Şimdi Ara

Yollarda mantar gibi çoğalan DUMANI TÜTEN arabalar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece eşşek niyetine arabaya binmeyi biliyorlar bakım felan hak getire.

Özellikle taksiler,hafif ticariler ve "ne kadar duman o kadar randıman" mantığıyla enteresan modifiye işlerine girişip duman atanlar var ki asıl kanser kitle bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • phoenix_88 kullanıcısına yanıt

ben şehir içindeydim eve dönüyorum karşımda öküzün birine denk geldim öyle yakmış ki her taraf bembeyazdı defalarca selektör yaktım anlamadı öküz

ehliyetine el konulmalı böylelerinin

• Küresel ısınma, çevre kirliliği, insan sağlığı falan bizim gibi 3. dünya ülkesi liginden bile düşmek üzere olan bir yer için çok lüks kalıyor ve gördüğünüz gibi uygulanabilir değil. Biz önce bir belimizi doğrultalım, aç karnımızı doyuralım sonra çevreyi falan düşünürüz. Ülke olarak en büyük sıkıntımız araç konusunda ab normlarına uymak zorunda olmamız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 10 Haziran 2024; 10:56:0 >
  • Beyniniz varmı bilmiyorum varsa azıcık düşünmek için kullanırsanız ne demek istediğimi belki o zaman anlar utanırsınız.

Trabzondan aptal insan çıkmaz en kötü sizin seviyenizde adam çıkarsa çıkar. 61 vurgulayarak çok zeki olduğunuzu sanıyorsunuz galiba. Zaten bu forumda memleket üzerinden değerlendirme yapan cahil sürüsü bir çok trol var. Biz yazarız her yere memleketi sen veya diğer troller daha ismini veya memleketini koyabilecek öz güveni yok.

Neyse boş insan sana fazla bile vakit ayırdım.

• Beyni olmayan cahil insanlara cevap vermiyorum. Düşünmek için maymun formundan çıkman gerekiyor demek istediğimi anlamak için.

Trabzon bu forumdakileri baya yara vermiş, kin veya aptal kiyaslamalar buraya özgü galiba birde çıkıp 3. dünya ülkeyiz biz buyuz şuyuz diye yaftalniyor millet. En büyük cahil sizsiniz.

• Ve bu araçlar muayneden geçiyorlar. Ivır zıvır kimsenin umurunda olmayan şeylerden ağır kusurlu bırakıyorlar birde

• Aracı duman atan, farklı tür far takmış olan, ayna kapaklarına yarasa kapağı takan, plakadaki mavi tr yazısına kırmızı bant yapıştıran insanlardan ekseriyetle uzak duruyorum. Zaten sürücü profilinden de echel kesimden olduğu direkt anlıyorsunuz.

Ayrıca fakir edebiyatına da gerek yok, 4 teker alamayan aracına bakım yaptıramayan adam mümkünse araba kullanmasın.

• Egzoz emisyon ölçümleri düzgün yapılmıyor özel işletmelerde. Tüvtürk'te geçemeyenler dışarıdaki egzoz emisyon ölçümcülerine gidip geçiriyorlar. Artık plakaları mı değiştiriyorlar, ölçüm cihazlarıyla mı oynuyorlar bilemiyorum.

Dizel araçlar için sadece CO2 değerine bakıldığı için EGR iptal ettirenler de egzoz muayenesinden geçiyor. NOx değerlerine de bakılması lazım.

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt

Dün akşam denk geldim (Ankara apaçisi ki, bilen bilir Ankara'nın apaçileri fena çip olurlar) focus 2 kasa (yanımdan geçerken gördüm) bir araç, farlara ne taktırmışsa babası belirsiz, benim aracın dikiz aynası, yan aynalar ışıl ışıl oldu, bakmak mümkün değil. Önüme geçti, arka sisler falan da açık, ulan dedim tam oç (Oğlan çocuğu) olanına denk gelmişiz. Bunlara bir çözüm bulunmalı cidden, kaza sebebi bunlar.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Trabzondan Zekimi aptalmı çıkar bilmem ama düzgün mert insan az çıktığı kesin. Devlet tarafından şımartılmış azınlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 10 Haziran 2024; 20:54:35 >
  • kaliteli karbonlu polen filtresi büyük oranda sorunu çözüyor. tabii camı açmamanız lazım 

alabiliyorsanız mann, alamıyorsanız filtron iyidir bu konuda.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Azınlık derken? Ben Türk milliyetçisiyim şimdi azınlık olan biz neyiz açıklarmısın?

