman atan ve farları göz alan arabalar trafikten men edilmeli. Özellikle far konusu gece büyük sıkıntı.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Dostum Türkiye deki en pahalı a3 ve kamiq sahibi olan insanlar senin arkadaş grubunda. Elit yerlerde dolaştığın için görmemen normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun en çok zararını yaşlı ve çocuklar çekiyor o yüzden umarım bu fosil yakıtlı araçlar bir an önce ortadan kalkar

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

Ben de bunu yazacaktım özellikle uzun yolda geceleri çok büyük tehlike bu apaçiler. Polisin sıkı bir denetimle çok ağır cezalar yazıp bütün trafikten silmesi lazım şu saçma sapan far takanları.

• O araçlara binenlerin bir çoğu ona binmeye güçleri yettikleri için biniyorlar. Bunun dert edip söylenenler büyük ihtimalle asgari ücrete köle gibi yanında işçi çalıştıran veya kaçak mülteci göçmen çalıştıran tiplerdir

• Özellikle ticari araçlar bu şekilde. Ben bu araçların arkasına kazara düşersem hemen şerit değiştiriyorum.
    Şirketler belli ki bakım falan yaptırmıyor. Sırf bu yüzden elektrikli araçların yaygınlaşmasını istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Sıkıntı yok yani öyle mi? Zehirlesinler milleti!

Mantık akıl fikir insana saygı falan hikaye sizin için sanırım! 61 Yollarda mantar gibi çoğalan DUMANI TÜTEN arabalar 

• Egzoz muayene istasyonları ölçüm cihazını yere atıp Egzoza takmış gibi ölçüm yapıyor.

Bakanlık da bunu görmezden mi geliyor yoksa gerçekten görmüyor mu ? Kamera ile çekmek mecburi normalde ama yine hile yapılıyor.

Siyah duman atan, sis farı açık gezen, aşırı parlak far yapan ne kadar insanlıktan nasibini almamış sürücü varsa trafikten men edilip birkaç ay da hapis yatmalı. Karadeniz tarafını özellikle denetlesinler, orada kural tanımaz insansı sürücü çok yoğun.

• Dizel aracımız var ama dizel araçlar piyasadan kaldırılsa yok demem.

• Bu sorunu Yüzde 40 ek vergiyi acımasızca koyanlara ve asıl bu vergiyi nasıl savunacağını bilmeyenlere sormak lazım...

• Sanayodeki usta görünümlü çakallar milletin aklına giriyor. İptal edelim kurtul diye müşterilere baskı yapıyor. Yoksa onu iptal etmek içinde millet para harcamak zorunda kalıyor

Bazıları dpf dışında katalizörüde çalıyor. Katalizorun hurdası çok değerli çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 10 Haziran 2024; 8:57:35 >
  • cidden çok pis kokusu oluyor hele yazın klima açıkkan denk gelince arabanın camını açıp 10 dakika havalandırıyorum koku gitmiyor

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

sizin sorunun cevabı da 61 de gizli işte Yollarda mantar gibi çoğalan DUMANI TÜTEN arabalar 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.