İnsanları memleketi ile ayrıştıran veya özel kılan her kimse benim gözümde cahildir. Ben hiç kendimi özel hissetmedim veya aksine kökenim Trabzon olduğu için senin gibi kişiler laf sokup durdu. Kimse bize bir şey vermiyor sizin anlamadığınız Trabzon zor coğrafya ya okuman gerek yada futbolcu olman gerek. Bizde özellikle kızlar okutulur ki yarın öbür gün kimseye muhtaç olmasın diye sizin sıkıntınız bumu.

Trabzonlu veya farklı memleketli olduğu için birileri biryere geliyorsa bende karşıyım ona. Ama sizin bilmediğiniz bunu Trabzonlulardan çok diğer aklınıza gelebilecek şehirlerden birbirlerine yapıyorlar boş yapmayın lütfen.

Konuyu dağıtmak istemiyorum fakat büyük ihtimalle sen fenerlisin ve duyduğun kin ile konuşuyorsun.

• 14 yıldır 6 ayrı model dizel aracım oldu.Vallahi de billahi de hiç böyle kara duman atarak giden aracım olmadı.Bu konuyu açan arkadaşın bahsettiği araçlar tüm dizel araçları temsil etmiyor.Artık bu kara duman atan araçların sahiplere araçların nasıl anasinı belliyor içine s..çıyorsa hayret edip sinir oluyorum ben de.Normalde düzgün kullanılan bakımları doğru yapılan hicbir dizel araç böyle siyah duman atmaz.Önceki aracım euro 4 ve dpf'si bile yoktu.Ona rağmen asla böyle bir duman attığına şahit olmadım.Egsoz ağzına parmağınızı vursanız bile kara leke bulaşmazdı.Bu karaduman giden araçlara Allah bilir neler yapıyorlar?Gidip ucuz diye beş para etmez yerlerden mazot alıyorlar.Enjektörleri bozarak o şekilde kullanıyorlar.Sanayide iş bilmez üç kağıtçı ustalardan kalitesiz yağ kullanıyorlar.Dpf uyarı verdiğinde gidip temizletme imkanı varken bile hemen içini boşalttırıp yazılım attırıyorlar.50-100 beygir art8rdım diye fazladan mazotu enjektörler pistonlara basıyor.Dpf iptal ettiği yetmemiş gibi bir de sağlam çalışan egr'yi de iptal ediyorlar Ondan sonra zaten o aracın feleği şaşmış oluyor.Karadüzen su motoru gibi çalışıyor.Konu dizel araçların hepsi böyleymiş gibi karalama konusuna dönmesin.Bu konuda bahsedilen araçlar standart dışı aşırı kötü kullanılan araçlar.Gelin benim dizel araçla 4000 devir basıp egzosdan seyredin.Sizin benzinli araçlarınız kadar duman göremezsiniz.

• Onu bunu bilmem abi, 20 yılı geçmiş otomobilleri Antika değeri yoksa trafikten men edeceksin.

• Maalesef son 1.5 aydır Euro 3 motorlu ML400 CDI aracımda yaşıyorum bu durumu, 8 enjektör, 2 turbo, 2 EGR, 2 akış metre olmak üzere parçaların hepsi orijinaliyle değişti sorunu bulamadık. En son oksijen sensörleri kaldı şu an yolda geliyor, onları değişip bir de o şekilde deneyeceğiz.

Yalnız her parça değişiminde denemek için duman atarak mecburi 100-150 KM yol yapmak zorunda kaldım inşallah kimseyi üzmemiş, arkamdan sövdürmemişimdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fakiriz fakir para yok. Millet kaçıncı 300binini devirmiş olduğu belli olmayan dizel araçlara biniyor. Egr dpf iptal…
    Son dönemde uzun yolda gördüğüm bir çok doblo duman ata ata ileriyordu. Şehir içinde çok görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 12 Haziran 2024; 15:34:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benzinli olup Yağ yakanlar bunlardan 10 kat kötü kokuyor, resmen insanın nefesi kesiliyor.

• Dizelin torku güzel, yakıtı güzel ama DPF'Ye gelince pahalı. Ne güzel İstanbul be.

Ya DPF'ye, EGR'ye katlanırsın ya da paşa paşa benzinli arabaya binersin.

• bamorex kullanıcısına yanıt

O dediğinizi Avrupa ülkeleri yapıyor da, bizim ekonomi modelinde kendi topuğuna sıkmak olur bu.

• kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Kardeşim binmeye gücü yetmiyorsa sağlıklı bir şekilde binebileceği araca binsin. Bu hali ile o dumanı kendisi de soluyor bize de solutuyor. Ya da yapması gereken bakımı doğru düzgün yaptırsın. Bu kabul edilemez bir şey. Kaldı ki karbon ayak izlerinin vs. konuşulduğu bir dünyada biz şu an neyi tartışıyoruz ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.